Станишев избра Европарламента

Лидерът на БСП внесъл молба в НС за освобождаването му като депутат
Обновена: 24 юни 2014 14:24 | 24 юни 2014 10:37, Камелия Цветанова
406
Станишев избра Европарламента
Лидерът на БСП Сергей Станишев. Снимка: архив, БТА

Лидерът на БСП Сергей Станишев е подал заявление за прекратяване на пълномощията му като народен представител, съобщиха от пресцентъра на парламента за Dnes.bg.

Заявлението е внесено вчера в 17.34 часа. По този начин Станишев най-накрая определи решението си, с което се отказва от парламента и става евродепутат.

Още по темата

Той беше водач на листата на социалистите за евровота, въпреки че впоследствие се оказа, че заради преференциалния вот 15-ият в нея Момчил Неков го е изместил.

Станишев е и президент на ПЕС, но след като оглави листата с кандидати за евродепутати от БСП беше декларирал, че ще се откаже от мястото си в Брюксел и ще остане в националния парламент.

Напоследък обаче соцлидерът не отговаряше директно на въпроса ще отиде ли в Европарламента.

Преди дни той отговори само, че срокът за процедурата по поемане на поста изтича на 22 юни. Спокойно, не се притеснявайте, беше коментарът на Станишев.

Името му неофициално се спряга за следващ еврокомисар от България. Именно това беше и едно от обвиненията на опозицията – че се бавят предсрочните избори, за да може председателят на БСП да бъде номиниран за поста.

След слабия резултат на левицата на евроизборите се заговори и за оставка на лидера, до такава обаче не се стигна. На последния пленум на БСП Станишев получи мандат да организира задаващите се предсрочни избори.

Повече подробонсти около решението на Станишев се очаква да бъдат съобщени на брифинг в централата на БСП по-късно днес след заседание на Изпълнителното бюро на партията.

Ръководството на левицата обеща днес да съобщи своето предложение за датата на консултациите между парламентарно представените партии за насрочване на предсрочни парламентарни избори. Заявката на социалистите е, че това ще стане до края на седмицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


406
Още по темата: БСПСергей Станишев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
270
0
 
1
 
! Отговори
до 324 преди 9 години
Не само Коларов и Димитров,но и всички комунистически вождове от различни държави са бягали в "изгнание" в чужбина,и от там са "ръководели" пролетарията.След като унищожи БСП и я доведе до санитарен минимум Димитриевич Сергей Станишев бяга в Брюксел.Но може би така е по-добре за България.Там с *** и *** любимец националиста Джамбазки ще си пият кафето.
269
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да го дарим с презрение и забрава! Спешно трябва да се измисли как да се премахне влиянието на тази партия. Силни са, защото милионите са в ръцете им. Хитри и комбинативни, няма лесно да пуснат кокала. Но може ли да не съществува начин народът да се справи с тях? От Брюксел няма какво да чакаме. Там си е уредил нещата със свои хора. Нов Интернационал в действие.
268
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Станишев си свърши работата, изпълни си задачите пред големите господари, възнаградиха го, уреди си живота. С имот или не в Швейцария, за него и семейството му да не мислим! Той е пределно ясен, но защо толкова много хора го защитават? Една група около него явно е получила големи обещания / ако може да му се вярва изобщо /, един-двама от БСП се възмущават, но останалите, останалите?
267
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***
266
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За да иде в Брюксел, значи си е уредил някоя блага службица, там прашките се котират високо, особено ако са разрушили собствената си държава. Но истината може би е по- различна, оня ден се скарахме с дедко ми Сорос по скайпа и му казах- или Станишев в Брюксел или купувам "оная" банка. НЕ, вика дедко, само фалирала банка не вземай, к'во ще кажат хората от Морган груп, че родата ми е изкукуригала, щом инвестира в България... такива ми ти работи, ама шъ са опрайме де, се некога шъ са опрайме.
265
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СЕРЖ НЕЕЕЕЕ!
264
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е вече вкарахме троянския украински кон в Европа, само дето не е кон, а плъх, и не е украински, а съветски....даааа, какво ще работи ако излезе от парламента, няма значение чий? *** НЕКАДЪРНОТО ....
263
5
 
0
 
! Отговори
kum преди 9 години
bez referendum za izlizane na bg narod ot eu i nato, ste ima goresta zima 2015.
262
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колоко ли трябва да си наивен за да поВерваш на обещанията на Станишев, че няма да ходи депутат в ЕС. Телектората на БиеСиеПието обаче си му поВерва и се га са онемели от стреса на истината. ***, скриите личната карта, очилата и бастуните на бабите и дядовците си на другите избори, че ще ни досъсипят окончателно. Гласуваш за БСП получаваш ДПС е това е.
261
1
 
11
 
! Отговори
доволен преди 9 години
Др.Станишев е новия Месия които ще заведе ПЕС И ЕС на дъното на Атлантика!!!
260
1
 
16
 
! Отговори
Соц морал преди 9 години
Това отроче комунистическо бяга, както избягаха през 1923 г. от страната Г.Димитров и В.Коларов, след като разпалиха Септемврийското въстание, и хиляди истински комунисти, подведени от тях, и останали тук да се борят в името на Идеята, бяха заловени, измъчвани, изгорени в пещите, избити. Високо морален избор! Вярвайте им още, гласувайте отново за БСП!
259
1
 
14
 
! Отговори
Castor преди 9 години
За пореден път доказа, че е долени на него не може да се разчита! Нали нямаше да ходиш в европарламента бе!
258
1
 
10
 
! Отговори
Предизвестен избор преди 9 години
Като че ли някой се съмняваше, че Станишев ще избере Брюксел! Отдавна го е избрал и всички приказки за отказ бяха за пред останалите живи червени бабички и дядовци. Но по-добре да заминават с Моника и никога да не се връщат! Направиха каквото можаха за окончателното потъване на пробития кораб България, сега да работят за ликвидирането и на ЕС! Хайде със здраве!
257
1
 
11
 
! Отговори
BG преди 9 години
Значи всеки знае че Европарламента е за третокласни политици - там обикновено се пращат младите неопитни партийни кадри да трупат опит. В този ред на мисли, "великия" лидер Станишев си признава чистосърдечно че е един най - обикновен некадърник
256
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Долен *** ,като всички останали!
255
2
 
17
 
! Отговори
СЪСЕЛКА преди 9 години
СТРАХЛИВ СЪСЕЛ
254
2
 
19
 
! Отговори
Пенев. преди 9 години
Дреме му на оная работа,за партия,за народ.Луд му е х.я да испусне голяма заплата.
253
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Банкери,политици и всякаква ***,който набарал кокала и бега.Ама що *** има да се изнася
252
1
 
8
 
! Отговори
batmario преди 9 години
Европа,Европа................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................Господ да Ви е на помощ
251
2
 
18
 
! Отговори
художника преди 9 години
Станишев, ***. Цял народ те мрази и с това ще останеш в историята, но дали децата ти ще могат да живеят с подобно "наследство"? Помисли ли за тях, ***?Дори внучката на Т.Живков е уважаван гражданин на България, а ти и децата ти ще бъдете проклети во веки!!!