Хлябът не трябва да поскъпва заради наводненията!

Греков успокоява: Ще ядем качествен хляб
Обновена: 24 юни 2014 10:06 | 24 юни 2014 10:03, Веселина Йорданова
17
Хлябът не трябва да поскъпва заради наводненията!
Димитър Греков. Снимка: архив, БТА

Хлябът не трябва да поскъпва заради наводненията, смята земеделският министър Димитър Греков.

Очаква се след пороите зърнената реколта да е средно с около 20% по-ниска. Над 357 000 дка са засегнатите площи, като близо 60 000 от тях са пропаднали изцяло, тоест те няма да дадат никаква продукция, обяви Димитър Греков пред bTV.

Още по темата
Все пак министърът успокои, че няма да има недостиг на хлебно зърно и ще ядем качествен хляб.

„Тези данни означават по-ниски добиви с повече разходи, по-дълъг период на прибиране на реколтата, донякъде и по-лошо качество. Но това не значи непременно по-скъп хляб”, допълни министърът, който не очаквал спекулации около цената на хляба.

Според него няма опасност да ядем хляб от фуражно зърно. „Има достатъчно качествена пшеница, която ще бъде изкупена от хлебопроизводителите“, каза министърът.

Греков призова засегнатите стопани да декларират пострадалите площи в областните дирекции по земеделие. „При наличие на средства държавата ще обезщети пострадалите на 100% земеделски производители с 80% от направените разходи“, уточни проф. Греков.

По думите му незаконната сеч не може да бъде причина за наводненията в „Аспарухово“. Министърът отбеляза, че незаконната сеч в района за периода 2010-2014 г. е 30%. „Само за миналата година са задържани над 560 автомобила и над 1000 каруци“, съобщи той и изтъкна, че процесът на незаконна сеч се следи строго и намалява.

Относно язовирите в страната министърът каза, че водоемите са запълнени около 70% и има 30% свободен обем. „Към момента само един държавен язовир прелива – яз. "Пчелина", поради ремонт“, съобщи министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
А така! преди 9 години
ДО 10 ГОДИНИ И ХЛЯБ ЩЕ ВНАСЯТЕ У ФАЛИРАЛА ***.
13
0
 
6
 
! Отговори
жоро преди 9 години
Бългaрскaтa реколтa по никaкъв нaчин не влияе нa ценaтa нa хлябa! Пшеницaтa се търгувa нa световните пaзaри и ценaтa зaвиси от реколтaтa в светa кaто цяло!
12
0
 
5
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Вие даже ще се Оядете , а населението както винаги ще плаща !
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А на бас, че ще поскъпне.Почнат ли тия мишоци да дрънкат как на нещо НЯМА да му се вдига цената и тя отгърмява нагоре след месец.
10
0
 
1
 
! Отговори
bez преди 9 години
Hlqbut e vreden. Domatite nqma da poskupnat shtoto sa turski - vsichko e 6
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хляба по принцип никога не трябва да поскъпва за да могат скапаните политици да си осигурят любовта на народа, над който упражняват икономически геноцид. Ако хората ядяха повече шоколад а не хлаб, щяха да кажат това за шоколада.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хляба няма да поскъпва, зърнена криза няма да има, банките няма да фалират... абе да ви се струва познато? Сякаш историята се повтаря а? 1995=2014?
7
0
 
9
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Греков се изказа неподготвен. Цената на пшеницата и хляба не зависи от добивите в България а от световните цени.Боже какви министри имаме.
6
0
 
5
 
! Отговори
Джони преди 9 години
Тоя чук откъде го изкопаха не знам. Не че Мирко Найденов беше стока де.
5
0
 
5
 
! Отговори
Hahaha преди 9 години
Vse edno sega "yadete" kachestven hlqb. Da.. ama ne :) Tip 500 cql svqt izpolzva za sladkarstvoto, a vie s malko podobriteli go kupuvate napraven na hlqb.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Направете като в енергетиката фирмите да купуват леб на двойна цена за сметка на домакинствата и да се обложат с акциз! Циркаджии смотани.
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пълно безхаберие от пълни нещастници, който са се вкопчили до последно в държавната хранилка.... МаМиЦаТавиидиотскАДЪРЖАВА НЯМА-ПРАВИТЕЛСТВО ИМА!!!!!!!!!!!!!!!
2
1
 
3
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
Щетите от наводненията са основно заради малоумно градоустройство ама това ,че няколко стотин декара са наводнени пак ще го използваме за да вдигнем цените на цялата реколта за да печели картела!
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не трябва ама ЩЕ!!!