Попова препоръча по-малко приказки за КТБ

"Смутена съм от шетането на политици без познания в телевизии"
49
Попова препоръча по-малко приказки за КТБ
Маргарита Попова. Снимка: БТА

Ситуацията около КТБ е много сложна и не изисква много говорене, а дълбоко мислене и познаване. Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова във Варна, като уточни, че коментира случващото се като юрист.

Вицепрезидентът препоръча „по-малко да приказваме, а повече да четем и да се осланяме на експертите в тази област“.

Още по темата
Попова каза още, че многото говорене я притеснява, предаде БТА. Като юрист съм смутена от шетането на политици, които нямат експертни познания, по телевизионните екрани, за да обясняват какво се случва, какво се е случило или какво ще се случи утре или вдругиден, коментира вицепрезидентът.

Ситуацията е многопластова, достатъчно сериозна и като юрист и човек, предпочитам да слушам хората, които имат познания във финансовата, паричната и кредитната система, каза още тя. Според нея в момента ни липсват експерти, които консолидирано да излязат и обяснят внимателно на достъпен език какво се случва.

Като юрист бих казала, че в момента има висящо наказателно дело, изключително сериозно и не завиждам на прокуратурата за това, което й се стовари на главата, посочи Попова. Тя допълни, че колегите й трябва да бъдат оставени да работят спокойно.

Попова каза още, че не може да даде оценка на ситуацията, защото не е финансист. Ако бях в прокуратурата в момента, щях да събера един консултативен съвет от експерти, които да ми кажат за какво точно става дума, допълни вицепрезидентът.

Според Попова до момента никой не е излязъл еднозначно да каже за какво става дума. Как българският народ да се ориентира в тази ситуация, попита вицепрезидентът.

Маргарита Попова, която се срещна с председателя на областната структура на БЧК във Варна, каза още, че за по-добра координация между държавата, местната власт и неправителствените организации при бедствия се изисква още доста работа. Тя призна, че е впечатлена от това, което прави БЧК.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой бг политик да се беше сетил за последните 25 години да каже, че в тая държава трябва да се спре да се краде и корумпирства???? Наместо това - препоръки за мълчание по нагорещени като скали от Венера теми. (Забрана и инкриминиране са ли синоними на препоръка?) Иначе, за инкриминиране има хималаи от неща в БГ. Но кой политик се поти за България. Важни са джобовете на върховете. Но сценарият май не сработва тия дни. Армагедон е. Изненади +. С продължения и ориентация към топло. Екзотика!
15
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОСТАВКА НА ПОПОВА!
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ХАХХХХХХХХХХХ,МИЛАТАДА СЕДИМ И МИСЛИМ ,И ДА МЪЛЧИМАМА НИКОЙ НЕ НИ КАЗВАЛ ЗА КАКВО СТАВА ДУМАГОСПОЖО,ПРОЧЕТЕ КАКВО СТЕ КАЗАЛА И СИ ОТИВАЙТЕ ДА МИСЛИТЕ И МЪЛЧИТЕ
13
1
 
10
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 9 години
А, кои ли го интересува мнението на Попова ?!?!?!
12
0
 
8
 
! Отговори
grrr8 преди 9 години
по-малко приказки пък медиите цял ден дрънкат глупости то не е чували то не е самолети...
11
0
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
ВЪРНИ ПАРИТЕ МАаааа..........Стига лъжи .
10
2
 
3
 
! Отговори
Дуло преди 9 години
Препоръчвам на българо/тракийскте предатели да си спомнят за Спартак.. когато империите прекалят идваме ние... като коректив...
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо ли не назовават проблемите с истинските им имена?
8
0
 
13
 
! Отговори
наблюдател преди 9 години
Да слушаме хората, дет разбирали от финанси. Априори Искров и БНБ би следвало да са точните хора. И аз ги слушам. А какво казват те?Че банката е в прекрасно състояние, че банката не е в прекрасно състояние, а е зле, че от банката за изнесени няколко тира с кешовица, че са раздавани непроследими кредити, че няколко камиона с кредитни досиета са изнесени, че не се знае точно какви са активите и пасивите на банката, че банката ще фалира (ама не и отнемат лиценза).От това аз не разбрах нищо.
7
1
 
15
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 9 години
Кипър си реши проблема с двете най-големи банки, които са 10 пъти по-големи от КТБ за 2 месеца. В *** за месец се плещят само глупости за летящи чували с пари, изнесени камиони с кредитни досиета и това, че Д. Пеевски в лично качество няма и лев кредит или влог в КТБ. Демек глупости. А всички тия дет ги плещят тия получават петцифрени заплати от балъка данъкоплатец.ША СЪ ОПРАВИМ :)))
6
3
 
7
 
! Отговори
ссв преди 9 години
и тази ли има голям депозит в КТБ, как лъсват червените *** един по един... макар че тази кокошка отдавна е ясна, последно си спомням как лижеше *** на Лавров при посещението му в София
5
3
 
8
 
! Отговори
аз преди 9 години
И тази плещи глупости. Проблемът с КТБ е елементарен за решаване. БНБ и Искров обаче го правят невъзможен за решаване. А нещата са толкова прости - обективен одит и ако се окаже, че лошите кредити в Банката са над 25% следва фалит, ако се окаже, че са между 20 и 25% БНБ дава възможност на акционерите да налеят 1,5 млрд. или ги налива тя срещу дял, а ако лошите кредити са под 20% освобождава резервите на банката, осигурява ликвидна подкрепа, както направи с ***. И проблемът е решен.
4
2
 
18
 
! Отговори
кой преди 9 години
Кой предложи това недоразумение за вицепрезидент???? Какво е направила като прокурор в Своге, какво направи и по-късно като прокурор във ВКП. Там беше говорител и с пискливия си глас повече дразнеше, отколкото да върши някаква полезна работа! Длъжността вицепрезидент в България е излишна и само разхищава държавни пари.
3
0
 
3
 
! Отговори
chach преди 9 години
prezidenta kaza che tozi pat vinovnisite 6te badat nakazani . 6to da malchim za da zabravim.pak li nie 6te pla6tame.
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази пък откъде изпълзя?
1
4
 
9
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Около 3000...балъка имат вложения над 1 милион лева във финансовата...пирамида КТБ.Един от тях е Вежди Рашидов,но той ще се...оправи.Да направи 3-4 малки пластики на...измамената камилка и да ги...пласира на колекционери във Венеция;веднага ще си...върне парите с...лихвите.