Ако има преговори след изборите, те ще бъдат публични!

Борисов обаче е убеден, че партията му ще има мнозинство
Обновена: 26 юни 2014 20:00 | 26 юни 2014 19:40, Красимир Ангелов
160
Ако има преговори след изборите, те ще бъдат публични!
Снимка: БТА, архив

"Ако се стигне дотам, че да се водят преговори, те ще бъдат публични", заяви пред журналисти в Брюксел лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, в коментар на въпрос дали са възможни преговори между партии след провеждането на предсрочните парламентарни избори.

"Аз съм убеден, че ГЕРБ ще направи мнозинство в следващия парламент. От безумията, които се случиха в държавата, ще бъдем много по-силни от преди. Ако се стигне дотам, че да се водят преговори, те ще бъдат публични, ясни, с подписани споразумения, с гаранции за партиите, избирателите и всичко останало", категоричен бе лидерът на опозицията, цитиран от "Фокус".

Според него до такъв сценарий може да се стигне само ако няма достатъчно висока избирателна активност. "Само за такъв вариант, да не ме разберете грешно. Затова мобилизация, максимум високи резултати, за да има политическа отговорност на този, който управлява", поясни Борисов.

Още по темата
На въпрос дали допуска коалиция с ДПС, лидерът на ГЕРБ каза, че не допуска никакви коалиции преди изборите, иначе “всички партии сега могат да се втурнат да правят предизборни коалиции”.

Борисов коментира отново и днешното провалено заседание на парламента заради липсата на кворум. "Свикнали сме управляващите да се оправдават с ГЕРБ", заяви Борисов.

"Мнозинството е работата на партиите, които искат да управляват. В случая, сутринта се карах на моите, че обидени от изказванията на Антон Кутев, на Мая Манолова и т.н., малко детински не влязоха в залата и ни поставиха в неизгодно положение", посочи той.

Лидерът на опозицията обаче увери, че неговите депутати утре ще бъдат в парламента и заседание ще има. „Утре ще бъдат там – ще влязат, могат да разчитат 100% на нас”, посочи той.

На въпрос дали него и неговите партньори от ЕНП са притеснени от желанието на Дейвид Камерън да се избегне сегашната процедура за номиниране на председател на ЕК и какво е мнението на ЕНП, Борисов каза: „Имаме категорична позиция. Нашият кандидат е Жан Клод – Юнкер. Европейските социалисти също го подкрепиха, така че дори да не е единодушно избран, има си традиция – партията победител излъчва председател на Европейската комисия. Това не е политическо назначение, то си е резултат от избори”, аргументира се Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още по темата: Бойко БорисовНСкворум
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До П.ПетровКакво налапа Бойко, за да стане генерал от пожарната, колега?Много си зле, какво ли да очакваме от хора, които са свикнали да палят огъня на омразата, само и само да бъдат забелязани
44
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tozi i za ohraniyel ne stawa.
43
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боко, но вече с турците и Дянков отново! Това продължението на хорора Тексаско клане ли е? И международният валутен фонд ще бъде поканен? За каква далавера по точно?
42
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тиква ти запомняш ли си думите които казваш,аз помня.айде да говорим след изборите че твоя валс отдавна свърши.
41
4
 
10
 
! Отговори
до 48 преди 9 години
Ти от кое село си тa си по *** от боко че го имaш зa умен човек.Извинявaм се нa хорaтa от село те сa по умни от б.б
40
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По време на управлението на кабинета Борисов, голяма част от медиите в страната са напълно безкритични към водената от него политика.[84][85] По това време Борисов е в близки отношения с депутата от ДПС Делян Пеевски и банкера Цветан Василев, чиято медийна империя открито подкрепя правителството.[86][87][88] Премиерът и неговия заместник Цветан Цветанов гостуват често в най-гледаните телевизионни предавания.
39
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дано още седмица поне да са обидени на куртев и пчеличката,та да се посмеем на социалистическо-турското падение в парламента.това е наааай малкото ,което заслужават.каквото и да си плямпате,Борисов и компания са много по висока класа политици от комуняците
38
5
 
15
 
! Отговори
КрaсиГ. преди 9 години
Кaкто и дa го мислим Бойко вече нaтрупa точки .Отиде в сaщ и обещa /без дa го питaт/ че когaто дойде неговaтa пaртия нa влaст ще рaзреши нa инките дa нaдупчaт цялaтa държaвa дa търсят шистов гaз уж дa бъде aлтернaтивa и дa изолирaме РУСИЯ. Знaчи него ще нaзнaчи aмерикa зa премиер.Нaй-тъпия но послушен.След няколко месецa идвa зимaтa тогaвa ще рaзберaт че Р У С И Я нa сълзи не вярвa.Цялa европa ще яде курa без ГAЗ икономикaтa отивa нaдолу сaщ им взимa пaзaрите ииии честито зaдълбочaвaне нa кризa.
37
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще видим как ще преговаряш публично с ДПС и РБ. Преди изборите можеш много да обещаваш и лъжеш, но след изборите много бързо ще забравиш за това обещание, когато ще трябва да се скриеш и под масата да преговаряш тайно с ДПС.
36
3
 
13
 
! Отговори
Do 40 преди 9 години
Ако не е тайна на ББ от къде му идват икономически познания? От пожарната, от дейността като охранител или от стадиона на Бистришките тигри?
35
12
 
7
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
Да си кажем истината, не ГЕРБ се коалираха с ДПС в сегашния парламент, а БСП и АТАКА.И Сидеров и Станишев налапаха кожения кавал на Доган до тонколоните. Единият защото се продаде на руската олигархия, а другият защото е некадърник, жаден за власт.На ГЕРБ вероятно ще им се наложи да се коалират с две по-малки партии, за да се гарантира стабилност. Най-добре би било ако коалицията е принципна за реформи с ясно дефинирани цели, методи,срокове и отговорности и реално експертно правителство,а не марионетки .
34
10
 
6
 
! Отговори
ДИМ40 преди 9 години
Да идва Бойко на власт и да продава Марица изток мините на американците .Колко олигарси смучат от тях, американеца ще разчисти всичко . Трима връзкари по 2000 лв. заплати, играят карти и гледат телевизия в дежурна стая .И аз искам, ама татко не е КОМУНИСТ, че да се уредя.....А как се постъпва на работа, с рушвети, ЯКО . САМО ГЕРБ, САМО БОЙКО .
33
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Даниелатой дори няма акъл братята хамериканци му го наливат на тоя цербер как го мразя *** дано
32
3
 
14
 
! Отговори
ще ги избия преди 9 години
Хора разберете най-накрая, няма бсп, няма герб.Всички са от едно котило и са отворили *** за пари все едно ще живеят хиляда години.Това са най-гадните ***, такива не мога да нарека хора.Eдиния *** ни продава на запада, а другия *** на изтока.
31
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може да е мутра, ама има повече акъл от икономистите на БСП
30
5
 
14
 
! Отговори
Даниела преди 9 години
Ако сте демократични хора , умни и милеете за децата си не гласувайте за тоя ***! Първото този не е политик а най обикновена мутра от 90-те години! Той е един неосъзнат диктатор с болно его и цинизъм! Аз първия път гласувах за него и направо съжалявам 100 пъти , акъла му е на 5 годишно дете!
29
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боко може и да има мнозинство, но Рамбо му е заръчал да направи коалиция!
28
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Ако има преговори след изборите, те ще бъдат публични!"Тоест допуска и преговори, а за да казва публични, значи в коалицията ще има изненади.
27
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимендо 31 бойко да оди на село да мачка на майка си гърдите и да яде хеб с мас
26
8
 
5
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
Борисов на съд за замразяването на доходите. Новото правителство тябва да ни ги дига за да си живеем добре, да си купуваме айфони и маркови дрехи и западни коли нов внос а не като Борисов да замразява доходите - правителството е за това да се грижи да ни ги дига да си живееме добре и да се кефиме на живота а не хората да се поливат с бензин и да се палят от мъка като по времето на ГЕРБ.