ГЕРБ бойкотира НС, ще осигури кворум за оставката на Орешарски

Цачева: Те ни лъжат, не разговаряме повече с тях
Обновена: 3 юли 2014 16:44 | 3 юли 2014 09:32, Камелия Цветанова
122
ГЕРБ бойкотира НС, ще осигури кворум за оставката на Орешарски
Снимка: архив, БТА

Депутатите от ГЕРБ бойкотираха работа на парламента с мотива, че управляващите не си спазват обещанията за приемане на консенсусни закони.

На спешно заседание на парламентарната група тази сутрин опозицията е решила, че няма да влиза в пленарна зала и ще осигури нужния кворум за работата на парламента само за гласуването на оставката на правителството.

„ГЕРБ няма да продължава да участва в пленарни заседания и в заседания на комисии, в които не се изпълняват поетите ангажименти от страна на останалите партии на консултации при президента“, обяви зам.-председателят на парламентарната група на опозицията Цецка Цачева.

Тя добави, че депутатите на ГЕРБ ще бъдат в парламента всеки ден, но ще се регистрират и ще участват в пленарното заседание само за оставката на премиера Пламен Орешарски.

„Очакваме още днес да подаде оставка“, добави Цачева. ГЕРБ окончателно затвори вратите за консултации пред мнозинството.

„Не разговаряме повече с тях, защото те ни лъжат“, отсече Цачева.

ГЕРБ били разочаровани от факта, че вчера депутатите от БСП не са подкрепили в правна комисия предложението на БНБ за промени в НК, с които да се въведе затвор за разпространяване на слухове за банковата система.

"За нас е ясно, че тези хора не изпълняват поети ангажименти така, както година и половина стояха на инат, за да докарат държавата до състоянието, в което е“, заяви Цачева.

Решението, което взеха политическите сили при президента, беше парламентът да се разпусне на 6 август, но след като „Атака“ и ГЕРБ отказват да участват в заседанията му, на практика то няма как да работи.

И днешното заседание на парламента се провали поради липса на кворум. При първата регистрация в 9 часа се регистрираха само 103 народни представители. След обявената 30-минутна почивка в пленарна зала бяха 106 депутати. В зала не присъстваха депутатите на ГЕРБ и ПГ на „Атака”. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
13
 
8
 
! Отговори
Гацов преди 9 години
Най - нагло от БСП и ДПС искат ГЕРБ да им предостави кворум за да приемат *** си закони !! Няма как Герб да стане патерица, каквато беше Атака за това пагубно правителство!!
47
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов е отрочето което ще ни затрие и държава и народ ,да мислим преди да си подадем гласа има толкоз партии които са много по добри например Християн Демократите и др .По-добре БСП по малкото зло отколкото ГЕРБ и ДПС те са разуха
46
6
 
4
 
! Отговори
до 67 преди 9 години
Как ще коментираш че във всички министерства има дефицит. Да не е фалит, ама е една голяма кражба. НЕК 3 млрд, здравоопазването 800млн. Всеки ден четеме как нямало пари за това и онова.
45
4
 
2
 
! Отговори
до 65 преди 9 години
Рисковано твърдение. Май някой ще търка нара и ще обмисля написаното 5 години в ЦСЗ.
44
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези комунисти десни, какво отроче си създадоха ,а народа наивен и ограничен вярва на ***.Ако пак дойде на власт България е загубена
43
5
 
5
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
"Когато една войска загуби битката излизат сапьорите, които минират териториите, които ще бъдат позорно отстъпени. Това правят днешните управляващи. За това не подават оставка, минират едно бъдещо управление с назначенията, които правят на подставени лица"
42
4
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
Каквото и да мислим БСП е като нае-на чужда булка с голям мерак ,а после оставена и обясняваща ,че комшийката дава дупе на мераклията.
41
6
 
12
 
! Отговори
Лора преди 9 години
Ало, Цецке! Цецка ли е? Кажи на депутатите и не само на тия от ГЕРБ, че сме ви изпратили в Парламента не да си играете "на дай му куклите, на ти парцалите", а да решавате за съдбините на нацията ни!
40
7
 
15
 
! Отговори
Българин преди 9 години
След лъжите на Борисов за банковата криза (апропо, защо още не е арестуван?), вече изобщо никой нормален човек не му вярва.Останали са само разни зомбирани бойкокомунистчета, кариеристи, мафиоти и крадци, надяващи се пак да се облажат. И не е проблемът, че ГЕРБ са лъжци и мошеници, проблемът е, че и всички останали са такива. Цялата ни опозорена и корумпирана политическа каста трябва да бъде изрината. Лошото е, че не се вижда откъде може да се явят по-свестни политици.....
39
2
 
17
 
! Отговори
Калоян преди 9 години
Сега понеже не ходят на работа да им се вземат заплатите и да им се наложи голяма глоба.Работодател им е народа и народа трябва да ги уволни.
38
7
 
13
 
! Отговори
Местан преди 9 години
Браво, Борисов, само така! Нека даже и тези от БСП разберат, че ДПС и ГЕРБ сме вече заедно, рамо до рамо в следващото правителство!
37
0
 
22
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
Оставка и вън от парламента на всички маймуни.
36
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има дупедати със стаж в НС за пенсия, а ние чакаме от тях промени. Да се разпусне НС, избори за не повече от 100 депутати възможност за отзоваване на народни избраници по всяко време, пълен граждански контрол за дейността на институциите - това е изхода.
35
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А ГЕРБ и ДПС вече не се ли целунаха? Кафето с Местан и Борисов подсказваше, че ще има предсрочни парламентарни избори и коалиция ГЕРБ + ДПС.
34
0
 
15
 
! Отговори
edin преди 9 години
И си вьрнете заплатите,слабоумнии.!!!На никого не се плаща да се сьрди!Господи,ела си прибери вересиите!МОЛЯ ТЕ!!!
33
10
 
18
 
! Отговори
морски преди 9 години
ГЕРБ -ууууууууууу долу..........
32
1
 
11
 
! Отговори
edin преди 9 години
Боже,колко простотия има в този парламент,боже!Ами ако народа каже,че Вие го льжете?
31
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ и те като Атака. Вече ги бъркам цялата мафия, абсолютно всички си приличат, но най-вече си приличат: БСП, ГЕРБ, ДПС, Атака, НДСВ, РБ, АБВ, ББЦ.
30
8
 
9
 
! Отговори
liana преди 9 години
До АнонименДраги ми *** ти не бери грижа за Цецо,ами кажи нещо за Бисеров. Но на теб за това ти се плаща .
29
21
 
13
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Голям залък хапни, голяма дума не казвай. Това обаче не се спазва от червените *** , които се поболяха от това, че въпреки тях ГЕРБ печели ден след ден позиции, а сега и изборите. Интересно какво ще правят след като Б.Борисов стане Премиер. Дали ще могат да го преглътнат. Съмнително е , но това е положението Минке.