Станишев абдикира от БСП, смята Първанов

"Не можеш да правиш избори от Брюксел в България"
Обновена: 24 юни 2014 16:48 | 24 юни 2014 16:46,
37
Станишев абдикира от БСП, смята Първанов
Георги Първанов, Снимка: Булфото

Не можеш да правиш избори от Брюксел в България. Така Георги Първанов коментира решението на лидера на БСП Сергей Станишев да напусне Народното събрание и да стане евродепутат.

"Какво ще си помислят симпатизантите на БСП, когато виждат, че корабът се напуска от този, който се именува капитан", коментира лидерът на АБВ и заяви, че обикновено капитанът последен напуска кораба.

Председателят на АБВ сравни решението на Сергей Станишев да напусне НС със Септемврийското въстание през 1923 година, когато „тогавашната Българска комунистическа партия е разгромена, нейното ръководство се изнася във Виена, там създава задгранично бюро и чрез това бюро се ръководи партията в продължение на няколко години“. 

Още по темата
Може би сега сме свидетели на една подобна историческа аналогия, коментира Първанов на пресконференция. 

В случая става дума за полуабдикация, изтъкна Първанов, като допълни, че Станишев ще абдикира от голяма част от своите задължения по ръководството на партията.

Той заяви, че очаква с нетърпение да види състава на новото „задгранично бюро" на столетницата. „Поне още един човек ще се присъедини към Станишев зад граница“, уверен е Първанов, цитиран от "Фокус".

На учредителната конференция на АБВ в събота „ще дадем много ясната заявка, че ще водим диалог с всички некорумпирани, ненатопени в корупционни или други схеми политически партии и граждански структури“, отговори Първанов на въпроса дали АБВ ще участва в коалиционни преговори с БСП за предсрочните парламентарни избори.

България има нужда от национално единение в този тежък момент, изтъкна председателят на АБВ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: СтанишевАБВпърванов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Първанов беше принуден да напусне БСП с процедурни хватки, с каквито и досега Станишев се държи на председателското място. Жалко, за БСП Първанов беше знакова фигура.
26
5
 
2
 
! Отговори
КОЛЕВА преди 9 години
ДРУГАРЮ ПЪРВАНОВ,МНОГО ИСКАШЕ ДА СЕ СМЕНИ РЪКОВОДСТВОТО НА БСП А СЕГА, АБДИКИРАЛ СТАНИШЕВ.ВАЖНОТО Е, ЧЕ НЕ Е ПРЕДАТЕЛ КАТО ТЕБ. КАКТО Я ПОДКАРАХТЕ ВСЕКИ КОЙТО МУ СКИМНЕ ПРАВИ ПАРТИЯ ЗА ДА ГО ЗАБЕЛЕЖАТ ХОРАТА.ДО СКОРО СТРАШНО ТЕ УВАЖАВАХ НО СЕГА СА МЕН И МОЯ РОД ТИ СИ ПРЕДАТЕЛ.
25
4
 
2
 
! Отговори
До Гоце Доносника преди 9 години
Бив Другарю Доносник Архарски Гоце,Не се занимавай с хора от БСП. Гледай си твоята партийка "АБ В ***" или нещо подобно.Какво те интересуват проблемите на БСП, нали тебе те изхвърлиха зад борда...
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гоце,ченгенце сладко,вече си политически трупбе мама!И какво те *** Станишев бе,***,нали вече не си членна БСП?!Ми гледай си творението АБВ,множете си и т.н.!Стига си пръскал там,където вече не те кльопат!
23
3
 
7
 
! Отговори
абе дабе преди 9 години
Станишко не абдикира, той си спасява зад..., защото в бг-парламента не можа да изкара пълен мандат, сигурно и следващия ни парламент няма да изкара пълен мандат. Просто Станишко иска сигурна работа и европейска заплатка. А какво да си мислят електората на БСП - нищо, както случаят с любимец 15 показа, мисленето е процес непознат за червения елекотрат.
22
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички са рожби на една партия, от древността до днес, партията на лъжата. И народа гласува.Защо?За да дойде на влас поредния демагог.
21
10
 
9
 
! Отговори
ПЕРНИК преди 9 години
ДАВАЙ ПЪРВАНОВ, СМАЖИ ГО ТОЯ СЪСЕЛ НЕПОТРЕБЕН!
20
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гошо е пич, за разлика от руснака Димитриевич... който заминава... за на майна*а си... в пи*дала дето разсипа България..
19
0
 
6
 
! Отговори
Левски преди 9 години
ГОЦЕ ????
18
6
 
20
 
! Отговори
Не сте прав преди 9 години
Господин Първанов, Станишев не абдикира; той употреби БСП за свои лични нужди,като стъпало в кариерата си. Но реално погледнато, време е БСП да изчезне от политическия хоризонт, както СДС. То изигра своята роля да залъже простолюдието, докато власта се поеме от Олигархията.
17
1
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
като дойдат изборите всички ще абдикирате . ЩО СИ МИСЛИТЕ ЧЕ АЗ ВИ ВЯРВАМ ЗА ДРУГИТЕ НЕ ОТГОВАРЯМ НО КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ НАПИШАТ ПОЗИВИ С ИМЕНАТА НА ВСИЧКИ КРАДЦИ И ДА СЕ ОБРАЗОВА НАРОДА ДА МУ СЕ ПОЯСНИ КОЙ КАКЪВ И КОЛКО Е КРАЛ . КРАДЦИ НА ПЕНСИИ НЕ ОСЪДЕНИ КРАДЦИ НА ЗДРАВНИ НЕ ОСЪДЕНИ А БЕ КРАДЦИ ОТ ВСЯКЪДЕ НО ОСЪДЕНИ НЯМА АМИ ДА ГИ ОСЪДИМ БЕ ХОРА ЩО ГИ ИЗБИРАМЕ
16
6
 
8
 
! Отговори
Димо преди 9 години
Е , сега е модерно да се ругае по Бсп
15
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първанов направо се излага да плюе по БСП, която го направи Президент и чрез която направи кариера! Не му прави чест!
14
9
 
15
 
! Отговори
Нещастници преди 9 години
И тоя стана антикомунист! Сега на мода е да си антикомунист, въведено от тиквата! Антикомунист ли си веднага печелиш симпатиите на младите хора на които е втълпено ,че преди 90 г. е било едва ли не ад :))
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Zashto az nemoga da se izmakna v Bruksel ? Zashtoto kogato te kradiaha milioni az hodih na rabota za jalti stotinki.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Novata oligarska formirovka na balgaria shte si tarsi novi pionki. Razlichni ot imeto komunist.
11
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще го видим "некорумпирания" тарикат,властогонец и политически експерт Първнов.Че де ги тези "чисти момини сълзи" с които щели да водят диалог-първи номер Борисов,после Местан,следващите са без значение.Ако правим сравнения и аналогии,то примера с Петър Стоянов е най-точния и показателен за бъдещето на др.Първанов и неговото партийно образувание.Станишев като е тука пречи,като го няма пак пречи на някого.Май по-доволен е Борисов,отколкото Първанов.
10
2
 
7
 
! Отговори
Щом си го траят преди 9 години
другарите, кво те бърка? Нали си направи партия, прикъткай каквото можеш.
9
3
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
Ами пич.Същото което си мислят за теб.
8
3
 
13
 
! Отговори
Ну заяц преди 9 години
Работата стана "Ну погоди"Старият вълк погна заьока....Ну Стани.....заяц ну погди