ГЕРБ контрираха Гечев: В КТБ няма бързоликвидни активи

Идеята на БСП поставя предприятия под риск, алармират от опозицията
57
ГЕРБ контрираха Гечев: В КТБ няма бързоликвидни активи
Снимка: Булфото

От ГЕРБ отрекоха твърдението на депутата от БСП Румен Гечев, че в КТБ има ликвидни активи на стойност 2 милиарда лева, които според него могат да бъдат използвани, за да се покрият влогове на фирми и граждани над 200 000 лева.

Още по темата
"Не е вярно, че в КТБ има 2 милиарда бързоликвидни активи, според доклада на БНБ, ако говорим за активи, има 2 милиарда кредити, раздадени на работещи предприятия, които си ги погасяват. Тези кредити не са високоликвидни активи и това означава да поискаме предсрочно погасяване на кредитите и да поставим предприятията под риск“, коментира Менда Стоянова от опозицията.
 
Относно идеята да има специален закон за КТБ Лиляна Павлова обяви, че закон се прави на базата на разчети, а още не е ясна пълната информация от БНБ за КТБ.

По думите на Менда Стоянова лицата с над 200 000 лв. влогове в КТБ имат общо 600 милиона лева.

Според нея, ако се стигне до варианта и те да бъдат обезщетявани, не би трябвало да получават лихви.

Лиляна Павлова пък настоя първо да се проведи дали тези вложители са плащали данъци върху лихвите от депозитите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе не се излагайте бе....Говори се за данък който е платен или не при придобиването на основната сума която е внесена в банката.Това е коренно различен данък от "данъл лихва". Става дума евентуално за мръсни пари които могат да бъдат обложени със стара дата или конфискувани от държавата ако са без ясен произход.Много хора ще изгорят щото са алчни бунаци които си набутаха нередовните пари за лихва.Има го в зара,ама балъците алчни,алчни...Да бяха си купили по една гарсониерка поне,ама на!
52
0
 
1
 
! Отговори
Аз преди 9 години
КТБ след като няма бързоликвидни активи, как тогава БНБ е направила превод 30млн. от КТБ към БНБ, след като е затворила банката (на 25юни)?
51
2
 
2
 
! Отговори
Глупости преди 9 години
"Лиляна Павлова пък настоя първо да се проведи дали тези вложители са плащали данъци върху лихвите от депозитите си." Пълна глупост е това. Банкъта удържа данък лихва на място на падеж.
50
1
 
4
 
! Отговори
ЗА ГЕРБ!!! преди 9 години
ГЕРБ , НЕ БИВА ДАПОДКРЕПЯ , КОМПЕНСИРАНЕ НА СУМИТЕ НАД 100-хил.э.!!!СПОРЕД ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЗАКОНИ ---ТОВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!!АКО ГЕРБ ГО НАПРАВЯТ-----ТОВА ОЗНАЧАВА ,ЧЕ СА СЪУЧАСТНИЦИ НА БКП/бсп!!!ТОГАВА --НИКОГА НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ТЯХ!!!!!!!!!!!!!!
49
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 49А бе тикво комунистическа, ти кога си гласувал за ГЕРБ, кого заблуждаваш? Отивай при Кутев да ти дава паричките за троленето и си хващай онази работа...
48
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако ГЕРБ подкрепят компенсирането на сумите над 100 хил. евро, както е по закон, НИКОГА повече няма да гласувам за тях!
47
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Писна ми от ГЕРБ,БСП,ДПС.В тази ДЪРЖВАВА няма ли един свестен човек , една свястна партия ????Да си таковам и на късмета. Да се родя точно ТУК!!!!!!
46
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много са се активизирали герберските ***. Явно др. Борисов намери отнякъде пари да плаща. Много са зле горките. Едно и също повтарят, нямат достатъчно разум да измислят нещо, което наистина си заслужава внимание. Една песен пеят от година за да създават хаос, напрежение и омраза. В един хор им пригласят и журналята. Някъде в България само нещо да се случи и моментално журналята го отразяват и изкарват виновник правителството. За пари са готови на всичко.
45
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето затова Герб никога не трябва да управляват. От думите на червената внучка Л. Павлова е ясно, че нямат понятие от банково дело и законите които те предлагаха и приемаха за данъка върху лихвите. Затова е по добре да замълчат и да не вземат отношение по неща, които не разбират.
44
0
 
2
 
! Отговори
Avi преди 9 години
Въпрос е и дали 75 000 служители на предприятията, които си държат парите в КТБ да изработят загубите или всички ние да го направим? Ако между тях има държавни предприятие, шефовете им са за уволнение,защото държавата е олицетворение на сигурност, а не на риск, т.е.изглежда няма държава.Защо не се обезщетят влоговете над гарантирания размер с наличните активи и колкото-толкова. По-голям риск води до по-големи загуби на свободния пазар.
43
4
 
9
 
! Отговори
God преди 9 години
Лиляна Павлова май не знае закона, че лихвите върху депозитите се удържат служебно от банките. Пази Боже сляпо да прогледа!
42
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АКО ГЕРБ , ЗАЩИТИ И ПОКРИЕ ЗАГУБИТЕ НА ВСИЧКИ ПРЕДПРИЯТИЯ В КТБ , ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА НЕГО!!!НЕКА НЕК , БУЛГАРТАБАК, И ДР. ДА СА ПОКРИВАТ САМИ ЗАГУБИТЕ!!!ЦЕЛГА НА ТИЯ ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ПРЕДПРИЯТИЯ --БЕШЕ ДА СА ФИНАНСИРА "ЮЖЕН ПОТОК"!ТОВА ГО ИЗМИСЛИ БКП/бсп!!!!
41
7
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Лиляно , Лиляно,коментарът ти по случилото се в Аспарухово, в Приморско,къде ли не в България.....Всеки пропаднал път,всяка рухнала къща беше твоя работа,май или.....? ???
40
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТАЯ *** ВЕчЕ щЕ СЕ ПУКНЕ....
39
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кутевската сбирщина си видя насрания ***, но продължава да защитава "ескпертите", докарали държавата до разруха...Няма такава безподобна *** като позитанската
38
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ei-I-I, gadni gerberski trolove, poluchiha si parite I zapochnaha da driskat tuk. Haosa v durgavata za vashe sugalenie zapochna da suzdava Doktora na naukite, drugarq Boiko Borisov, chlena na BKP I grupata SIC, lizal zadnika ns Sokola za da mu hodstaistva za general, smazal Malliq I Sreden biznes, iznudval uspelite biznesmeni za mnogo pari, izlugal naroda si sled izborite I go narekal "Losh matrial", opukal rezerva kato premier I otkradnal 4 milqrda, iztochil 1.4 milqrda ot Zdr.kasa i be izrit
37
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз не виждам много логика в отново комунистите са на власт! Тъй като се оказва, че бланката е източвана в период от 3 години. Комунистите са на власт от 1г. предните 2г. управляваха ГЕРБ. Въпреки, че не виждам никаква логика за вина нито на ГЕРБ нито на комунистите. Тъй като банката си е обрана вътрешно от собственика.
36
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отново социалисти на власт, отново разруха......Каквото сам си направиш, никой друг не може да ти го направи.Изберете си ги пак, защото това заслужавате!
35
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде е експертното правителство, което погуби България за една година?#ОСТАВКАБОКЛУЦИ
34
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мръсни кутевски ***......И днес, когато държавата е разсипана от червената *** вие пак ги подкрепяте......Толкова ли сте прости бе........Фалира банка, увеличен дефицит, увеличен външен дълг.....и вие пак подкрепяте управляващите ни недоразумения.....