Борисов бесен: Мен да ме слагат наравно с Орешарски, обидно е!

Бизнес и синдикати зоват партиите да работят, а не да нагнетяват напрежение
Обновена: 8 юли 2014 14:57 | 8 юли 2014 13:03, Камелия Цветанова
637
Борисов бесен: Мен да ме слагат наравно с Орешарски, обидно е!
Бойко Борисов Снимка: архив, БТА

Депутати от ГЕРБ начело с лидера на партията Бойко Борисов скастри синдикати и работодатели, че го слагат под общ знаменател с управляващите. В края на миналата седмица бизнесът и синдикатите заплашиха с безпрецедентни общи действия, ако политиците не започнат да работят, и така и Борисов попадна в една група с ДПС, БСП и „Атака“.

„Ние не очакваме от партиите да се харесват и обичат, но очакваме от тях да си говорят, да работят, а не да нагнетяват напрежението“, заяви по време на срещата между опозицията, работодатели и синдикати председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев.

Според него икономиката се е развивала добре, за няколко месеца сделките на борсата са се качили с 40%, а от юни са паднали с 20 на сто.

Още по темата
„НЗОК тече като пробито корито, колкото и пари да се дават, ще бъдат похарчени, здравеопазването е една от най-нереформираните системи“, упрекна Велев.

Думите му обаче засегнаха Бойко Борисов, който призова: „Не ме слагайте в множествено число мен с Орешарски, това ме обижда лично“.

Васил Велев обаче продължи да настоява политиците да работят заедно, но лидерът на опозицията отсече, че не може да говори с управляващите, защото не си спазват обещанията.

Божидар Данев от БСК също призова „политиците, избрани от народа, да отидат и да работят, а не да нагнетяват обществено напрежение“. Според него е видно, че страната не се управлява добре през последните години и заради това няма и приходи в бюджета.

„Енергетиката е в дъното на икономическата пирамида и тя се клати и заради това искаме да има консенсус по големите енергийни проекти, нито обществото, нито бизнесът, нито синдикатите знаят нещо за тях“, коментира Данев.

Той разкритикува бившите управляващи, които сега като опозиция алармират за дефицита в бюджета на НЗОК, че в продължение на четири години са отпускали еднакви суми за здравеопазване и системата пак не е била достатъчно финансирана.

По време на срещата стана ясно, че тази сутрин работодателите са имали среща с премиера Пламен Орешарски, който им е казал, че има намерение да внесе актуализация на бюджета и затова се разработват няколко варианта.

Лидерът на КНСБ Пламен Димитров призова политиците да постигнат съгласие за пенсионната реформа и да спрат да я използват за "предизборна дъвка".

Според него политическата криза се прехвърля вече и в икономиката.

„Въпреки кризата досега икономиката се справяше, имаше ръст, макар и неустойчив, поне на пазара на труда не спадаха работни места, така беше допреди един месец, след това се взриви бизнес климатът“, коментира той.

Бойко Борисов пък скастри работодатели и синдикати, че си мълчат за тройната коалиция, и отсече, че не приема под думата "политици да слагат под един знаменател ГЕРБ и тези, които "една година без принцип, без никакво споразумение управляват".

"Понеже, когато си гласуваха, всички имаха интерес най-важният одитен орган в държавата Сметната палата да бъде изцяло от БСП, ДПС и „Атака”, без победилата за два пъти тази година партия, ние си затраяхме. Когато приеха Закона за МВР и „Атака” услужливо стоеше в парламента и бетонираха „лясковския” герой за 5 години напред, си затраях. И сега, когато БСП напусна парламента, пак си затраях, а сега искате да ни сложите в един кюп", каза  Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


637
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
311
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
наистина е обидно за Орешарски!
310
6
 
19
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
Гробари, Гербераси истерясали,всичките сте Тикви изфирясали!
309
2
 
28
 
! Отговори
изодзадзе преди 9 години
Като гледам колко минуси има в коментарите под всяка статия за великата тиква ,има надежда за избавление на България от герберастията ,американо-брюкселскитедолнопробни *** и *** .Най доброто за сега в цирка е ,че тиквата твърдо върви по стъпките на дедо Цар ,дето ни оправи за 800 дни .
308
3
 
24
 
! Отговори
варадин преди 9 години
заедно с цветанов..................в една килия
307
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ББ преби бсп на изборите - цели 14 пъти!
306
2
 
15
 
! Отговори
бенджи преди 9 години
ама как с орешарски такава тиква може само с картуна да бъде сравнена
305
2
 
22
 
! Отговори
хунор преди 9 години
Кой си ти бе , бойко , че се мислиш за по-добър от останалите. С НИЩО НЕ СИ ПО- ДОБЪР. В последните 20 години имаше само политически лешояди... Ти пак си дрънкай - но дали ти вярваме.... Дрън , дрън , дрън...
304
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бсп за пореден път фалира държавата!
303
2
 
27
 
! Отговори
Неруф преди 9 години
Правилно се възмущава ББ. От къде на къде ще го сравняват с учен и компетентен човек.
302
0
 
11
 
! Отговори
хунор преди 9 години
Някои се вземат на сериозно. Не е така. Защото всички се осрахте. Не сте по-добри с нищо от ьндрей луканов. Никой от вас не е по-висок от другия. Интелектът ви е по - нисък от нормалния. Посипете си главите с пепел и спрете да ръсите простотии. Двадесет и пет години простотии стигат............. Време е за осъзнаване.......................................
301
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Речта е отражение на ума: какъвто е мъжът, такава му е и речта.
300
3
 
6
 
! Отговори
Adam1966 преди 9 години
Само човека от Банкя може да събере за отрицателно време толкова много постове в сайта/няма лоша реклама.Интересното е , че дори Източния човек с калашника вчера не можа да достигне такива висоти.ТРОЛейното депо работи здраво на местна почва...
299
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига ни занимавахте с недоразумения.
298
0
 
5
 
! Отговори
fenove na GERB преди 9 години
Grux, grux, kviiik nash Tikvun doide ste ne nareje tikva da qdem i ste ni sipe pomiika da piinem
297
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Vreme e Sretan Yosich ds idva shtoto Tupoglaveca mnogo se otpusna. Da ostavi ograbeniq ot nego narodec v Neuteshima radost!!! I sled kato si svurshi obeshtanoto da mu izdignem paraklis v znak na vechna blagodarnost, che ni e oturval ot edno nedorazumenie na Maikata Priroda. I trqbva da e ptedi izborite za da ima nqkakva makar I malka obektivnost. Haide Sretko, zabsvi se mnogo!!! Naroda nema turpenie.
296
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
O sancta simplicitas! - О свещена простота!/Ян Хус/
295
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко на бедния български народ не ни достига много, на алчния като теб- всичко
294
2
 
9
 
! Отговори
да бе да преди 9 години
до амаБорисов е инетелект, колкото си и ти! бивш некадърен комунист
293
2
 
11
 
! Отговори
ББ преди 9 години
Нямаме място за сравнение, аз съм десен комунист, а той ляв демократ. Аз навремето напуснах системата на МВР за да не напусна БКП, а той напусна СДС, за да отиде в БСП.
292
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Горкия, той въобще не стъпвал в парламента.... как така ще го сравняват с Орешарски....