НС не освободи Станишев, не било проблем да е и евродепутат

Поради липса на кворум парламентът не прекрати пълномощията му
Обновена: 25 юни 2014 14:28 | 25 юни 2014 10:41, Камелия Цветанова
120
НС не освободи Станишев, не било проблем да е и евродепутат
Сергейа Станишев. Снимка БТА

Въпреки че парламентът не гласува освобождаването на лидера на БСП Сергей Станишев като народен представител, това не е проблем той да стане евродепутат. Това обясни председателят на парламента Михаил Миков, след като днес поради липса на кворум се провали заседанието на Народното събрание, в дневния ред на което беше предвидена точка за гласуването на прекратяването на пълномощията на Станишев.

Още по темата
"Това не е проблем, има текст в преходните разпоредби на Изборния кодекс, които уреждат случая, те са прилагани вече един път за Ивайло Калфин“, разясни Миков.

Сергей Станишев изненадващо подаде заявление за напускане на парламента на 23 юни, за да стане евродепутат.

По време на предизборната кампания той многократно заявяваше, че оглавява листата на левицата, за да покаже лидерство и отговорност, но няма да замине за Брюксел, а вчера мотивира решението си да заеме мястото си в Европарламента с новата политическа ситуация в Европа след вота и необходимостта да отстоява левите политики в качеството си на президент на ПЕС.

Попитан очаква ли този парламент да завърши без кворум, Михаил Миков коментира: "По-добре да попитате какво очакват отделните народни представители, най-вече тези, които не искат да заседава 42-рото Народно събрание". 

Той отбеляза, че БСП иска бързи избори.

По повод на консултациите в петък за датата на предсрочния вот председателят на парламента каза, че вече са изпратени писма до лидерите на парламентарно представените политически сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
2
 
! Отговори
ха-ха преди 9 години
До КироКире! Трай си сладур! 15/15 сте ни ясни на всички :)
77
0
 
2
 
! Отговори
Петров преди 9 години
Ще взема ли две заплати като е двоен депутат или ще дарява едната?
76
0
 
7
 
! Отговори
Браво! преди 9 години
Миков, щом няма проблем Станишев да замине в Брюксел и без решение на НС, защо изобщо създавате закони? За някои всичко е възможно-нищо, че цяла година народът протестира срещу това правителство, нищо, че един лидер на партия лъже нагло, нищо, че изигра другарчето си Курумбашев, нищо, че не пое отговорност за състоянието на държавата, а бяга в чужбина. Какво толкова ви е обещал на всичките, че го подкрепяте с все сили? Ще ви изпързаля в първия удобен момент. Толкова сте жалки!
75
10
 
1
 
! Отговори
Киро преди 9 години
Станишев като всеки човек има право на избор. Взел е решение, защо някой си представя, че може да коментира това? Хубаво ще бъде да направим така, че и ББ да замине за Брюксел. Това ще е най-добре за България.
74
1
 
2
 
! Отговори
гласоподавател преди 9 години
нема какво да го опоменаваме този човек загроби страната исега иска да си изкупи греховете вЕП. Ако беше способен штее да се ожени за жена без деца а той отиде и отне съпругата на човек известен в страната Къде му еморала . в ЕП ште ги учи на морал пфу.да му се извърш пълна ревизия на придобитото имане. той не български гражданин и не е изкйючено да не остане невазвраштенец.къде му е морала и честта зашто употреби КОРУМБАШЕВ.
73
1
 
8
 
! Отговори
Teo преди 9 години
Това нагло парче 2 месеца разправя как нямало да избяга в ЕП и щял да подкрепя правителството и сега като видя накъде отиват нещата , подви опашка за спасение. Очевидно се изхлузва по най-тънкия начин като оставка от председателския пост без да си признае официално, че си бие шута. След 2-3 месеца ще направи точно това и ще напусне партията ,защото ще има "много важни ангажименти" в ЕП. Журналята да си записват думите на този лъжец и да му ги пускат след няколко месеца.
72
1
 
2
 
! Отговори
маймун дере преди 9 години
Защо,бе?Спокойно може да го замените със всеки уличен помият.Ще ви струва многократно по-евтино,особено на държавата.Всъщност,всички дУпедати могат да бъдат заменени с улични помиари,а за председател на Помиарското събрание да бъде назначен бай Пешо,от Долно Уйново.Белким тогава ви дойде и на вас акъла.
71
0
 
2
 
! Отговори
жф преди 9 години
ЯЖ БОКЛОК ДАНО СЕ ЗАДАВИШ ......НЕЩАСТНИЦИ ,,ОКОПАТОТИ,,ТУКА ИМА ХУНТА И НАРОДА ЖИВЕЕ В РОБСТВО НА ШЕПА РАЗБОЙНИЦИ КОЙТО СТИСКАТ ВЛАСТА МИСЛЕЕЙКИ ЧЕ СА БЕЗСМЪРТНИ..........А НАРОДА ,,корияка ЯЖ водица ПИЙ и пак поглеж ДИЙ ВОЛЕ ДИЙЙЙЙ..
70
1
 
3
 
! Отговори
АЗзззз преди 9 години
Миков е дал на СтаниШЕФ предварително (фалшив) документ, че вече е освободен като депутат в НС! За това е толкова сигурен, че заминава за Брюксел! Цацата да провери тази измама.
69
1
 
6
 
! Отговори
ДС-то преди 9 години
Ами като не е проблем, нека да е депутат и в двата парламента, човека има четири деца, да получава заплата и от двете места. Ние го хрантутим 15 години - можем и още!
68
1
 
8
 
! Отговори
Озлобен преди 9 години
Е как ще го оставят само на една евродепутатска заплата,нали трябва си помага в харчовете и българската депутатска заплата
67
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПОЗИТАНИЯ ПОТЪНА ! ВСИЧКИ ЗНАЕХА,ЧЕ ТОВА ЩЕ СЕ СЛУЧИ, СЛЕД КАТО ЕКИПАЖЪТ Е ПОВЕЧЕ ОТ ПЪТНИЦИТЕ !!!
66
1
 
8
 
! Отговори
ааа преди 9 години
Стани-шеф е на три заплати, хайде сметнете един ден=24 часа по три работни места = 72 часа. Осигуровки + данъци един ден ЗА три дена. Този да не е ИЗВЪНЗЕМЕН???? За една година ще натрупа стаж за пенсия около 50 години (смятам и категорията труд)......
65
2
 
14
 
! Отговори
Гого преди 9 години
Няма по-големи демагози от комунистите,такова дебелоочие,такава свинщина,такава наглост,не може да има друг освен комунист-сталинист каквито са т.нр "социалисти" в България.да не забравяме ,че бащата на Станишеф искаше да ликвидира България и да я присъедини към русия.Два пъти вече за 25 години комунистите фалират и продават държавата на олигарси, мафиоти и Пеевски. Последното нещо за което мисли комуниста е народа и хората,но винаги прави всичко уж в тяхна полза и само бабите останаПрочети още на: dnes.bg/politika/2014/06/25/emil-georgiev-iska-da-vleze-s-letiasht-start-v-parlam
64
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жалко, че в тая анкета не мога да дам и плю, и минус :D
63
3
 
1
 
! Отговори
Язе преди 9 години
До :)Единя е нагъл другия гнусен. Сети се кой кой е.
62
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички депутати са службогонци като него- БСП, СДС, ГЕРБ, ДПС и т.н.. Даже сега искат и задължително гласуване та да са осигурят по-дълга службица вместо искания от народа закон за уволнение на депутати, кметове, прокуори, министри и съдии, които не си вършат работата качествено.
61
2
 
20
 
! Отговори
Язе преди 9 години
Мани бе, как и в българския и в евро парламента?! Че се преумори от работа човеко.
60
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В момента най-прецакани са обикновените хора. Както е тръгнало, България до 25 години няма да я има. Но Станишев, Бойко и Доган ще са си по именията на Запад, с по един лабрадор до люлеещия се стол, а тук ще е черна дупка с измиращо население.
59
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами то другара Станисев може всицко също като рекламата "Тефал мозе всицко" само изборите губи.