Бизнесът застана зад ремонта на бюджета

Добре е да бъдем застраховани от всякакви рискове, коментира Васил Велев
Обновена: 15 юли 2014 14:13 | 15 юли 2014 12:43, Веселина Йорданова
18
Бизнесът застана зад ремонта на бюджета
Снимка: БТА

Работодателски организации застанаха зад актуализация на бюджета, която ще подкрепи финансовата система.

Добре е да бъдем застраховани от всякакви рискове, коментира председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев пред журналисти в Министерския съвет.

Още по темата
Колегата му Димитър Бранков, зам.-председател на Българската стопанска камара, пък призова политическият дебат да не бъде част от темата за финансовата стабилност.

Въпросите на финансовата стабилност са въпроси, с които политическите сили не трябва да злоупотребяват и да спекулират, подчерта той.

Васил Велев смята, че актуализацията на държавния бюджет в рамките на определени допустими лимити би дала сигурност на страната по време на управлението на служебния кабинет, когато няма да работи парламентът.

„Не става дума за изливане и харчене пари, а за създаване на възможност, ако се наложи, държавата с цялата си мощ да застане и да подкрепи финансовата система“,  коментира той.

Както Dnes.bg писа, вчера след консултации при президента стана ясно, че управляващите и парламентарните партии, без „Атака“, която не изпрати свой представител, са постигнали съгласие за ръст на бюджетния дефицит до 3%. Ще се обсъжда и нарастване на тавана на държавния дълг в разумни граници. В близките дни се очаква и законодателна инициатива от кабинета за актуализация на бюджета на НЗОК.

По отношение на ситуацията с КТБ Велев заяви, че бизнесът знае по-малко, отколкото е критичният минимум, за да направи адекватен анализ на случващото се.

„Това, което знаем всички, е, че за определени кредити няма достатъчно информация, което все още не значи, че те са лоши, съдейки по това, че са били обслужвани до последния момент и като главници, и като лихви“, посочи той.

Димитър Бранков пък заяви, че решения трябва да се вземат преди всичко на база на възможностите, които дава сегашното законодателство и на база на детайлни одитни доклади, които очевидно все още не са направени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
6
 
! Отговори
от село преди 9 години
Аз имам малък семеен бизнес но си признавам че укривам данъци и печалбата иначе не става
10
2
 
7
 
! Отговори
владетеля преди 9 години
ВСЯКА ГОДИНА ПРАВИМ ИЗБОРИ , АКТУАЛИЗАЦИИ . ТОВА НИ ДОВЕДЕ НА ТОЗИ ХАЛ....БЕЗСРАМИЕ
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бизнеса винаги застава/ отзад/ на обикновения българин
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мисля че вече е крайно време парите на Народът да се отделят в една Народна Банка -> БНБСпестяванията на гражданите плюс пенсиите и социалните плащания е крайно наложително да са в Държавна - Народна Банка --> ДНБОт просто по просто !а на така наречения бизснес и бизнесмени нека техните пари бъдат в КТБ а не да ги измешат с народната пара изтеглат парите а после всички заедно да ги връщаме !много хитър бизнес имаме в нашата пропаднала държава
7
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Работодателски организации застанаха зад актуализация на бюджета, която ще подкрепи финансовата система.Значи са НАПЪЛНО СЪГЛАСНИ С Бате Бойко...................................
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой бизнес бе,тоя където взе парите от КТБ бе абе стига сте лъгали бедния българин бизнес в България още няма всичко е далавери ,фалшиви документи и фактури укриване на данъци и укриване на печалбата но няма държава да ги срита тия мошенци където се наричат бизнесмении държавата ни е на това дередже
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
комуниЗД до комуниЗта.....*** народ....хак му е
4
0
 
17
 
! Отговори
Монархист преди 9 години
Бизнеса може да ходи и да се застреля и/или метне от некоя висока, много висока сграда. Толкова измамни и крадливи същества като бизнесмените няма. Жалки експлоататори на евтин труд. Защо не увеличите заплатите?Защо не заплащате извънреден труд?Защо не осигурявате хората на реалните им заплати?
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като видиш какви са се подредили там и свят ти се завива. Дали има един дето не е бил в ДС.Кво се чудите тогава......?!?!?!!?
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
комунистическите бизнесмени не си държат парите в бг всичко открадново е в Австрия такава е повелята на партията още от ЛУканов
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нов закон който да забрани ВСЯКАКВИ офшорки - не 90 процента, не 95 -, не в медиите, - не във фирмите - ВСЯКАКВИвторо- падане на банковата тайна ИЗЦЯЛО.Забраан да се рекламират банки по телевизията, вестнициет и безплатните сайтове.таван на кредитите и лихвите