ДПС може да е незаобиколим фактор в следващото НС!

Политологът Иван Начев очаква крехко разбирателство в новия парламент
Обновена: 1 юли 2014 11:14 | 1 юли 2014 11:11, Веселина Йорданова
61
ДПС може да е незаобиколим фактор в следващото НС!
Снимка: архив, БулФото

Отново коалиция и крехко разбирателство в следващия парламент очаква политологът Иван Начев. Според него нито една от партиите няма да има мнозинство.

По думите му възможностите за коалиции са различни, но такава между БСП и ГЕРБ засега изглежда невъзможна.

„Има голяма вероятност и в следващия парламент ДПС да е незаобиколим фактор“, коментира Иван Начев пред БНР.

Още по темата
Той смята, че възможните коалиции са отново БСП и ДПС, както и ГЕРБ евентуално с ДПС, „макар че на ГЕРБ никак не им харесва тази идея“.

"Представете си Реформаторският блок, в който има множество интереси, да влезе в коалиция с ГЕРБ. Това означава изключително много непрозрачност и задкулисие. Управлението се нуждае от много прозрачност", подчерта Начев.

Той не очаква разбирателството между политиците, на което станахме свидетели през изтеклата седмица, да продължи.

По думите му това, от което се нуждаем, е консенсус по няколко основни приоритета и те да се следват независимо кой управлява.

Според Иван Начев наблюдаваното при последните три правителства противопоставяне и резки завои във вътрешната и външната политика води до това, че на България не се гледа като на стратегически партньор или на партньор, на когото може да се има доверие, а точно обратното.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Драги ми Българи. Ако не гласуваме, скоро ДПС ще стане основен фактор в парламента.
46
0
 
1
 
! Отговори
Запасен преди 9 години
До Анонимен 48Иначе за спирането на партийните субсидии съм напълно съгласен. Защо тябва да давам насила пари на партия, при условия, че не се чувствам представен от никоя от тях? Не е ли по-добре да ги дам на децата си тия пари, вместо на затлъстели депутати и банкери?
45
0
 
1
 
! Отговори
Запасен преди 9 години
До Анонимен 48Никой за такова нещо не може да ни "натисне" както казваш ти. Образованието е изискване, а не дискриминация.ЗАщо например президента трябва да е над 40 г?Това дискриминация ли е? Или пък партиарха трябва да е митрополит и над 42 г?Това дискриминация ли е? Естествено, че не са.Не бива да се бъркат понятия като "изискване" и "дискриминация".Все пак, има и образовани ***, та дори и с висше образование.Някой да ги ограничава тях? За тях ще важат същите правила - 2 към1 или 4 към 1
44
0
 
1
 
! Отговори
Запасен преди 9 години
Продължение на коментар 49Така партиите, които купуват гласове, ще трябва да купят по 4 *** гласа само да изравнят резултата с партия, за която гласуват по-образовните. И ще им излезе много скъпо. Представяте ли си само? 8х30.240 лева само зада изравни гласа на един висшист с две висши. Така решенията на практика ще се вземат от по-образованите хора.
43
0
 
1
 
! Отговори
Запасен преди 9 години
До Анонимен 47Няма законен начин да ги ограничат да гласуват. Но това, което може да се направи според мен, е да се въведе "тежест" на гласа във вота, съобразно образователния ценз. Например:-без образование, начално или основно - тежест 1 т.е. една бюлетина = 1 глас "за"-средно образование - тежест "2" т.е. 1 бюлетина - 2 гласа (или две бюлетини)-висше - тежест "4" - 1 бюлетина - 4 гласа (4 бюлетнини) За всяко следващо висше - +4 гласа.Така партиите, които купуват гласове, ще купуват по 8
42
1
 
3
 
! Отговори
Ебача преди 9 години
Ако *** пак влязат в следващия парламент, аз лично ще отида да ги *** един по един.IP адреса ми е : 69.69.69.69.69.А, от ДАНС идвайте у дома, чакам ви надървен.
41
4
 
2
 
! Отговори
СВЯТ преди 9 години
ИСТИНАТА Е АТАКААААА ....НЯМА ПО ПРОСТИ ОТ .......БУЛГАРИТЕ......
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС е рак за България.
39
0
 
4
 
! Отговори
Българин преди 9 години
До darcasРазбира се и това. Никакви субсидии, а не намаляване. Парламент от 60 депутати и драстично намаляване на напълно излишната държавна администрация. За сравнение в Холандия която е с 2 пъти повече население от нас администрацията е 18000 човека, а у нас са 240000, които не само, че нищо не правят ами взаимно си пречат.
38
1
 
6
 
! Отговори
Малин Кръстев преди 9 години
Ако българите не започнат да гласуват масово може и да станат както виждате на евроизборите бяха втора сила именно заради смешно ниската изборна активност!
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС е петата колона...
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Необходимо е всеки човек да се замисли накъде отива държавата, да помисли после за своя близък, за приятелите и комшиите и обединени, да се гласува на 100 процента, и обединени да се отстояват българските изконни ценности, БОГ, РОДИНА, СЕМЕЙСТВО! Останалото ще бъде история!
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС е противоконституционна, антибългарска и Овчев е нейният пророк!
34
0
 
6
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Без задължително гласуване, мажоритарна система и образователен ценз (завършен осми клас, което е задължително дори по Конституция) нещата няма да помръднат. Тези 3 елементарни неща са изключително важни и не са трудни за въвеждане. Големия въпрос е, че цялата досегашна политическа *** със зъби и нокти ще се бори срещу това, защото за тях това е въпрос на оцеляване. Те знаят добре, че ако това стане, всички завинаги отиват на бунището на историята.
33
1
 
9
 
! Отговори
Избирател преди 9 години
Незабавна забрана на ДПС като антибългарска и антиконституционна партия, лустрация за всички нейни членове заемали държавни длъжности през последните 25 години и съд за висшето й ръководство осъществявало системна политика на геноцид спрямо българското население в смесените райони. Това няма нищо общо с отношението към обикновените български турци, които са системно лъгани, заплашвани и ограбвани от същата тази незаконна партия наречена лицемерно ДПС.
32
1
 
14
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
От момента в който тази антибългарска партия бъде заличена завинаги, България има шанс да тръгне напред. Всяко управление в което ДПС е участвало е докарвало страната до катастрофа. Няма нормална държава в света която да търпи партия на престъпници участвали в терористични актове през 80-те години, взривявали вагони за майки с деца, гари и автогари.
31
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Който е правил правителство с ДПС, все се е провалял. В народното събрание не избираме истински българи и затова сме на това положение.
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нов изборен кодекс забравихте ли господа политици и от ГЕРБ и БСП много искате да направите услуга на ДПС харесва ви да купувате *** на изборите да водите турци под строй избирателни списъци с мъртви души...защо избрахте баш Байряма за избориТези българи които няма за кого да гласуват за някоя партия различна от крадливите парламентарни партии ама да гласуват има много партии а може и нови да се направят ако трябва
29
1
 
7
 
! Отговори
гласувайте будали преди 9 години
може, като простите българи не гласуват
28
3
 
9
 
! Отговори
Чао преди 9 години
ДПС управляват с кумунетата,от 25 години...и какви са резултатите,пълна скръб от всякъде,про руски монополен проект...и най бедната държава в Европа..редно е 25 години отрочетата на ДС - БКП/БСП/..и ДПС,да излязат от власта..и да напълнят затворите :))))!!!