Спрягат четирима за лидер на БСП

Станишев дал знак пред най-близките си, че ще се оттегли от поста
Обновена: 5 юли 2014 10:29 | 5 юли 2014 07:44, Веселина Йорданова
130
Спрягат четирима за лидер на БСП
Сергей Станишев. Снимка: архив, БулФото

БСП се готви да избере нов лидер. Най-спряганите имена снощи на "Позитано" 20 бяха икономическият министър Драгомир Стойнев, шефът на парламента Михаил Миков, зам.-шефът на депутатите Мая Манолова и шефката на социалната комисия Корнелия Нинова.

"Вероятно ще има и други кандидати, но приемете, че това са имената на финала", коментирали пред "Стандарт" висши социалисти.

Още по темата
Оставката на соцлидера Сергей Станишев бе поискана от столичните социалисти, които свикаха и дискусия в къщата на Димитър Благоев-Дядото. Лично доайенът на червените от жълтите павета Румен Овчаров даде тон за смяна на ръководството на БСП.

Пред най-близките си Станишев вече дал знак, че ще се оттегли, още повече, след като стана ясно, че е почти сигурен еврокомисар. "Сам ще реши, но категорично няма да е под натиск", уточниха запознати.

Социалист номер 1 нямало да посочи свой наследник, както навремето направи бившият председател на партията и идеолог на АБВ Георги Първанов.

Днес на "Позитано" 20 ще се проведе един от най-ключовите за партията пленуми през последните години.

Сутринта Станишев събира от 10.00 часа заседание на Изпълнителното бюро. На пленума няма да присъстват дори депутати, които не са членове на НС на БСП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още по темата: БСПСергей Станишев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
3
 
23
 
! Отговори
Бивш член на БСП преди 9 години
Единственото добро за България е БКП-БСП-ДС да изчезне от политическия живот. Това е единственото спасение от това зло. И понеже те няма да го направят трябва ние да се погрижим по един или друг начин.
59
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До petyo9 Откакто дойде демокрацията настъпи глад-глад и дрехи втора употреба .Велико постижение На умряло куче ,лесно се вади нож. Няма демокрация ,има преходно общество към робовладелски строи,но преди това ще минем и през т.н. фашизъм .Това дето си го го писал е изсмукано от *** ти.Просяци ,проституция ,хазарт ли ? Хм ,м! Работаа ,работаа! Това беше . Привърженик на демократичните ценности .Ами що не си на Гей-парада а си седнал де пишеш лъжи?Бягай на Гей-оргията!
58
2
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Да те спрегнат като магаре, дано изчадие нечовешко! Хората гладуват, а вие си избирате председатели! Да се продъните всички комунисти и и олигарси вдън земя! Докарахте хората до безизходица, да работят и децата им да гладуват! *** ***, дано и твоите деца да гладуват Станишев!
57
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 90 Има за псуване , имаа! Псувай Тиквата ,че натресе изборите на Курбан Байрямя и подкрепи мощно ДПС.Псувай го ,я виж как смъкна гащите на цял народ пред ДПС и Анкара.зАЕДНО С еНТИЛИГЕНТНИЯТ ПРЕЗИДЕНТ.Псувай Тиквата, защото такова по-голямо унижение на тези, който тичаха и протестираха до сега не имало.Иначе, не псувате ли го-стадо овце, а не умни ,гласували за герб, а овце.На Курбан -байрям.Браво Боко,браво Тикво.
56
1
 
7
 
! Отговори
до 89 преди 9 години
Стига с този "цвят"! Като гледаме днешния "накалинчен" цвят и оня трябва да е бил такъв: Предатели и престъпници, продавали интересите на България за лична угода.Трябва да намерим мярката, защото ще изчезнем като народ!
55
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До сара Корнелия ли ?Само защото е еврейка, затова ли?Че той и Станишев е еврейн и ...
54
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БСП-жалка Абе, че те не са наред ,не са , ама я кажи за тези който протестирахаи реваха , какви са те, след като тиквата им натътрузи изборите на Байрама? Каква излезе ?ГЕРБ удари мощно рамо на ДПС за Байряма и се из..ра в устата на умните и ЕнтИлигентните.Не е ли време ГЕРБ и Тиквата и те с БСП ,като наследници на БКП ,заедно в канала.Не е ли време БКП- И тяхното котило-БСП-ГЕРБ-ДКМС-ДС-СДС-РфБ....всичките в ***...
53
0
 
4
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
И какъв знак е дал?Да не е показал нотариален акт за имот в посока екзотична дестинация?
52
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак някой послушко ще изберат, на СерГей протеже, то е ясно, че да я загроби окончателно тази прогнила партия, дай, Боже !!
51
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И в какво,ако мога да попитам, беше успешен в собствената си държава Станишев, че и за еврокомисар го гласят ?!?!?! Нямам думи за такова безочие !!
50
4
 
6
 
! Отговори
petyo9 преди 9 години
До ех, омразо българскаНищо от това не е забавила. Глада и мизерията са СЛЕДСТВИЕ на комунистическата идеология. Проституция, наркомания, хазарт, просяци и всички тези неща ги имаше и по тоталитарно време, само, че се криеха. Що се отнася до изчезването на един народ - той изчезва когато изчезне интелигенцията му. Комунистите изклаха и застреляха ЦЯЛАТА българска интелигенция в първите четири седмици след 09.09.1944-та. После построиха 83 концлагера за да има къде да "съхраняват" новите интели
49
4
 
9
 
! Отговори
ех, омразо българска преди 9 години
Съвършено правилно. Комунистическата идеология забави развитието. Забави развитието на порнографията, на хазарта, на наркоманите, на измамите, на грабежите и колосалните кражби, на лихварството. Забави развитието на глада и мизерията, на просяците и проститутките. На самоубийствата. На изчезването на един народ...Колко българи живеят добре днес? Колко? И защо се чувстват нещастни?
48
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Станишев не може да е еврокомисар. Освен, че нямам консенсус за номинирането му, той не може да вземе изпита. Ако иска да последва Р. Желева, нека. Като завалят въпроси за коалицията му с фашисти/расисти, корупция, сделките на жена му, Д. Пеевски... то няма да има време за въпроси по ресора му. Освен всичко друго, Юнкер иска К. Георгиева за много важен пост, това не може да се пропилява за да се задоволи Станишев.
47
3
 
4
 
! Отговори
До № 63 преди 9 години
До БСП-безсрамнаДа бе, убиха политически Фильо Откачалката, Мавъра, Царя Честити, Усмихнатия Стефчо, гей Яне, Мирослав Шута на Бойко, Цецо Подслушвача с апартаментите и още много...Плачете за Б.Б., защото ще плачем после всички!
46
6
 
17
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Най подходяща е Мая Костинбродска. Чрез нея народа ще се освободи от БСП завинаги.
45
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А тоя новия ще спре ли парата на троловете,че и без това нищо не става от тях?!
44
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вие не учете хитрото еврейче какво да прави!Еврейското лоби командва в България!
43
8
 
15
 
! Отговори
Българин преди 9 години
След провала на това правителство и опашатите лъжи на Станишев всеки симпатизант на БСП трябва да се скрие и да мълчи поне 10 години. Такъв провал на т.н. социална политика не сме виждали. Изтеглиха над 5 милиарда заеми и ги откраднаха. Дадоха на пенсионерите по 4.50 лв повишение за срам на кучетата. Това обаче не се отнася до червените тролчета на тях им е разрешено още малко да защитават Станишев поне до изборите, а след това чао.
42
5
 
8
 
! Отговори
сара преди 9 години
Само не Мая Манолова - тази личност е доста негативно наложена в политическото пространство и БСП би загубила от нейната кандидатура ! Корнелия Нинова и Др. Стойнев са далеч по-подходящи .
41
8
 
10
 
! Отговори
Йово преди 9 години
Капитализма е на най агресивната система, за пари се прави всичко и не се зачита ЧОВЕШКИЯ ФАКТОР а само ФИНАНСОВИЯ. Има една капиталистическа догма "Няма не заменими хора има загубени пари".Справка относно Комунистически режим и Демократичен режим в момента и пресен пример от тази година:Комунистическо-социалистическия режим в Украйна уби 0. Демократо-Капиталистическия режим изби хиляди и продължава да убива.Важно е богатия изток да го вземат капиталистите не зависимо от човешките жертви.