Търсят кой да мие депутатските коли за 40 бона

Искат чистенето на автомобилите да става до 30 минути
Обновена: 14 юли 2014 12:11 | 14 юли 2014 12:11,
57
Търсят кой да мие депутатските коли за 40 бона
Снимка: архив Булфото

Дни преди края на мандата на сегашния парламент администрацията на Народното събрание вече избира кой ще мие колите на новите депутати. Днес се отварят офертите на участниците в обществената поръчка за периодично почистване на автомобилите на Народното събрание, става ясно от сайта на парламента.

От поканата за участие пък се разбира, че прогнозната стойност на дейността е 41 667 лв.

Според поръчката за тези пари в следващите 12 месеца трябва редовно да се мият 95 парламентарни коли. От тях 79 са леки автомобили, 15 са микробуси и леки автомобили с повишена проходимост и 1 автобус с до 50 места.

Този, който спечели търга, ще трябва да да се грижи за цялостното хигиенизиране на автомобилите. Според обявата това включва „външно миене, почистване на стъкла, обработка на таблото с почистващ препарат и почистване с прахосмукачка, миене на двигател с препарат, пране на врати, седалки, под, таван, багажник, пастиране и др.“.

Изискванията са депутатските коли да се почистват ръчно или безконтактно. „Приемането на автомобилите на Народното събрание да се извършва приоритетно до 10 минути след пристигане; цялостното почистване (вътрешно и външно) на един автомобил да е максимум 30 минути; да се осигури място на водачите, където да могат спокойно да изчакат почистването на автомобилите“, е записано в условията към кандидатите.

Днес се отварят и офертите за обучение по английски и немски език за депутатите. Обществената поръчка е обявена на 20 юни и най-вероятно уроците ще бъдат за следващите депутати.

Те ще излязат на бюджета на Народното събрание 80 000 лева. За тези пари народните представители ще учат 750 учебни часа, което е около 560 астрономически часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мога да ги мия за 39900 лв., само че с дришня.
49
1
 
2
 
! Отговори
до41 преди 9 години
Срамота е депутатите за 36 лв месечно да се стискат и да чакат народът да им ги плащаПинтииИзпиха кръвта на народа тия мизерници
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сами да си ги мият Нали си сравняват заплатите със средната за страната,защо не си сравняват и разходите с тези на ,,средния,, българинПри тия огромни заплати,толкова ли нямат по 10 лв за автомивкаСрамота
47
1
 
2
 
! Отговори
панчо преди 9 години
те така и така не ходят на работа,могат поне да си измият колите сами.и без това си ги ползват като лични.по въпроса с ученето, това сме си избрали.защо няма изискване депутатите да знаят един чужд език без значение какъв недоумявам.вече и за чистачките е препоръчителен английски.за това положение вината е наша
46
2
 
1
 
! Отговори
ее преди 9 години
E те ще работят ли или ще учат. Нали за работа сме ги избрали ???
45
1
 
2
 
! Отговори
ДУПЕТАТИН преди 9 години
А тва важили за личните колици? Ако мине жената дали ще и лъснат аудито за сметка на парламентот? Ами малкия с Баварката ще плащали?Глеам некви се пенат. А като избиколя районот сите ме гледат като джизъс. Нали вие ме избрахте бре хайвани кво зяете сега?Айде сос здраве и конгратюлейшонс.
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А не търсят ли фирма да носи документите от едната канцелария до съседната?!градушката да им ги мие!!!!!!!!!!!!!
43
1
 
3
 
! Отговори
opa преди 9 години
тия преди да си идат гелдат да оберат всичко докрай, защото знаят, че повече няма да се върнат на власт.. НИКОГА!! Затова ще фалират всички възможни банки, ще източат всички фондове и на всичкото отгоре така ще набутат следващите, че и 10 правителства след тях ще им сърбат попарата, въпреки, че се съмнявам горката ни държава да устои още 40ина години.. дай Боже ама надали..
42
1
 
6
 
! Отговори
ВИЛИ преди 9 години
това не е ли задължение на шофьора?
41
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не съм гласувал депутатите да се возят на служебни коли Има градски транспорт, колела, и лични автомобили
40
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Срамно е хората които ме представляват да се нуждаят от езикови курсове! Позор! Депутатите трябва да покриват TOEFL, психотест, детектор на лъжата, да се имали поне 10 години трудов стаж и чак тогава някой да ги избира.
39
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези цени за миенето не са никак високи. 41 667 / 12 месеца = 3472.25/месец 3472.25/95 автомобила = 36,55 лева на месец за автомивка.Това е доста евтино даже. Друг е въпроса че за половината на тези пари може да си отворят/купят служебна автомивка и да наемат човек който само това да работи.
38
1
 
8
 
! Отговори
глас народен преди 9 години
докато се чудят да осигурят ли кворум или не да си мият колите така поне ще си заработват по една част от заплатите
37
1
 
30
 
! Отговори
Потрес преди 9 години
Боже, за всевъзможни глупости тия *** харчат пари! А после няма пари за това, няма пари за онова. Да му се прииска на обикновения гражданин да вземе един автомат и да ги изпозастреля всички :)
36
1
 
20
 
! Отговори
МСБ преди 9 години
Властта : пилее пари за супер скъпи возила и какво ли не още за лична облага , пълни личните сметки до дупка да има за напред до 9-то коляно ! ПАРИ ЗА ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ НЯМА !Сидеров : Пари за доходите на народа ИМА ! Народа : Пари НЯМА Волене ! Е как адже ба иска тоя народ да се оправи след като самия народ не търси спасението и не си държи на принципите и достойнството ?????????
35
6
 
17
 
! Отговори
Герберазин преди 9 години
Да хванат Бойко Борисов да ги мие. Той може всичко.
34
4
 
12
 
! Отговори
Kuzmov преди 9 години
A gazovete koja firma 6te im mie , ili ostaviate tova za NARODA !
33
1
 
14
 
! Отговори
До 31 преди 9 години
Естествено че това е един от най големите проблеми на БГ ! Ти какво искаш , някой да повдига въпроса за заплатите и пенсиите ли ? хахаахах не си познал :) изкараха го луд
32
1
 
15
 
! Отговори
Авто-мото преди 9 години
Излиза, че тия искат за 36 лв на месец, на кола, външно миене, почистване на стъкла, обработка на таблото с почистващ препарат и почистване с прахосмукачка, миене на двигател с препарат, пране на врати, седалки, под, таван, багажник, пастиране и др. 36 лв. на месец са две обикновени почиствания външно и вътрешно. А тия ще искат пране веднъж годишно, пастиране, поне два пъти годишно, миене на двигател, кафета-мафета и др. Надали някой им е пуснал оферта.
31
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бедна държавица с капризни политици .