Стоилов хвърлил оставка заради достойнството на БСП

От ДПС категорични: Не е имало договорки за точката за Възродителния процес
Обновена: 19 юни 2014 15:43 | 19 юни 2014 14:58, Камелия Цветанова
68
Стоилов хвърлил оставка заради достойнството на БСП
Янаки Стоилов. Снимка: БТА

Социалистът Янаки Стоилов, който обяви, че подава оставка като зам.-председател на ПГ на "Коалиция за България", призна, че го е направил, защото повечето от съпартийците му са отказали предложението му днес да не бъде обсъждана смяната на министъра на околната среда, който е от квотата на ДПС.

Причината за това е, че депутатите на движението подкрепиха по-рано днес предложението на ГЕРБ парламентът да разгледа промени в Наказателния кодекс, които оставят без давностен срок престъпленията по политически причини, сред които са и извършените по време на Възродителния процес.

Още по темата
„Имаме си позиция в групата, когато се приема обща политическа позиция, тя да се подкрепя от всички. Имаше още няколко души, които споделяха моето мнение, аз предложих най-малкото днес въпроса за персоналните промени в кабинета да не се обсъжда, докато ние не получаваме адекватно отношение от ДПС“, разясни Стоилов.

Според него БСП трябва да поддържа по-активно политическото си достойнство, да се държи като мандатоносител и ако иска да увеличава доверието си, трябва да предприема действия, които да дадат самочувствие на избирателите й.

Депутатът от ДПС Янко Янков обаче смята, че едва ли въпросът за точката в дневния ред ще наруши драматично отношенията между ДПС и БСП, след като повечето леви депутати подкрепиха назначаването на Станислав Анастасов за министър.

„Тази точка стана обект на разменни монети, които не кореспондират с етиката, не може да се поставя по такъв начин точка, аз ще внеса тая, ако ти оттеглиш тази, това бяха според мен неща, които не са били достатъчно сериозни“, коментира той.

Според него дискусията дали промените в НК да влязат в дневния ред е била спонтанна и не е имало договорки.

Янков коментира, че въпросът с отпадането на давността за политическите престъпления се следи внимателно от местните структури на ДПС, както и от чужбина.

„Той е свързан с морал, това, което може да се случи с тези промени, е по-скоро морален въпрос, отколкото да породи сериозни правни последствия“, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: БСПЯнаки Стоилов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
4
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Браво на Я.Стоилов.Ще гласувам за задължителното гласуване , ако В СИ Ч К И политически сили ДЕЛКАРИРАТ , ЧЕ СЛЕД ИЗБОРИТЕ ,НЯМА ДА ВЛИЗАТ В КОАЛИЦИЯ С Д П С , НЕЗАВИСИМО ОТ ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ.А да ви видя б ъ л г а р щ и н а т а .....
36
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
31, Янакито не е Станишев, даже преподаваше в СУ и лекциите му хич не бяха лоши.Щом и той напуска БСП, значи там нещата са на пълен разпад.
35
2
 
17
 
! Отговори
DJ преди 9 години
Последен валс ... пък и песента си е хубава.
34
5
 
26
 
! Отговори
Ха ха хаааа преди 9 години
Комунист и достойнство, орешарски и достойнство, какво е това? Всичко е еничари и родоотстъпници нищо друго.
33
4
 
20
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Щом и този червен динозавър напуска , значи червеният тумор е на път да бъде изтръгнат от тялото на БЪЛГАРИЯ !!!! На тумора трябва да му бъде спряна храницата, т.е. червените кремълски парички и той сам ще се разпадне !!! Сега, когато трябва да се връщат комисионните от руската тръба, ще стане страшна сеч за някои другари !!! Гнусни антибългари, унищожават България !!!
32
2
 
17
 
! Отговори
Лоцман преди 9 години
Кораба май потъва със силен крен и доста бързо.
31
1
 
13
 
! Отговори
dan преди 9 години
Вчера Кутев се изцепи че няма да търгуват с ГЕРБ Днес им лъсна *** развалиха търговията с ДПС със жертва
30
4
 
17
 
! Отговори
Стоил Янакиев преди 9 години
Какъв мандатоносител е БСП бе Янаки ???? Ако не са ДПС щяхте да видите власт през крив макарон ? Ако не бяхте спретнали оная дърта лъжа с Костинброд ,щяхте да имате 5-6 депутата в НС и властта щеше да бъде несбъднат сън Крайно време е партията ви да иде на някое сметище и там да я зарият булдозерите за поне 100 000 години .И следа да не остане от най крадливата партия която е съществувала в България !
29
1
 
22
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Тоз май целия му трудов стаж мина в депутатство, сиреч няма и един работен ден в живота си. Жив за оплакване ... подава оставка от поста нищоправец и се издига до обикновен безделник. Абсолютен професионалист.
28
1
 
11
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Ред Стар (Позитано) да не изпадна у Б група
27
1
 
12
 
! Отговори
СДС преди 9 години
ЕДНА ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ МЪЖКИ КУРВЕТКИ Е АУТ.СЕГА Е РЕД НА ТОЯ СПИНОЗНИЯТ *** КУТЕВ,ПОСЛЕ ДЪБОВ,КАРТЕ4АРКАТА ИЦЯЛАТА ДВУЛИ4НА СТОЛЕТНИЦА.ТОВА Е ЕДНА ТЕРОРИСТИ4НА ЗАДРУГА.....
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Плъховете се разбегаха :) Съсела още се чуди в коя посока!
25
1
 
21
 
! Отговори
Чирвенъ мумийъ преди 9 години
Дугаре и другарки, бързу нъ избури, чи ду края нъ сиптември щъ ни измре илектуратъ.
24
1
 
12
 
! Отговори
Петко преди 9 години
Човек може да остарее като катедрала или като ***. Не виждам Янаки да старее като катедрала
23
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
24 години му стигат? Той е юрист с професия депутат! Да си ходи от парламента и тоъ и цялата му клика! Мизерници, затриха България!
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Баят одъртял ми се види...
21
2
 
9
 
! Отговори
nedkodd преди 9 години
От както се помня яначку стоилуф работи само в Парламента,защо ли и на кого е удобна изтривалка??? Щом и другаря янаки се люспи от бесипету,тогава мисля си 7% на изборите ще е гоооорнаатаа граница на чирвенити бабички и дядуфци...Другаре корабъ путъвъ,БЕГАЙТЕ БЕГАЙТЕ...
20
2
 
17
 
! Отговори
ГолЕм герой-ой-ой... преди 9 години
След дъжд - качулка. Га яде кИфтет'та нИ рИва.
19
2
 
15
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Има една приказка за плъховете по корабите. А в свинкята-майка ще си останат Дмитриевич, Кутев, Сашето Симов и Мая. Нататък е ясно - бузлуджа, летяща чиния, червена планета
18
1
 
16
 
! Отговори
КАК НЕ преди 9 години
ЧЕ КАКВО ДОСТОЙНСТВО ИМА БСП? КОМУНИСТ И ДОСТОЙНСТВО? ПОКАЗАХА НЕ САМО ПРЕД БЪЛГАРИЯ КАК "ДОСТОЙНО" И НА ИНАТ ВЗЕХА С ЛЪЖИ И МАНИПУЛАЦИИ УПРАВЛЕНИЕТО И ВСЕ ТАКА "ДОСТОЙНО" НЕ СИ ПОДАВАХА ОСТАВКАТАКОГАТО ПРОТЕСТИРАЩИТЕ БЪЛГАРИ ИЗЛИЗАХА ПО УЛИЦИТЕ ЦЯЛО ЛЯТО!