Политиците проявиха зрялост с общата позиция за банките!

Съгласието ни е силен знак към обществото, твърди Местан
Обновена: 27 юни 2014 16:20 | 27 юни 2014 16:12, Камелия Цветанова
Политиците проявиха зрялост с общата позиция за банките!
Снимка: БТА

Според лидера на ДПС Лютви Местан политическите сили в НС са проявили зрялост, като са се обединили около обща позиция за банковата стабилност.

Още по темата
„Няма съмнение, че постигнатото съгласие днес е много силен знак към всички български граждани да бъдат спокойни, че има държава, която няма да допусне да се засягат интересите им“, коментира той.

Според него ДПС е дало своя принос за постигането на това съгласие, което е „крайно необходимо в ситуация, в която изглежда организирано, чрез слухове се прави опит да се дестабилизира реално стабилната банкова система“.

„Понеже в такива ситуации политическата зрялост и държавническата отговорност предполага държавата с цялата си мощ да се изправи срещу опита да се дестабилизира най-стабилната система в държавата, показахме, че в критични ситуации можем да постигнем и съгласие“, добави Местан.

Относно решението изборите да са на 5 октомври лидерът на ДПС призна, че има и нюанс на компромис от страна на движението, защото на 4 октомври е мюсюлмански празник.

„Но ние все пак се съобразихме, че празникът ще е минал“, обобщи той.

Председателят на Народното събрание Михаил Миков обяви, че следват и други разговори и консултации, така че нищо повече няма да коментира днес.

Заради ограничения в Закона за кредитните институции се спират коментарите под тази статия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още от
Спонсорирано съдържание