Станишев избра Европарламента

Лидерът на БСП внесъл молба в НС за освобождаването му като депутат
Обновена: 24 юни 2014 14:24 | 24 юни 2014 10:37, Камелия Цветанова
406
Станишев избра Европарламента
Лидерът на БСП Сергей Станишев. Снимка: архив, БТА

Лидерът на БСП Сергей Станишев е подал заявление за прекратяване на пълномощията му като народен представител, съобщиха от пресцентъра на парламента за Dnes.bg.

Заявлението е внесено вчера в 17.34 часа. По този начин Станишев най-накрая определи решението си, с което се отказва от парламента и става евродепутат.

Още по темата

Той беше водач на листата на социалистите за евровота, въпреки че впоследствие се оказа, че заради преференциалния вот 15-ият в нея Момчил Неков го е изместил.

Станишев е и президент на ПЕС, но след като оглави листата с кандидати за евродепутати от БСП беше декларирал, че ще се откаже от мястото си в Брюксел и ще остане в националния парламент.

Напоследък обаче соцлидерът не отговаряше директно на въпроса ще отиде ли в Европарламента.

Преди дни той отговори само, че срокът за процедурата по поемане на поста изтича на 22 юни. Спокойно, не се притеснявайте, беше коментарът на Станишев.

Името му неофициално се спряга за следващ еврокомисар от България. Именно това беше и едно от обвиненията на опозицията – че се бавят предсрочните избори, за да може председателят на БСП да бъде номиниран за поста.

След слабия резултат на левицата на евроизборите се заговори и за оставка на лидера, до такава обаче не се стигна. На последния пленум на БСП Станишев получи мандат да организира задаващите се предсрочни избори.

Повече подробонсти около решението на Станишев се очаква да бъдат съобщени на брифинг в централата на БСП по-късно днес след заседание на Изпълнителното бюро на партията.

Ръководството на левицата обеща днес да съобщи своето предложение за датата на консултациите между парламентарно представените партии за насрочване на предсрочни парламентарни избори. Заявката на социалистите е, че това ще стане до края на седмицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


406
Още по темата: БСПСергей Станишев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
2
 
21
 
! Отговори
Nie преди 9 години
ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ СЪЗДАДЕ КОМИСИЯ ЗА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПРЕХОДА. СЪЩАТА ДА ПУБЛИКУВА ИМЕНАТА НА ВСИЧКИ, КОИТО ОТ 1990 Г. СА ЗАЕМАЛИ ДЛЪЖНОСТИТЕ ПРЕЗИДЕНТ, ДЕПУТАТ, МИНИСТЪР- ПРЕДСЕДАТЕЛ, ЗАМЕСТНИК МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ, МИНИСТЪР, ЗАМ.-МИНИСТЪР, НАЧАЛНИК НА ПОЛИТИЧЕСКИ КАБИНЕТ И ГЛАВЕН СЕКРЕТАР. ДА БЪДАТ СЪДЕНИ И ДА ИМ БЪДЕ ЗАБРАНЕНО ДА ЗАЕМАТ КАКВИТО И ДА Е АДМИНИСТРАТИВНИ ДЛЪЖНОСТИ.
249
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Плачете ***, сега ще си върнем Първанката и ще ви бием на изборите, после една мегакоалиция с ваш Боко и се връщаме 25 години назад във времето на развития евросоциализъм. Слава на БКП, слава на ДС и вечна слава на търпеливия български народ! Ура другари!
248
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САМ ДОКАЗАЛ СЕ ЛЪЖЕЦ. ДА МУ МИСЛИ ШУЛЦ ДА НЕ ИЗПАДНЕ В СЪЩАТА СИТУАЦИЯ КАТО ПЪРВАНОВ !
247
2
 
12
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
НА ТОВА МУ ВИКАМ , БЯГСТВО ОТ ЗАТВОРА, АМА ТОЙ НЕ Е ВИНИВЕН ВИНОВНИ СМЕ НИЕ , ЧЕ ГИ ПУСКАМЕ ДА СИ ОТИВАТ КОЙ КЪДЕТО СИ ИСКА
246
2
 
13
 
! Отговори
киро преди 9 години
МИШОК
245
1
 
12
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
ТЕ ВСИЧКИТЕ ДА ВЗЕМАТ ДА СИ ИЗБЕРАТ ПО ЕДНА КИЛИЯ ЩОТО ВМЕСТО ДА ГЛАСУВАМЕ ДА НАПРАВИМ ЕДИН МАСОВ ПРОТЕСТ И ДА ГИ ИЗГОНИМ ВСИЧКИ , КАКВИ ИЗБОРИ БЕ ХОРА , НЕСХВАНАХТЕ ЛИ ВЕЧЕ ЧЕ ТОЛКОВА ГОДИНИ ВСЕ ЕДНИ И СЪЩИ СЕ ВЪРТЯТ ОКОЛО ПАРЛАМЕНТ И МИН СЪВЕТ
244
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спрете с глупостите !!! Станишев НЕ е русофил !!! Станишев е ЕГО... Пука му само за него...
243
1
 
14
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
Съселот напуска пръв потъващия кораб.
242
3
 
12
 
! Отговори
гулаг преди 9 години
Просто ,,КОМУНИСТ'', а не Човек!
241
4
 
5
 
! Отговори
ни съ знай преди 9 години
Толкова *** остроумие не бях чел отдавна.И ако смятате, че целта е евродепутат, много грешите.Бързата *** слепи ги ражда,затова не е излишно малко търпение.НЕ СЪМ ФЕН НА СТАНИШЕВ,НИТО НА БСП!
240
1
 
19
 
! Отговори
wer преди 9 години
Ролята на съветската униформа в ЕС ще се засили!
239
2
 
32
 
! Отговори
Божо преди 9 години
станишев е дал дума на путин да съсипе и Европейския съюз , както съсипа партията на столетниците !!! станишев никога не се отмята от думите си !!!
238
1
 
30
 
! Отговори
1 преди 9 години
Егати фурнаджийската лопата. Съсипа си партийката и държавата, сега ще иде да съсипе и европарламента:DDD
237
0
 
30
 
! Отговори
Съсела е лъжец! преди 9 години
Бяга плъха от потъващия кораб.
236
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хе-хе-хе, че то някой съмнявал ли се е че всичко в в БСП и страната се случва за благото и добруването на Станишев.орешарски стоически задържа властта докато Станишев стана евродепутат а сега ще устиска още малко докато Другарят Станишев стане еврокомисар. А бедния народ - кучетата го яли. Да мре като е *** да гласува за БСП.
235
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Станишев продължава да се издига върху труповете на България и БСП. Такъв мазен мошенник до сега не е ръководил БСП откакто се е създала преди повече от 100 години.
234
0
 
21
 
! Отговори
Краси преди 9 години
Неме е яд че ще е в ЕП,а за това че поведе хора след себе си и ги омайваше до последно докато разбере на къде духа вятъра,съсипа си партията ,сега ще ни излага и с нищо няма да помага на България и накрая ще остане да си живее спокойно в някой незнаен от нас имот в чужбина на спокойствие и това всичко се разигра пред очите ни.Просто нямам думи.
233
3
 
10
 
! Отговори
Вили преди 9 години
Евала на Станишев има бол възможности да избира ,а ние българите нямаме нито една възможност да си избираме кадърни политици просто защото такива няма в България.Такада я нагласиш ,хем чист да излезеш от помията която си сътворил хем да си постигнеш целта европейски депутат да станеш.Да си подредиш живата на гърба на страдащ цял народ.Престъпник ,морален престъпник.
232
1
 
19
 
! Отговори
diavolcheto преди 9 години
Бягство! Чисто бягство от всичко, което сътвори! И в собствената си партия, и в управлението на страната! Във всякакъв смисъл!
231
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съсела се оказа голям лъжец!Какви локуми разтягаше, как имал ангажимент в Европарламента и веднага след него, преди Юли, щял да си подаде оставаката, за да остане тук и да "закрива амбразури"!!!А какво излезе? Не си подаде оставка от партията, която запропасти, не си подаде оставката от Европаламента и отива да вземе там едни пари...А в партията му полека лека няма да останат хора, при такъв водач и "лидер".