Борисов предлага сделка: Кворум срещу ремонт на бюджета

ГЕРБ се връщат в НС, ако до петък внесат актуализацията
Обновена: 7 юли 2014 14:37 | 7 юли 2014 14:33,
198
Борисов предлага сделка: Кворум срещу ремонт на бюджета
Снимка: архив Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изпрати писмо до председателя на парламента Михаил Миков, че партията му е съгласна с дневния ред на депутатите за следващата седмица при условие, че в нея попадне точка с актуализация на бюджета на Здравната каса и на Закона за държавния бюджет.

Така става ясно, че ГЕРБ ще се върне в пленарната зала и парламентът ще заработи отново, ако БСП и ДПС се съгласят на актуализация на бюджета.

Още по темата
Писмото е в отговор на проектопрограма на Народното събрание, изпратена от Миков до Борисов, става ясно от съобщението, изпратено от пресцентъра на ГЕРБ.

Депутатите на ГЕРБ напуснаха Народното събрание миналата седмица и обявиха, че повече няма да влизат до изборите.

Ревизия на бюджета поиска по-рано и президентът Росен Плевнелиев. Мотивите му бяха, че неизпълнението на бюджета е сериозно и цифрите към средата на годината са повече от притеснителни. Плевнелиев поиска ремонт на бюджета и за да не се връзват ръцете на служебното правителство.

Ултиматумът на Борисов към Миков дойде след среща на лидера на ГЕРБ с председателя на Българския лекарски съюз Цветанов Райчинов. От пресцентъра на партията съобщиха, че по време на разговорите е отчетено, че в бюджета на НЗОК има формиран дефицит от 491 млн. лв. и че има риск от катастрофа в сферата на здравеопазването. Затова Борисов настоява бюджетът на Касата да се промени с 500 млн. лв.

ГЕРБ настоява решението за актуализацията на бюджета на НЗОК да бъде внесено в парламента от Министерския съвет в рамките на тази седмица - от 7 до 12 юли.

По-рано Бойко Борисов изпрати писма до лидерите на двата синдиката у нас заради изявленията им от вчера, че партиите са причина за сегашната ситуация в страната. Лидерът на ГЕРБ кани Константин Тренчев и Пламен Димитров на среща в парламента, за да му обяснят каква е вината на партията му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
0
 
! Отговори
иван преди 9 години
щЕШЕ ДА Е ДОБРЕ, АКО НЯКОЙ СЛУША БОРИСОВ, АМА НЕГОВИТЕ ОФЕРТИ НЕ СА ИЗГОДНИ НА ОСТАНАЛИТЕ, КОИТО ИСКАТ ДА ЛАПАТ САМО. пРОСТО ДА СИ ПОДАВАТ ВЕЧЕ ОСТАВКАТА И ДА СМЕ СПОКОЙНИ, ИЗБОРИТЕ ДА МИНАТ И ТОГАВА ЩЕ Е ДРУГО ( НАДЯВАМ СЕ ).
118
0
 
0
 
! Отговори
Asq преди 9 години
GERB sa budeshteto na BG!
117
0
 
0
 
! Отговори
Григор преди 9 години
Хората, които доказаха, че имат отношение към България и хората тук бяха ГЕРБ! Тези хора трябва да се върнат на власт и да довършат започнатото!
116
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ са единствените, които наистина се интересуват за бъдещето на България
115
0
 
0
 
! Отговори
Гацов преди 9 години
Герб показаха, че наистина тяхната цел е да се помага на държавата !! Ако наистина се върши ва парламента нещо смислено, ще участват, но ГЕРБ няма да правят кворум, за ад могат БСП и ДПС да си гласуват *** предложения!!!
114
0
 
0
 
! Отговори
mihaela85 преди 9 години
Никакви сделки с управляващите , те пак ще ни измамят и ще страдаме от това!
113
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов има право ако се съгласят да ремонтират бюджета тогава партия ГЕРБ ще влезе в парламента
112
0
 
0
 
! Отговори
Дидо преди 9 години
Никакъв кворум не трябва да има. Кой знае какви мошенгии ще направят пак долните ***...
111
0
 
1
 
! Отговори
йо мама преди 9 години
Аз се чуда как им се сдържа и не ги наби тези наглеци!
110
0
 
0
 
! Отговори
оги преди 9 години
Наистина трябва спешно да се актуализира бюджета. Тези наглеци доведоха народа до сигурна смърт.
109
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***. ТИПИЧНО ПО МУТРЕНСКИ ИЗВИВА РЪЦЕ. КОГА ЩЕ СЛОЖИМ КРАЙ НА РЕКЕТА НА МУТРАТА.
108
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Народът го презира, хората му се присмиват и подиграват, той пак за власт се натиска. След тотално проваления му мандат, завършил с многохилядни протести и панически хвърлена оставка, да се гласува за него би било все едно да предложим Жан Виденов за еврокомисар по финансовата стабилност :)))
107
3
 
2
 
! Отговори
Ani преди 9 години
Toya *** o6te si igrae na ' na ti kuklite,day mi parcalkite'!Borisov,ne si igray s nervite na horata!Ne se znae kolko mogat da ti tarpyat prostotiite,amerikanska podlogo!!!!
106
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този престъпник защо още не е арестуван за опита му за саботаж на банковата система и валутния борд? Арестуваха някакви там кокошкари, а основният престъпник продължава да се пеняви по медиите, вместо да търка наровете.
105
2
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 9 години
Сделка ли? Просто да му кажат на тоя 'спасител' от банкова криза - няма ГЕРБ в парламента, няма оставка. Парламентът спира работа, правителството продължава. Да го видим тогава как ще зареве като вдовица за **й.
104
1
 
3
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Тя работата е ясна - като не им се работи на ГЕРБ, а само гледат сделки и далавери, да си ходят от политиката. Никому не са притрябвали, да се махат. Пък ако с тях се махнат подобните им БСП и ДПС, още по-хубаво за България!
103
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Dadoxa ti mandat vyrna go straxliveco,Vyrtish si zadnika kato *** cqla godina,Ti si jalko choveche maxai se,
102
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tikvo prosta naroda shte te izgoni teb s kamyni ot Narodnoto sybranie deto sabotirash cqla godina dyrjavata, ti si za razstrel predateliu mrysen.
101
3
 
1
 
! Отговори
... преди 9 години
ne komentiram
100
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DAI NQKOI LEV BA BATKO MOLIM TI SE DAI NQKOI LEV MILQRDI IMASH PYK CHAVETATA GLADNI STOQT.DAI NQKOI LEV BA BATKO PYK SHTE GLASUVAME ZA TEB AMA PYRVO DA NAPYLNIM TUMBAKA,