Борисов предлага сделка: Кворум срещу ремонт на бюджета

ГЕРБ се връщат в НС, ако до петък внесат актуализацията
Обновена: 7 юли 2014 14:37 | 7 юли 2014 14:33,
198
Борисов предлага сделка: Кворум срещу ремонт на бюджета
Снимка: архив Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изпрати писмо до председателя на парламента Михаил Миков, че партията му е съгласна с дневния ред на депутатите за следващата седмица при условие, че в нея попадне точка с актуализация на бюджета на Здравната каса и на Закона за държавния бюджет.

Така става ясно, че ГЕРБ ще се върне в пленарната зала и парламентът ще заработи отново, ако БСП и ДПС се съгласят на актуализация на бюджета.

Още по темата
Писмото е в отговор на проектопрограма на Народното събрание, изпратена от Миков до Борисов, става ясно от съобщението, изпратено от пресцентъра на ГЕРБ.

Депутатите на ГЕРБ напуснаха Народното събрание миналата седмица и обявиха, че повече няма да влизат до изборите.

Ревизия на бюджета поиска по-рано и президентът Росен Плевнелиев. Мотивите му бяха, че неизпълнението на бюджета е сериозно и цифрите към средата на годината са повече от притеснителни. Плевнелиев поиска ремонт на бюджета и за да не се връзват ръцете на служебното правителство.

Ултиматумът на Борисов към Миков дойде след среща на лидера на ГЕРБ с председателя на Българския лекарски съюз Цветанов Райчинов. От пресцентъра на партията съобщиха, че по време на разговорите е отчетено, че в бюджета на НЗОК има формиран дефицит от 491 млн. лв. и че има риск от катастрофа в сферата на здравеопазването. Затова Борисов настоява бюджетът на Касата да се промени с 500 млн. лв.

ГЕРБ настоява решението за актуализацията на бюджета на НЗОК да бъде внесено в парламента от Министерския съвет в рамките на тази седмица - от 7 до 12 юли.

По-рано Бойко Борисов изпрати писма до лидерите на двата синдиката у нас заради изявленията им от вчера, че партиите са причина за сегашната ситуация в страната. Лидерът на ГЕРБ кани Константин Тренчев и Пламен Димитров на среща в парламента, за да му обяснят каква е вината на партията му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
2
 
13
 
! Отговори
Даола преди 9 години
Сделките между политиците и мутрите затриват България.Но народът няма как да се противопостави - за мутрите работи за хляба, а за политиците трябва насила да гласува.
78
4
 
26
 
! Отговори
До маршал Будьо преди 9 години
Будьо Тиквов Мутрев първо да върне ония 1,7 млрд.лв. който взе от НЗОК и никой не знае къде потънаха. При това положение няма да има нужда от актуализация на бюджета на НЗОК. Не може една лоена топка, по скоро топка от свинска мас да се търкаля по медиите и да поучава какво трябва да прави премиерът и министрите. Смешно е един *** и ***, но иначе полиглот като маршала от пожарната да се прави на повече от лешов ***. Той си е един обикновен тъпан.
77
4
 
8
 
! Отговори
лекар-пенсионер преди 9 години
Червени, сини, зелени, бели, оранжеви и всякакви като имате нужда всички тичате в болниците. Сега се правите на интересни. Аз предлагам на всички болници, ако Орешарски, Станишев , Местан, Сидеров и техните приближени дойдат в някоя болница да не бъдат лекувани поради липса на средства.
76
3
 
6
 
! Отговори
аз преди 9 години
До Анонимен 92а нали знаеш,че здравната каса беше изтоюена преди повече от година от другите ***,ама както една американска дипломатка го каза на нас сте ни нужни 3 милиона пък защо ли си мислч,че едно тяхно верно кученце работи в тази посока :)
75
2
 
8
 
! Отговори
аз преди 9 години
Добре де нали тези хора са избрани от народа същите които им плащат и заплатите и кюфтетата,не трябва ли те да са в парламента и да движат държашата,а то какво се получава заради егото на един това не се случва и видиш ли трябва да му се молим да отиде на работа тази зарадо която ние му плащаме,не го разбирам това.....
74
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До всички червени нещастници.Като Ви стане лошо и отидете в Бърза Помощ няма да Ви приемат, защото няма да има никой, заплати няма, консумативи няма.А вие ще чакате новия парламент да актуализира бюджета.И скоро ще сте при Свети Петър пред райските порти
73
1
 
3
 
! Отговори
Орешарски преди 9 години
Седянка за двама пик..ви синдикалиста и няколко ос ..ни "бизнесмена" нема да прая!
72
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Педешарски оплеска бюджета и завлече всички нас в калта.Пригответе се да плащате за големите Ви надежди за социалната политика на БСПи това някой да Ви даде 5 лева
71
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде нема нужда. Без кворум и без актуализации. Актуализации само при новото НС.
70
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Бокича му трябват спешно 5-6 милиарда,защото изпразни държавния резерв.Бързо да се взима заем или да се вика МВФ както той го каза много кратно,за да бъде после баче ви Боко айляк цяло лято в кичината си в БанкяКакто Боко казва-заемите после вашите деца ще ги плащат
69
11
 
5
 
! Отговори
психолог преди 9 години
Чудно ми е и нямам обяснение как може да търпят този *** Станишев да ги будалка и да се подиграва с нормалните хора в БСП. Сега нямало да е шеф на БСП , ама щял да е шеф на Коалиция за България. Лъже , маже и най-нагло се подиграва ежедневно на хората. Както нямаше да е Евродепутат и много милееше за партията и Държавата. И така както милееше стана милионер, а баба Гицка от Долно *** кара с 130 лв. пенсия и чака да и стане 134.50 лв. Е няма такъв наглец.
68
4
 
13
 
! Отговори
111 преди 9 години
Абе, май Бойко тук ми изглежда пиян или махмурлия или надрусан.
67
22
 
10
 
! Отговори
до 83 преди 9 години
То е ясно,че Бойко ще управлява.Дупе да ви е яко.
66
7
 
12
 
! Отговори
John Doe преди 9 години
Браво на сайта! Докато в другите сайтове се надпреварват да публикуват снимки и "новини" за Пидала, тук за цял ден пуснаха само един материал с негова снимка!
65
7
 
28
 
! Отговори
54 преди 9 години
Тоя на снимката, какъв беше, та предлага сделки. Не е ли от банкя, не е ли сикаджия, мутра , а.Не знам дали на всички възможни медии в българия е платил, но щом по десет пъти на ден ни го показват, явно е така.
64
9
 
25
 
! Отговори
gost преди 9 години
След *** изказвания на психично болния бойко медотиев борисов по прякор бойко тиквеника.Реших ще на 5 октомври 2014 ще гласувам напук и то против българоубийеците от герб.За да не съберът герберастите мнозинство и да се наакат от яд в гащите.Ето това най много би ме изкефило
63
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тук съм съгласен - има нужда да се промени бюджета, и за товма може да се даде кворум. това е смислеан сделка.
62
8
 
18
 
! Отговори
BOCO TICVATA преди 9 години
АБЕ 64,ДЪРТ П.........С.ПРИ БОКО ЦЪФНАХМЕ И ВЪРЗАХМЕ.ХОРАТА ГОРЯХА КАТО ФАКЛИ.ИМАШ ЛИ ПРЕДСТАВА КАКВО ИМ Е БИЛО,ЩОМ ПРЕДПОЧИТАХА ДА УМИРАТ В МЪКИ,ПРЕД ЖИВО-ТА,КОЙТО ИМ ПРЕДЛАГАШЕ ТОЯ НЕНОРМАЛНИК.
61
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боцката иска сегашното правителство а му изтегли едни 6 млрд. заем, за да има какво да си краде и с какво да реже лентички за радост на матряла, състоящ се предимно от роми-хомосексуалисти като Varg и самотни, затлъстели лелки в критическата.
60
9
 
20
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
Гробари, Герберони истерясали,всичките сте Тикви изфирясали!!