10% такса "теглене" от КТБ и по-подробен одит иска Костов

Бившият премиер с три стъпки за излизане от кризата
Обновена: 14 юли 2014 16:14 | 14 юли 2014 14:28,
322
10% такса "теглене" от КТБ и по-подробен одит иска Костов
Снимка: архив Булфото

Бившият премиер Иван Костов начерта три стъпки за справяне с кризата около КТБ. Според него първата и най-важната е да се избегне нова банкова паника на 21 юли, когато КТБ отново отвори врати.

В интервю за Дарик радио Костов обяви, че паниката може да се избегне, като се въведе 10-процентна такса при теглене или превод на суми над 2000 или 5000 лева от КТБ. Също така според бившия лидер на ДСБ банките, в които се депозират суми от КТБ, трябва да вложат същите суми в КТБ и така да покажат, че банковата система е солидарна.

Още по темата

На второ място Костов настоява да се даде повече време за одит на банката, защото досегашното според него не е било достатъчно. Само така ще се установи реално колко пари липсват, смята бившият тъмносин лидер. „205 млн. лв. е по-малко от 3% от 7 милиарда капитал на банката и това е абсолютно допустима липса“, каза още той.

Третото, което трябва да се направи според него, е да се даде отговор дали КТБ не е била атакувана с цел да бъдат присвоени тези нейни активи, които са в най-добрите български предприятия.  Според Костов отговорът на този въпрос трябва да дадат консултациите при президента. 

Одитът на КТБ от прокуратурата може да е опорочен, заподозря още бившият лидер на ДСБ. Той констатира, че има упадък и деградация на обвиненията на прокуратурата.

„Да си спомним – първо бяха чували с пари, след това арестувани хора за това, че обрали банката, след това - ама не точно всичките са виновни, а част от тях“, припомни Костов. Според него тази промяна означава, че прокуратурата е действала заедно с одита и е опорочила доказателствата. „Никой съд не може да приеме това, което тя твърди, като доказателство“, каза още бившият премиер. 

Според него няма никакво основание да се твърди, че има дупка в баланса на КТБ от 3,5 млрд. лв., защото не са намерени досиетата. Костов припомня и думите на председателя на Надзорния съвет на банката, че точно тези липсващи досиета са в прокуратурата, иззети по опис. Бившият лидер на ДСБ призова всички, които участват на консултациите при президента, да проверят дали това е така. 

„Те трябва да питат главния прокурор – какви досиета сте взели и на каква сума са кредитите в тези досиета. Подозирам, че сумите ще са близки до липсващите 3,5 млрд. лв.“, каза Костов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
98 a защо трябва да е в затвора
72
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Eй, червените кратуни, когато чуете И.Костов да говори дори по радиото, ЩЕ СТАВАТЕ ПРАВИ И ЩЕ СЛУШАТЕ ВНИМАТЕЛНО!ТОВА Е ЧОВКА, КОЙТО РАЗБИРА ОТ ФИНАНСИ И ИКОНОМИКА, ВСИЧКИ ДРУГИ СА ЛЮБИТЕЛИ!
71
8
 
18
 
! Отговори
мръсник преди 9 години
Костов си изтегли парите от КТБ в сакчето и дава акъл от дребните вложители да се взема десятък за да получат собствените си измъчени левчета.Безсрамието на този наглецнадвишава нормите на приличието,изпопродаде България за стотинки,взема си тлъстите комисионни,а сега е хвърлил око на гарантираните от закона депозите.Супер ***
70
11
 
18
 
! Отговори
въпрос преди 9 години
Защо Иван Костов не е в затвора ??????
69
13
 
5
 
! Отговори
учуден преди 9 години
Като БСП са крадци, защо масово не гласувахте за ГЕРБ??ГЕРБ явно е лекарството за всички проблеми!
68
2
 
9
 
! Отговори
няколко дни ш теглим преди 9 години
и какво ще постигне - хората на ден ще теглят до 5хил в кеш няма да платят 10процента няма и да превеждат че струва пари всеки ден и на ръка ще ги носят...колко ли ще има да причакват пред банката и да крадат ? костов и ти ли ще дебнеш на ъгъла с маска и нож ???
67
3
 
7
 
! Отговори
ТОДОР ЖИВКОВ преди 9 години
НА МОИТЕ РОДНИНИ СЪЩО СЪМ ПРЕПОРЪЧАЛ ДА СИ ИЗТЕГЛЯТ ПАРИТЕ,ЧЕ КАТО ГЛЕДАМ КАТО НИЩО И ДРУГИ БАНКИ ДА ЦЪФНАТ ФАЛИРАЛИ ДОКАТО ХОРАТА СА НА ПОЧИВКА ПО МОРЕТА ПЛАНИНИ И ДРУГИ.КАКВО ПО УДОБНО ВРЕМЕ ДА ВИ ВЗЕМАТ КИНТИТЕ И ДА ДУХНАТ ДОКАТО ВИЕ СТЕ НА МОРЕТО И НЕ МИСЛИТЕ ЗА НИЩО ДРУГО.ГРЕШКАТА КОЯТО ДОПУСНАХ 90 ТЕ. ГОДИНИ НЯМА ДА Я ПОВТОРЯ
66
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Костов Що не вземеш да се гръмнеш най-сетне. какъв си ти бе *** нещастен да определяш налози, върху парите на хората и които вече са си платили данаците за тях. Клоун нещастен. Кой си ти да определяш кой как да разполага с личните си финанси??? Що не изпълзя от дупката си преди да се случи, а сега ръсиш акъл като пърхут, т.е не става на нищо.
65
0
 
20
 
! Отговори
ТОДОР ЖИВКОВ преди 9 години
ЕЙ САМО БАЛАМОСВАТ ХОРАТА.ОЩЕ УТРЕ ОТИВАМ ДА СИ ИЗТЕГЛЯ ПАРИТЕ КОИТО ИМАМ И САМОЛЕТА И В ГЕРМАНИЯ ТАМ ЩЕ СИ ГИ ВЛОЖА В НЯКОЯ МЕСТНА БАНКА.СЦЕНАРИЯ С ФАЛИТА НА БАНКИТЕ ОТ 90 ТЕ. ГОДИНИ ОТНОВО СЕ ПОВТАРЯ НО СЕГА ИСКАТ ДА ТРЕСНАТ ТЕЗИ КОИТО ИМАТ МНОГО КИНТИ ТЕЗИ КОИТО ИМАТ ДО 100 000 ЕВРО ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ СА ЗАЩИТЕНИ.
64
5
 
12
 
! Отговори
Godzy преди 9 години
Извинявай, кой беше ти, та ще искаш каквото и да било?
63
1
 
19
 
! Отговори
КОСТОВ преди 9 години
---Спрете пенсии заплати -аа нагъл народ -искал си парите от банките - Наглеци !!! Пенсионирането да става над 95 г за мъже жени сираци бездомници и така !!! АААА нагли хора в тази държава бе !!! Който има пари в дюшека да му се слагат 50 % такса и другите 50 % да се конфискуват в полза на Фондация - " Бъдеще за България "
62
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много жалко ,че вече не можем да се възползваме от качествата му. Както се пее в песничката на ЛевскиМъждукат тимчета разни но Левски блести Така и Костов в сравнение с останалите политици , но вие си харесвате *** нали
61
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато БСП са във властта България е в опасност. Трябва да се забрани БСП. Спомнете си, кога има масови фалити- когато БСП са на власт.
60
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Започва да ми става весело! КТБ все повече прилича на руска дискотека(?) Входа-безплатен,изхода-100$ !!! Ей,в какви велики времена живеем,а?!?!?
59
16
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Не харесвате политика, който извади страната от много по тежката виденова криза, мразите го!? Е, като го сравнявате с новите управници и ситуацията, в която ни вкараха и от, която не се вижда изход, сега как ви се вижда? Дълго ще се хапете отзад зомбирани червенушковци, но вие по най глупашки начин се подведохте по клеветите на червено-депесарската мафия за дискредитирането, демонизирането на Иван Костов най-можещия председател от 44та година на сам! Хайде, започвайте да се хапете...
58
6
 
1
 
! Отговори
az преди 9 години
Boiko si e prav 4e do dupka triabva da badat goneni vinovnite i zadalgitelno osadeni no Tozi *** Kostov tova sa nashte Golemi Finansisti vsi4ko e za smetka na naroda to taka vseki ot patia moge da e 4eren finansist ne stiga 4e xorata sa o6eteni i im namalixa i procenta po depozita a sega i 10 procenta 6o za naglost ama te taka sa sviknali da rabotiat Iska vdigane pak i iz4istvane na cialata sgan
57
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Костов е злодеят на прехода. Онзи ден обърка сигнализацията и стрелките на гара Калояновец и дерайлира влака, а днес с банки се занимава все едно нищо не се е случило!!! Много добре те знаем, демоне!
56
5
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Що ми пишете минуси ,бе айдуци?Кой покани Симеон Сакс...еди кой си в България, след като Румъния,Сърбия,Гърция,Черна гора, и Албания не допусна бившите си монарси , да се върнат???Спомяте ли си , как Веденов раздели предприятията на две групи / за оздравяване и в изолация/ и кой осъществи идеята му ?
55
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Веждичката изгоре !Субсидията на ГЕРБ изгоре !
54
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя си знае 10% и все това си пее още от като беше премиер