Оставката на кабинета няма да закъснее заради бюджета

Борисов е останал доволен от решението на премиера за НЗОК
Обновена: 14 юли 2014 19:48 | 14 юли 2014 19:48, Камелия Цветанова
31
Оставката на кабинета няма да закъснее заради бюджета
Снимка: Ройтерс, архив

Актуализацията на бюджета, за която се споразумяха днес политиците по време на консултациите при президента Росен Плевнелиев, няма да забави подаването на оставка на кабинета „Орешарски”, убеден е лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Още по темата
Премиерът Пламен Орешарски вече обяви, че в края на месеца ще подаде оставката си заради определената дата за предсрочни избори на 6 октомври.

„Мисля, че от премиера Орешарски и министър Чобанов можем да кажем, че сме доволни, съгласиха се да актуализират бюджета, тавана на дълга и НЗОК. Остава да кажат с колко, как и затова с г-жа Цачева се разбрахме при дневния ред в НС да чакаме тази дата. С колко и как ще се внесат промени, това ще се решава в парламента”, коментира Борисов след срещата при държавния глава.

Лидерът на ГЕРБ отрече „ограбването на КТБ да е  започнало от 2011 година”.

„В момента правителството е дало 1 млрд. в една банка, за да я подпре. Ако тогава бяхме дръпнали държавните пари, щеше да фалира тогава”, коментира той.

От името на БСП след консултациите председателят на парламентарната група на Левицата Атанас Мерджанов заяви, че няма промяна в позицията им за гарантиране на влоговете на българските граждани, съгласно сега действащо законодателство - до 100 хил. евро.

„Категорично настояваме БНБ да ни предостави пълен, ясен и точен анализ за всички финансови показатели на КТБ”, отсече той и дабави, че в анализа трябва да бъде отчетен и рискът за българската икономика.

„Ние сме готови да разглеждаме законодателни инициативи, но само ако имаме точен и ясен отговор за състоянието на КТБ”, каза още Мерджанов и допълни, че са готови да продължат разговорите в тази насока, за да не се възпрепятства развитието на бизнеса и на държавните и търговски дружества.

„Очевидно 21-ви няма да е достатъчен срок, за да бъде изготвен този анализ”, заяви Атанас Мерджанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мисля че вече е крайно време парите на Народът да се отделят в една Народна Банка -> БНБСпестяванията на гражданите плюс пенсиите и социалните плащания е крайно наложително да са в Държавна - Народна Банка --> ДНБОт просто по просто !Банката беше и трябва да бъде една -->> БНБ Българска Народна БанкаКасата беше и трябва да бъде една -->> ДСК Държавна Спестоввна КасаБило е и ще бъде !Ако някои фирми пожелаят да я ползват няма лощо - нали е Демокрация.Национализация --> Веднага !!!
24
0
 
2
 
! Отговори
говори Москва преди 9 години
Дянков е най големия виновник той е консултирал лично като минитър на финансите Цветан Василев и Пеевски как да изтеглят милиардите от банката айде *** не спете какво дремете
23
0
 
0
 
! Отговори
Винету преди 9 години
До 15 анонимник. А ти знаеш ли какъв е този т. нар. вътрешен министър?
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато се водеше делото срещу Софиянски - Софиянсик се разписваше по два пъти на ден че няма да избяга и като имаше рабоат да върши извън страната да върши ходеше до парламенат да му разреши пътуване. А цветан Василев и братя галеви всичик занеха, че положението им е натопорчено - и си ги пуснахаааааа. МВР и Цацаров са за растрел. Защо БНБ не поисак от Ц;ацаров запор върух парите на Цв Василев от пъривя ден като излезе изъвн държавата? вече се говореше че рзадавал поръчки срещу определени хора
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Писанчев, Цацаров, Искров, Дянков, Чобанов - в ЗАТВОРААААААА!някой да ми каже как финансовия надзора и финансовия министир проспаха горбваен от 2011 досега.някой да ми каже къде спа БНБ през тези години?някой да ми каже как Цацаров и МВР позволиха на един човек за когото имаше съмнения - Цв.В. да излезе небозпокояван от държавата при това без да му запорират парите?
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дянков също има вина - как е проспал ограбавне от 2011 г. Въобещ този Дянков е за бесене.
19
3
 
4
 
! Отговори
НЕ НИ ДРЗНЕТЕ С ТОЯ преди 9 години
ЗАЩО Е ЦИТИРАН ТОЧНО БОКО ТИКВЕТО, КОЙТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ АРЕСТУВАН И РАЗСЛЕДВАН ЗА ОПИТА МУ ОТКРИТО, ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА ДА ПРЕДИЗВИКА БАНКОВА И ИКИНОМИЧЕСКА КРИЗА. И НЕЩО ПОВЕЧЕ- ОТКРИТ ОПИТ ДА ПОСТАВИ СТРАНАТА В ЗАВИСИМОСТ ОТ МВФ И ДА Я СРИНЕ ПО ДУМИТЕ НА ФИНАНСИСТИ И ИКОНОМИСТИ. И ЗАЩО ПРОКУРАТУРАТА НЕ СЕ САМОСЕЗИРА. КОГО ОБСЛУЖВА ЦАЦАРОВ. КОЛКО МУ ПЛАТИХА НА НОВИЯ ПОП КРЪСТЬО. СОТИРЕ, КАЖИ СИ!
18
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво ме боли дали тъпата тиква е доволен?
17
10
 
10
 
! Отговори
quazimodo преди 9 години
За кого и защо ?България след всяко едно "компетентно" и "интелигентно" управление след 1989г. ставаше все по-бедна и по-бедна от материална гледна точка. Всички "интелигенти" и на "интелигента" Костов, и на "интелигента" Виденов, и на украинския "интелигент" Стани Шеф, ограбваха, рушаха за скраб и приватизираха без пари и оставяха държавата България все по-бедна и по-бедна. Дойде "неинтелегентния" Бойко Борисов и за три години и половина обагати държавата с няколко едри материални блага: магистрали, градски комуникации, зали, метро, музеи, напълни теа
16
2
 
11
 
! Отговори
ИВАНЧО преди 9 години
АМА ,КАК ТОЧНО Е УБЕДЕН БЪЛГАРСКИЯ БЕЗХАБЕРНИК , НА КОГОТО ВАШИЯ САЙТ БЛИЖЕ *** ? ТОЙ НЯМА ТАКИВА ПРИРОДНИ ДАДЕНОСТИ ,ЧЕ ЧАК И ДА БЪДЕ УБЕДЕН-ТОЙ СИ Е ПРОСТО *** БЕЗХАБЕРНИК !
15
5
 
9
 
! Отговори
ББ преди 9 години
Водих разговори лично с президента Путин и следващото световно в Русия играеме с Банските Тигри най-малкото полуфинал и малък финал. Повече не се ангажира Путин човека, но от нас каквото зависи го правиме. Цецо гуменката сме му оредили съдийска *** поне на четвърт финал, а на Веско Маринов женах му всички съдийски *** сах нейних.
14
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 15Е като е мошеник,крадец и бандит защо не го арестува този вътрешен министър?
13
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
вчера не КОЙ да е, а вътрешният министър, повтарям, министърът на вътрешните работи и вице-премиер публично заяви, че бившият премиер Бойко Борисов е мошеник, крадец и бандит, свързан с организираната престъпност в България!Днес, на въпрос на журналисти дали ще съди Цветлин Йовчев за тези думи, Бойко Методиев Борисов в типичния си просташко-мутренски стил заяви, че какво ми е да го съдя, той ми е седял на вратата?!?
12
2
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Много съм ви благодарен Днес бг... - най-после разбрах къде мога да ремонтирам частния си самолет...
11
7
 
10
 
! Отговори
sc преди 9 години
Гост, много си прав, че на 5 октомври реформаторите няма да влязат в парламента, но това ще е защото изборите НЕ ТРЯБВА да се проведат тогава. Когато датата на изборите съвпадне с най- големия мюсюлмански празник и на границата с Турция се наредят отново автобусите означава само едно:ДПС ще може еднолично да управлява след като бъдат оповестени резултатите от изборите.Затова трябва тотален БОЙКОТ на изборите или блокиране на границите.Служебно правителство е нужно!
10
3
 
10
 
! Отговори
Ореха е к*пут преди 9 години
местя го в другия крачол
9
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оставката на кабинета, когато е да стане, ще е закъсняла !!!
8
10
 
6
 
! Отговори
интерпретатор преди 9 години
Спомням си когато Сидеров поиска избори края на юли.Всички искат незабавна ФОСТАВКА и бързи избори.Тази атакизация на обществото времето ще покажа добра или лоша тенденция.
7
9
 
19
 
! Отговори
$$$ ГЕРБСП $$$ преди 9 години
Тоз противняк Горанов нали уж бепе напуснал ГРОБ, кво стана?Така или иначе, ''особено богатите на мозък'' ГЕРБери изглежда забравиха, че именно той началото на 2013г. отбеляза, че на ГРОБ ще им са нужно около 5 милиард нов заем за да кърпят бюджета.ГЕРБерът особен вид плиткомислещи чорбаджийско комунистиеско недоразумение, което трябва да бъде ликвидирано от обществото наред с останалите !
6
8
 
12
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
UStavka............UStavkaобаче ако няма UStavka,Тиквун го викат във USза дежурна POPRAVKA!!