Боли ме за БСП, партията е в криза!

Манолова: Изборът на Конгреса не е предрешен, ще има изненади
Обновена: 18 юли 2014 19:49 | 18 юли 2014 19:47,
76
Боли ме за БСП, партията е в криза!
Мая Манолова, Снимка: Булфото

Зам.-председателят на парламента Мая Манолова заяви, че се кандидатира за лидерския пост в левицата, защото партията е в криза. Според нея изборът, който ще се случи на Конгреса на БСП на 27 юли, не е предрешен.
 
Ще има изненади, отсече острието на столетницата в предаването "Лице в лице" по bTV.
 
Манолова бе категорична, че БСП се намира в сериозна криза, което се видя на проведените евроизбори през май, когато социалистите постигнаха рекордно слаб резултат. „Има криза и в морала, от което страда цялата българска политика. Така че за БСП е ясно, че трябва да скъсаме със статуквото и трябва да търсим промяна“, допълни още тя.

Още по темата
"Кандидатирах се за лидер на партията, защото мен ме боли за БСП. Знам как се чувстват социалистите от това, че партията ерозира, че губи доверие, че губи избори", изтъкна зам.-председателят на НС и добави, че левицата има нужда от един лидерски екип, който да вдигне партията на крака.

Мисля, че мога да се ангажирам с тази кауза, уверено заяви тя.Ясно е, че един човек за миг не може да реши всички въпроси, но лидерски екип, който в течение на времето да извърши промяната – това трябва да се случи в БСП. И мисля, че смяната на лидера и заседанието на конгреса е едно добро начало за това“, каза още Манолова.
 
Според нея е нормално Сергей Станишев „като най-виден социалист” да покаже какво е предпочитанието му за заместник. „Той посочи Драгомир Стойнев, това е неговото предпочитание“, коментира Манолова.

Аз никога не съм искала подкрепата на апарата, според мен доверие се печели отдолу нагоре, а не от апарата надолу, посочи Манолова.
 
Тя коментира, че не е фаворит, нито желаният кандидат на апарата на „Позитано“, нито на лидера, но участва в избора на лидер, защото усеща подкрепата на хората.

Относно коментара на депутата на БСП Кирил Добрев преди седмица, който по повод възможността дама да оглави БСП в телевизионния ефир заяви: „Жените ги предпочитам за други работи“, Манолова посочи, че българските жени са доказали, че са най-добри, когато става дума за криза.
 
Мая Манолова коментира и отказа на БСП за актуализация на бюджета вчера и категорично отрече Коалиция за България да е бламирала кабинета „Орешарски”.
 
Според нея парламентарната група е действала последователно и е подкрепила актуализация на бюджета на Здравната каса, като експертите към партията са посочили, че други корекции не са нужни.
 
Манолова коментира, че пред парламентарната група и финансовият министър Петър Чобанов е признал, че иска единствено да се презастрахова.
 
Новите  предложения за промени в Изборния кодекс за новите правила за отразяване на предизборни кампании от медиите, внесени от Мая Манолова, Мартин Захариев и Стефан Данаилов, няма да важат за следващите избори, каза още Манолова.  По-рано днес тримата вносители предложиха създаване на нов член 177а в Изборния кодекс, озаглавен "Редакционна отговорност". Той гласи, че всички медии (тв, радио, печат, онлайн) носят редакционна отговорност да не накърняват правата и доброто име на участниците в предизборните кампании.
 
Манолова обясни, че този законопроект е изготвен от наблюдатели по време на изборите. „Тяхната цел с този законопроект е да имат повече права наблюдателите, да обжалват пряко нарушения в кампанията“, коментира социалистката.
 
Абсолютно ясно е, че в рамките на този парламент този закон няма да бъде обсъден дори и на първо четене, категорична бе Манолова.
 
В следващия парламент ще настоявам този текст изобщо да не бъде включен, обеща тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: БСПМая Манолова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бОли ме гАзо за мафиотската ви партийка!
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КОЕ ТЕ БОЛИ ***?!БСП+АБВ+ДПС+ВМРО+ББЦ+АТАКА = Б К П /дс,кгб
45
0
 
0
 
! Отговори
nedkodd преди 9 години
мая не разбрах КОЕ ТЕ БОЛИ ? Мен много ще ме боли,когато докторът каже БСП УМРЯ!!!
44
0
 
5
 
! Отговори
Shoping преди 9 години
Ходи си купи едно ново костюмче и си облекчи болките.....
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз пък сложих ударението в "Боли ме" на първата сричка.....
42
5
 
1
 
! Отговори
komunistka преди 9 години
MAQ PREDSEDATEL MAQ IAKAME MAQ
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-много, а може би единствено заради това, те боли за милионите, които може да загубиш. Няма страшно.Виждаме как всички вие се обединявате. Няма по-голям обединител от финансовия ви интерес.Едно сте заедно със Софиянски, Бареков, Костов...Да не ги изброявам всички, че станаха много.Различна партийност за нас - простосмъртните, еднакви интереси за вас - измисления елит на фасадната демокрация,дето я измислихте за себе си. Сега целта ви е само една - спасяване на натрупаното с властова корупция.
40
2
 
10
 
! Отговори
селски дис преди 9 години
Точно така Майче, и мен ме боли за бсп, ама ...
39
3
 
15
 
! Отговори
Демократор преди 9 години
Типично за комунистите. Не ги боли за държавата, а за партията.
38
2
 
18
 
! Отговори
аз преди 9 години
Боли ме фара за партията, комунистическа .
37
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Усмивката е голяма,защото разговаря с братя Галеви !!!
36
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Въпроса е на коя буква е ударението - далие е бОли или болИ. Че и мене толкоз ме боли, че няма и да си го преместя в другия крачол. Да ги екстрадират т.н. социалисти и доган и компания в съветската *** и да не ни занимават.
35
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И мене ме боли за БСП, но като го преместя в другия крагчол и ми олеква, а ти, Мая, това не го можеш. Ще те боли, Мая, ще боли много.
34
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Boli me za bkp to i shavrantiite mu
33
1
 
18
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
тая ся в кагегория *** или по скоро в грани се класира ?
32
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Таа дзвръцла нема ни срам ни очи.
31
0
 
24
 
! Отговори
Пенчев преди 9 години
И тая я боли САМО Зза партията й! Всички БСП-ари ги боли ЕДИНСТВЕНО И САМО ЗА ПАРТИЯТА ИМ! Но НИКОГА не ги е боляло за народа! И преди беше така,сега е така и явно за в бъдеще- друго не може да се очаква! Да се махат с партията си старица барабар!
30
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак са снимали Мая как говори с мен по телефона!Тъкмо и казвах че ще е клатя изодзадзе...
29
2
 
14
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Г-жо Младенова, извинявайте, Вас вможе би Ви боли, защото скоро няма да имате възможността да притежавате власт, тоест ще започнете да обеднявате в икономическия смисъл на думата. Ако Вас Ви болеше, вие щяхте да се трудите, да работите за националните интереси на държавата, ако го правехте, БСП нямаше да е в криза, а Вие щяте да управлявате. 10 човека трябвада нпуснат висшия ешалон ан БСП, и да престаната да се занимават с политика. Тов а Важи и за дясното пространство.
28
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кво те боли, *** Манолова?