Йовчев за бедствието във Варна: Държавата действа

Това, което може да се прави, се прави, увери той
Обновена: 20 юни 2014 13:25 | 20 юни 2014 06:36, Веселина Йорданова
45
Йовчев за бедствието във Варна: Държавата действа
Цветлин Йовчев. Снимка: архив, БТА

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев заяви, че се предприемат всички необходими действия, за да бъде овладяна ситуацията във Варна и че от първия момент държавата е започнала да действа, съобщи пресцентърът на Министерския съвет.

Още по темата
След разпореждане на министър-председателя Пламен Орешарски министърът пристигна във Варна късно снощи.

Както Dnes.bg писа по данни на полицията е потвърдена смъртта на 10 души, издирват се още хора.

По думите му ситуацията е тежка в цялата страна, а най-тежко е положението във Варна. Йовчев заяви, че в 18 часа е постъпил сигнал на телефон 112 и веднага се е реагирало.

"Изпратени са абсолютно всички сили, които са на Гражданска защита и на пожарната. Незабавно са изпратени и допълнителни сили от Бургас, Добрич и от Шумен. Целият състав на полицията е изпратен на място. Задействан е кризисният план при областния управител и от там нататък се действа спрямо него", обясни вицепремиерът.

"Още от първия момент държавата е започнала да действа. Това, което може да се прави, се прави", категоричен беше Йовчев.

Вицепремиерът заяви, че се очаква втора вълна.

"Създадена е организация и е задействана системата за ранно предупреждение", добави Йовчев и каза, че се предприемат всички необходими действия, за да бъде овладяна ситуацията.

Министърът на вътрешните работи призова да не се злоупотребява с нещастието на хората.

От Министерството на здравеопазването съобщават, че сигналът от Главна дирекция на полицията за силен дъжд и опасност от наводнения във Варна е постъпил към дежурния в Министерството на здравеопазването в 20.00 часа. Веднага след това от министерството е създадена организация за изпращане на спешни екипи на ЦСМП към кв."Аспарухово". При пристигането си те не са били допуснати на място.

Първото влизане сред пострадалите става към 23.20, като към 24.00 ч. едно дете и двама възрастни са транспортирани и хоспитализирани в болница "Св. Анна". За съжаление изваждането и съответно оказването на медицинска помощ става изключително бавно заради тежката обстановка, в която работят спасителните екипи.

Министерство на здравеопазването е организирало и в настоящия момент на разположение на спасителите се намират 9 екипа от ЦСМП Варна. В готовност са активирани още по 1 екип от болниците "Св. Анна" и "Св. Марина", както и от филиалите в Провадия и Аксаково.

Екипите на ЦСМП Шумен и Добрич също са на разположение да се включат при необходимост.
 

Вижте повече във видеото:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
8
 
24
 
! Отговори
az преди 9 години
Когато варненци се давехме г-н Йовчев обвиняваше кмета на Варна по телефона от София давайки интервюта ,а кмета беше на терен с обикновените хора ,сега не е време да политиканствате ,а да спасявате хората -после си играйте на политика ,не ви е срам всички!
12
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОСТАВКА
11
3
 
10
 
! Отговори
уха-ха преди 9 години
Кристалинче, къде си се скрила сега ? Излез , ние не сме чужденци, но дай едно рамо.
10
23
 
6
 
! Отговори
MaTPoca преди 9 години
До 9 ВарненецТиквата ходеше не да оказва помощ, а да си прави реклама и по-скоро да пречи на професионалистите да си вършат работата. Само трошеше маса пари за показен PR.
9
22
 
18
 
! Отговори
asd преди 9 години
КОЙ ЗАКРИ МИНИСТЕРСТВОТО НА БЕДСТВИЯТА И АВАРИИТЕ!!!, ЧЕ НЕ СЕ СЕЩАМ??? БОЙКО ***
8
24
 
6
 
! Отговори
asd преди 9 години
не искам да злорадствам но кмета на Варна сами си го избраха да не казвам от коя партия е, партията на ББ - *** НА 2 СТЕПЕН
7
1
 
19
 
! Отговори
Варна преди 9 години
Вчера беше ПОТОП във Варна. Дъждът валеше, като непрекъсната нишка образуваща пелена/завеса/, беше страшно. За първи път виждам порой,като из ведро,толкова мощен, с огромна сила.Жалко за жертвите в "Аспарухово". Всеки може да е на тяхно място в подобен момент, затова да бъдем съпричастни към трагедията и ако можем да помагаме..
6
6
 
28
 
! Отговори
Варненец преди 9 години
ДЪРЖАВАТА БЕЗДЕЙСТВА!Когато има бедствия при управлението на комунистите , те винаги се пазят в тайна да не помрачат светлия образ на Партията. ДПС няма сега министър по бедствията и авариите(респ. 60% от всяка поръчка за възстановяване) и не им дреме. А Б.Борисов, при всичките си грешки ходеше да оказва помощ на бедстащи хора. За което измекярите от Атака го дърпаха, че използвал военни хеликоптери и т.н.. До 7,00ч имаше пълно мълчание в областната администрация по въпроса за бедствието!
5
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Йовчев държавата трябва да действа ПРЕДИ, а не СЕГА...сития на гладния не вярва Йовчев....едва ли си го прочел,ама дано някога го разбереш...ти и всички останали търмъци пък били те сини зелени червени ........
4
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Програмата е американска и се нарича HAARP.
3
2
 
2
 
! Отговори
Asparuhovec преди 9 години
Koga nai posle sluzbite shte reagirat predi da e stanalo kasno,prevantivna podgotovka nikakva,nezavisimo ,che prognozata beshe jasno,obilen dazd.Koga nai posle shte si razmardat zadnicite raznite obshtini,malki i golemi i ViK ,za da razdeliat kanala za dazdovna voda i mrasen kanal.Vinagi e bilo reki po vreme na obilen dazd i mazite sa bili navodniavani v nai niskata chast na kv.Asparuhovo.Lichno az sam podal daze i pismeni preduprezdenija,che edin den tova shte sluchi.
2
11
 
22
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 9 години
След дъжд с качулка !Незаконното строителство и незаконната сеч са в основата на варненската трагедия.Кметът Портних на прокурор !
1
4
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Къде е сега нашата Кристалина, нали е еврокомисар за бедствия и аварии, да дойде, да види и помага със средства а не да говори и помага на сирийските бежанци. България е в потоп и загива !