Орешарски благодари на Алмуния за банките

МС и ЕК работили в кооперативен стил срещу напрежението
Обновена: 1 юли 2014 13:07 | 1 юли 2014 11:55, Веселина Йорданова
36
Орешарски благодари на Алмуния за банките
Пламен Орешарски. Снимка: архив, БТА

Премиерът Пламен Орешарски е запознал зам.-председателя на ЕК и европейски комисар по конкуренцията Хоакин Алмуния с обстановката след атаката срещу някои български банки.

Още по темата
В телефонен разговор министър-председателят е информирал еврокомисаря за преодоляването на създалото се напрежение, съобщиха от правителствената информационна служба.

Орешарски е благодарил на Хоакин Алмуния за подкрепата и кооперативния стил на работа с българското правителство във връзка с одобрението на държавна помощ от 3,3 млрд. лв. за банковата система у нас.

Схемата за предоставяне на ликвидност на българските банки бе одобрена от ЕК вчера.

Българското правителство поиска одобрение ден по-рано за предоставяне на кредитна линия с държавни пари за банковата система заради спекулативните атаки през последните седмици.

Подобни мерки задължително се съгласуват с европейските институции, тъй като биха могли да облагодетелстват дадени пазарни участници за сметка на други.

Ако се наложи, правителството може да използва схемата за повишаване на ликвидността и защита на финансовата система.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак намериха от къде да откраднат,а ние имаме ново задължение за погасяване....Честитоо
19
0
 
0
 
! Отговори
мухъл преди 9 години
Кажете честно тоя на снимката не прилича ли на пулен ***
18
0
 
2
 
! Отговори
Анон преди 9 години
Орешарски, човече, наистина изглеждаш като напикано мушкато на тази снимка. Предполагам, че е нормално, когато се забъркаш с тези бандити...
17
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крайно време е Борисов да бъде подведен под отговорност за разпространяване на компрометиращи България изказвания, а така също и за некомпетентните му изявления за фалити и катастрофи на държавата, с което целенасочено всява паника сред хората.Не е този начина за предизборна агитация г-н Борисов. Ако не се чувствате българин и не смятате, че трябва да защитите България по света, значи Вие на сте достоен да се наричате българин и мястото Ви не е в България.
16
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За една година ни задължиха с милиарди дето не можем да ги платим 100 години.
15
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Винаги, когато БСП е на власт хората си губят спестяванията.
14
4
 
10
 
! Отговори
Коки преди 9 години
на съжлив крадлив и зъл Орех - зъл Трион
13
1
 
12
 
! Отговори
ал преди 9 години
Тези 3.3 млрд лв. не са пари, които ще се дадат на куп на банките. ОТ ЕС са разрешили на правителството да открие кредитна линия, което означава, че само когато се наложи ще се ползват толкова средства, колкото е необходимо. И няма как да се дадат като бонуси на банкерите.
12
1
 
7
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Независим от народа и зависим от престъпни олигарси. Това вече му е нормалният поглед - в нищото.
11
12
 
17
 
! Отговори
до 13 преди 9 години
Пропусна да споменеш, че преди 5 години остави близо 9 милиарда в хазната, а преди година я завари на санитарния минимум 3,9 милиарда, колкото да не фалира държавата.
10
2
 
15
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Честит Джулай-морнинк на всички пенсионери. След вярна служба на БКП-БСП-ДС от днес получавате 4.50 лв. повишение на пенсиите. Също така от днес получавате и увеличение на цените на тока, парното, хляба и всичко от първа необходимост. Няма обаче де се ядосвате пак да гласувате за нашите, защото догодина може да получите увеличение от 5.50 лв. все пак едно левче си е едно левче. Айде чао и да не объркате пак бюлетината като 15 / 15 .
9
4
 
18
 
! Отговори
Sash преди 9 години
Реално с тая паника прецакаха доста вложители. Банките си работят на шест и са едни от най добрите в ЕС. Ама така е като слушате *** футболист
8
3
 
5
 
! Отговори
до 8 преди 9 години
От ЕС са разрешили защото държавата се допита до тяхното мнение, реално Ореха можеше на своя глава да действа и не беше длъжен да иска разрешение от ЕК, а мнението на ЕК го поиска, защото не иска хората да се съмняват в банковата система и мерките за овладяването на кризата, един вид гаранция, че банковата система ще си стъпи на краката.
7
11
 
13
 
! Отговори
Да преди 9 години
Орешарски, *** жалък, върна България 20 години назад... дано бъдеш наказан...макара че дълбоко се съмнявам, имайки предвид колко е прогнила държавата ни...
6
0
 
16
 
! Отговори
до 2 преди 9 години
Личи си, че нищо не си разбрал, от ЕС пукнат лев няма да видиш. Тъй като пуснаха слуха, че банките фалират, много хора си изтеглиха парите, с което банките спират да функционират, защото оперират с пари на клиента, а като няма пари, няма ликвидност. Държавата решава да вземе мерки и да вложи 3.3 милиарда лева на банковата система, за да могат да работят, докато се успокои обстановката и хората пак си внесат парите, а приносът на ЕК беше да каже "да, действайте".
5
5
 
13
 
! Отговори
доброжелател преди 9 години
И ние ти благодарим за твоята оставка на 25,07.!ОСТАВКА!!!ОСТАВКА!!!ОСТАВКА!!!ОСТАВКА!!
4
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Държавна помощ за банкерите милиардери, а за останалите хора вдигане на цената на тока.
3
5
 
14
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До Анонимен1Това , което казвашза Борисов е вярно, но кризата я предизвикаха точно кукловодите на този орехов продукт !!!
2
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нещо не разбрах какви са точно тези 3,3 млрд лв. Уж са отпуснати от ЕС, ама са си наши.
1
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Истината е, че правителството се справи с кризата. Истината е, че Бойко Борисов цяла седмица всяваше смут и говореше за фалити, МВФ и подобни глупости. Истината е, че много хора бяха уплашени точно от такива долни лъжи. Истината е, че много хора си развалиха влоговете и си скъсаха нервите тези дни заради лицето Бойко Борисов и *** му приказки.