ГЕРБ склони на преговори за съдбата на парламента

Със закъснение опозицията се включи в консултациите в НС
Обновена: 8 юли 2014 12:10 | 8 юли 2014 12:06, Екип на Dnes.bg
14
ГЕРБ склони на преговори за съдбата на парламента
Снимка: архив, БТА

Преговорите за работата на парламента до края на юли започнаха с фалстарт – никой от ГЕРБ и „Атака“ не се включи в тях. Докато БСП и ДПС преговаряха в рамките на двете формации, цялото ръководство на ГЕРБ отиде на преговори със синдикатите в друга зала на Народното събрание.

Все пак опозицията склони на преговори и половин час по-късно зам.-шефката на групата на ГЕРБ Цецка Цачева се присъедини към БСП и ДПС. От името на социалистите в разговорите участват Мая Манолова и Атанас Мерджанов, а от името на ДПС – Лютви Местан и Йордан Цонев.

Още по темата
Консултациите бяха свикани от председателя на парламента Михаил Миков вчера. На тях трябва да се уточни програмата за работата на парламента до разпускането му на 6 август.

Още вчера обаче лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отправи ултиматум към ръководството на Народното събрание – че ще влезе в зала и ще осигури кворум за работата, ако в дневния ред влезе точка за актуализацията на бюджета на Здравната каса.

По време на срещата си със синдикатите Цецка Цачева обясни, че в предложената от Миков програма са включени няколко ратификации, в това число и със Световната банка, ветото на президента върху Закона за конкуренцията, който се отнася до търговските вериги, окончателното приемане на промените в Закона за автомобилния превоз.

Според Борисов и депутатите му трябва да има актуализация на бюджета на НЗОК, защото дефицитът там е над 400 милиона лева и заради това те настояват парламентът да има такава точна в дневния си ред.

„Утре в 9 ч., ако това е дневният ред, ще бъдем в парламента, и ако управляващите дойдат на работа, ще гласуваме това, което Миков е предложил, другото ще е провокация към нас, ГЕРБ е отговорна партия и ние сме готови да влезем“, заяви лидерът на ГЕРБ, макар че миналата седмица се провалиха три пленарни заседание поради липса на кворум заради отказа на депутатите му да се регистрират.

„Няма система, която да не е в колапс, здравеопазването е в колапс, безумията в енергетиката са ясни“, разкритикува още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
... преди 9 години
ne komentiram
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бай *** е интересен екземпляр. Защо са му сега тия избори и разходи, а реве за пенсии, заплати, че му е висока цената на тока, парното. Какво ще промени с тия избори, ще са пак същите ***. Затова ще си остане най-бедния *** и ***.
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гербави и бесепари-всички са от едно комунистическо котило-БКП. Не се ли изметат на изборите-нищо друго не остава, освен терминала. Докараха ни до клоаката на Европа и станахме мизерниците не само в ЕС, но и в нормалния човешки свят, други отзад просто няма.
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другарю гербераст-потурковец, що не си набиете в празните глави, че в тази държава има хора непринадлежащи към дпс, бсп, абв, атака, ббц и другите организации роднински на герб по линия на бкп и дс?
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БРАВО ДАНО СЕ ОСЪЗНАЯТ НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ ДА ЗАПОЧНАТ ДА РАБОТЯТ ЗА ОБЕДИНЕНИЕ НА БЪЛГАРИТЕ ЗА ДА СЕ ИЗЛЕКУВА ДЪРЖАВАТА ОТ ЗАРАЗАТА ДПС .СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА ЗА БЪЛГАРИЯ И НАРОДА
7
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нарцисизмът на другаря Боко пак е вързал и цъфти ли цъфти. Бъркаха дружно в партийната каса НЗОК за какво ли не, а сега се правят всички комиуняги на ни лук яли ни мирисали. 70 години лъжи маскирани под всякакви разцветки на мутанта БКП
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Локомотив->вагон->и всички, ама всички тия пумияри в него и към Сибир, ако може към Луната, ако може....... а бе където и да е, но не и тук.....ПОВРЪЩА МИ СЕ ВЕЧЕ, САМО КАТО ГИ ЗЪРНА, САМО КАТО ИМ ЧУЯ ГЛАСОВЕТЕ, САМО КАТО СИ ПОМИСЛЯ ЗА ТАЯ ДОЛНА ПЛЯВА, ЛА*НА, ГАД, СМРАД....МАМИЦАТА ИММММММ!!!!
5
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БЪЛГАРИЯ, ЕС, САЩ, ИЗРАЕЛ!
4
5
 
11
 
! Отговори
qsen преди 9 години
Откога народната власт стана еднолична като при живковизма.Откога един човек ще диктува дневния ред на цялото общество
3
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво значи"ГЕРБ склони"?Кои са те?Те са"избрани",за да работят,а не да скланят или да не скланят.Това са абсолютни тунеядци,които случайно,а може би не,са попаднали в този т.нар парламенти и изпълняват волята на чужди държави в ущърб на народа,за чиито интереси би следвало да работят.
2
9
 
23
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Б.Борисов се държи като джамбазин на говежди пазар, а не като политик, избран от част от народа да работи за интересите на държавата и народа в нея. Много му се иска да внуши на народа, че всичко в държавата е в плачевно състояние и постоянно лъже. Действително ще е нужно Орешарски да изготви доклад за финансовото състояние на държавата и по системи, за да не може да се спекулира след това и да си приписва заслуги, каквито няма. Като например с банките, за която криза има вина лично той.
1
20
 
18
 
! Отговори
Асад преди 9 години
Хайде Бойко, връщай се на власт, само ти баце лъжеш като дърт ***, само ти разбираш есенцията на турско-американско-израелските работи.Искаме втора Гърция. Заеми от МВФ и радикална и крайна ампутация на секторите и кастрация на квото е останало в България!!Това ще е особено полезно за твоите господари, ибрикчио мазен!!Дръж тоз мизерен народец долу, с кобинка върху главата му ще го мачкаш, докато уж мачкаш комунистите, ти ще мачкаш Българина, супер нали!Велик си Бойко, велик ***!