Ремонтът на бюджета на НЗОК мина на комисии, на държавата - не

От ГЕРБ не участваха в заседанието
Обновена: 17 юли 2014 14:06 | 17 юли 2014 10:57, Камелия Цветанова
16
Ремонтът на бюджета на НЗОК мина на комисии, на държавата - не
Снимка: архив, Reuters

Бюджетната и здравната комисия в парламента подкрепиха актуализацията на бюджета на НЗОК на първо четене, но заедно с икономическата комисия отхвърлиха промените в държавния бюджет. ГЕРБ не участва в заседанието на комисиите.

Още по темата
От БСП мотивираха отказа си да подкрепят актуализацията на държавния бюджет с мотива, че това не се налага. Те са против вдигането на тавана на дълга.

Няма никакви причини за промени с милиарди, това си е чиста пропаганда преди изборите, коментира социалистът Румен Гечев.

Въпреки че по-рано от левицата заявиха, че може да се актуализира бюджетът на НЗОК, без да се правят промени в централния, финансовият министър Петър Чобанов разясни, че това няма как да стане.

По думите му трябва да има промени в централния бюджет в частта за трансферите.

Не мога да предполагам какво би се случило оттук насетне в пленарна зала, ако изобщо се стигне дотам, но каквото и да е, всичко трябва да се оформи законово и трябва да има актуализация и да се посочи откъде ще дойде трансферът за НЗОК, каза Чобанов.

Финансовият министър обясни, че има начин трансферът към Касата да бъде направен и без вдигане на дефицита в държавния бюджет, но това също изисква актуализация, тъй като ще се наложи намаляване на разходите на ведомствата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Сашо преди 9 години
Напълно съм съгласен с Мерджанов. Не може целия парламент да се занимава с глупавите изисквания на Бойко и хиените му
11
0
 
0
 
! Отговори
Катя преди 9 години
На ГЕРБ много им се иска да им бъде осигурено безпроблемно и безметежно управление, чрез гласуването на целия бюджет и да могат да обвиняват предишното правителство за всичко, ама няма да им се получи номера явно....
10
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 9 години
БСП си върши работата, а ГЕРБ гледа и недоволства, че и те не могат така
9
0
 
0
 
! Отговори
Симона преди 9 години
ГЕРБ са направо болни. След като искаха да им бъде актуализиран бюджета, сега не искат да го глаусват. Хората на Бойко само разиграват другите политически групи
8
0
 
0
 
! Отговори
Радо преди 9 години
Много добро изказване на Мерджанов, постави ГЕРБ на мястото им
7
0
 
1
 
! Отговори
Нова измама в нета 2 преди 9 години
Сайта от който се изпраща съобщението за това, че сте нарушили закона започва с Като си рестартирате компа и браузерът се оправя.Не се връзвайте на номерата на мошенниците.
6
0
 
1
 
! Отговори
Нова измама в нета преди 9 години
Има нова измама с опит да ви вземат пари през интернет.Отваря ви се прозорец в браузера уж от полицията, интерпол, европол, че браузерът ви е блокиран, поради нарушаване на законите на РБ. И браузерът наистина престава на работи. Обвиняват ви в теглене на пиратски филми, музика и т.н., като цитират измислени членове от наказателният кодекс. Изписват ви реалният ай пи адрес и вашата ОС. Пишае, че до 48 ч. трябва да заплатите глоба в размер на 200 лв. за да не заведе държавата срещу вас дело.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изчезваш прокажена държаво, изчезваш. Ти и прокажения ти народ.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другата седмица от БСП ще внесат ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ заради бюджетната политика на правитеството
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** правят това, което умеят най-добре. Дори и хванати в откровенна лъжа, те отричат до последно: Не, няма дефицит, няма проблеми в НЗОК в НЕК, в БЕХ в БДЖ, неееее никакви дългове, всичко е пей живей.Само чилийски стадион ще ни избави веднъж завинаги от тази рускокомуняшка напаст.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
комунистическа ***
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има дневен ред на Парламента за тая седмица ,спуснат от Михаил Миков. Това е съгласувано със всички парламентарни сили. ГЕРБ го спазват. Затова не съ в Парламента ,защото днешната работа на Парламента не е в дневния ред и не е съгласувана ,както са се разбрали.Аз искам оставка на това правителство със 106 депутати при необходими 121 !