Трябва да има бързи избори, но не прибързани

От кризата в БСП печели АБВ, сигурен е Първанов
Обновена: 17 юни 2014 10:17 | 17 юни 2014 09:58,
22
Трябва да има бързи избори, но не прибързани
Снимка: архив Булфото

Трябва да има бързи, но не прибързани избори. Това заяви лидерът на АБВ Георги Първанов в сутрешния блок на Нова телевизия. Според него трябва да се даде шанс за добра изборна кампания, тъй като от избори в края на юли ще спечелят онези, които печелят и без да правят кампания.

Първанов коментира предстоящия Консултативен съвет по национална сигурност при президента Росен Плевнелиев и решенията от вчерашното заседание на Изпълнителното бюро на БСП. Както Dnes.bg съобщи, говорителят  на Изпълнителното бюро на партията Ангел Найденов заяви вчера, че от партията не очакват днес на КСНС да бъде фиксирана дата за предсрочния вот. В тази връзка лидерът на АБВ коментира, че е ясно какво няма да се случи днес, но изрази надежда, че все пак ще се случи нещо позитивно.

Според Георги Първанов между спирането на проекта „Южен поток“ и влошаването на отношенията между БСП и ДПС е възможно да има връзка. Според него разривът е дошъл след евровота от 25 май, когато от ДПС са разбрали, че на „Позитано“ няма перспективен партньор. По думите на Първанов това показва, че има нови тенденции в българската политика, започнали от „кърджалийското кафе“.

„Усеща се нежеланието у партиите да се стигне до съгласие по три-четири теми, които са много важни за България“, заяви още Първанов. По думите му това е по-големият проблем в страната. За важни теми той определи финансовата стабилност, бюджетната политика и енергийната политика. Според Първанов, ако не се постигне съгласие по тези въпроси, всеки следващ кабинет е обречен.

Лидерът на АБВ коментира и бъдещето на ДПС. Според него по-вероятно е партията на Местан да не участва коалиционно в следващия кабинет, но да бъде съпричастна. „Цената би могла да бъде условието да не се махат техните кадри в управлението, което пак е задкулисна сделка“, каза още той.

Във връзка с кризата в БСП Първанов заяви, че много неща трябва да бъдат променени. Според него в ръководството няма желание за промяна, а без промяна сътрудничество между БСП и АБВ е невъзможно. Към момента от настоящата ситуация единствено АБВ „трупа точки“, каза още Първанов.

Първанов коментира и поведението на премиера Пламен Орешарски. „Признавам, че гледайки пленума на БСП, той ми приличаше на Тодор Живков на 10 ноември“, посочи лидерът на АБВ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първанка стига си ламтял за власт бе човек. Най-вероятно имаш милиони. Харчи ги бе човек, води Лечева по почивки и острови и се махни да те не гледаме повече. Направи квот можа, време и е да отидеш на заслужена почивка.
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След завръщането си от САЩ, Супербойко намерил Цветанов в много страдалческо състояние и го успокоил с думите: Нема да се плашиш Цецо, споразумях се с янките да закрием България, така, че присъдата ти е невалидна!
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Народът ни иска една нова левица, без гейове, разбойници и дърти пергиши! Гоце, Борисов е по- голям ловец, Цветанов по- Дон Жуан, а Йовчев по- хуманен към убийци и изнасилвачи от теб и вицето ти Марийкин! И защо да гласувам за теб, би ли ми казал? *** скапан!
14
0
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Тез червени домати кой ги разклати?
13
1
 
7
 
! Отговори
НЕ ГО ПОНАСЯМ... преди 9 години
КРИЗА НЯМА В БСП ТИ ИМ ЗАБИ НОЖ В ГЪРБА И БЪЛГАРИТЕ ДОРИ И ТЕЗИ КОИТО НЕ ГЛАСУВАТ ЗА БСП ТЕ МРАЗЯТ Г-Н ПЪРВАНОВ
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много е лошо, когато човек не осъзнава, че е време да се оттегли от сферата, в която е бил прекалено дълго. Гоце е типичен пример за това.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Агент Гоце пак много говори и нищо не казва. Писна ни от неговата демагогия, няма място в политиката вече!
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първан - 10 коментара, Бойко - 300 коментара.Извода е ясен.Първан не е интересен на никого и се чудя защо изобщо го показват по телевизиите.Ни за шоу става вече, ни за секс.Да се скрива на лозето и да си гледа старините.
9
0
 
7
 
! Отговори
ау преди 9 години
Може ли такава наглост. Разсипа Партия със 100 - год. история и дори иска да печели от това. *** си Първанов с добро, иначе ще бъдеш запомнен като рушител.
8
2
 
7
 
! Отговори
Черен Петър преди 9 години
Всяка година, от всички БКП-та, след анализи за допуснати грешки се чува едно и също - промяна, нова премяна, промяна, нова премяна, промяна...И какво се променя? Петнайсетия в списъка с помазаните, петнайстия номер в номенклатурата.Столетницата е в старческа деменция и я тресе Паркинсон.А вожда на племето, краля, не вижда, че е гол и гола вода.А електората, дрогиран с червени знаменца вика ура и все чака обещаваните светли бъднини.Е, ще дойдат, в другия живот.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АБЕ ГАЦЕ АБЕ ДЖОДЖУМ ВСИЧКИ ИСКАТЕ ДА СПЕЧЕЛИТЕ А САМО НАРОДА ЛИ ДА ПРОДЪЛЖАВА ДА ГУБИ ЗАЩО НАКРАЯ НЕ ПОМИСЛИ НЯКОЙ ЗА БЪЛГАРИТЕ КОИТЕ ВЕЧЕ СА НА ИЗЧЕЗВАНИ ИЛИ ВИЕ ТОЧНО ТОВА ЦЕЛИТЕ ПРЕЗ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ 25 ГОДИНИ ОТ ПРЕХОДА-ПРЕХОД ОТ ЛОШО КЪМ ПО ЛОШО А САМО ОБЕЩАВАХТЕ И ОБЕЩАВАТЕ ЗАТОВА ВЪН ВСИЧКИ ПРОДАЖНИЦИ
5
1
 
2
 
! Отговори
maq преди 9 години
EEEEEE stiga be stiga be......... koj pe4eli i koj gubi! stiga pomejdu se zaqjdahte be nahalnici mrysni samo s wachite partii li che se zanimavame be! povrycha mi se ot vas be al4ni mrysnici! nqma li koj da wi mahne be goveda takiva!
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NA GIAYRINA MY DA IZBORI VSEKI DEN IZBORI DO DYPKA:MILONI SE XAR4AT ZA IZBORI NO NASHTE POLITICI NE IM PYKA ,ZA TEX TOVASA DZOBNI STOTINKI:A ZA PROGRAMI ZA OBRAZOVANIE I POTPOMAGANE NA NAI POSTRADALITE ROMITE NEMA:ZA ZDRAVEOPAZVANE NEMA :AIDE BAIGANOVCI PLYVAITE PO ROMITE VIE STE:
3
7
 
7
 
! Отговори
Гербер преди 9 години
Определено трябва да има БЪРЗИ ИЗБОРИ! Ние от ГЕРБ сме съгласни и да са ПРИБЪРЗАНИ! Няма проблем! Най важното е да се върнем на власт , в една "атрактивна коалиция" с "враговете" ни ДПС и Бюреков :) да гепим каквото още може да се гепи от това подобие на "Държава" и после направо да е ........... ЗАКРИВАМЕ! :) ;) :) ! И ще и сменим името на......... МАНГАСАРИЯ - ПОРЕДНИЯ ЩАТ НА СЪЕДИНЕНИТЕ АМЕРИКАНО - ЕВРЕЙСКИ ЩАТИ ! :))))).
2
0
 
19
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Параванката,може да изкара без да...бърза за...никъде,поне още 20-сет години.Плащат му на куп всеки месец поне 10 минимални брутни...заплати;да дава...акъл.
1
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"И ти ли Бруте...." оставяш Серльо на чакалите???