Провал на преговорите в НС, всички чакат оставката

ГЕРБ не отидоха на разговори с БСП и ДПС при Миков
Обновена: 22 юли 2014 14:25 | 22 юли 2014 14:22,
92
Провал на преговорите в НС, всички чакат оставката
Мая Манолова Снимка: архив, Булфото

Преговорите за работата на парламента през тази седмица се провалиха. Те бяха насрочени от председателя на Народното събрание Михаил Миков, но в кабинета му се отзоваха само управляващите от БСП и ДПС. Въпреки очакванията ГЕРБ да се включат в обсъждането на дневния ред на депутатите това не стана.

След половинчасово чакане БСП и ДПС си тръгнаха. Шефът на групата на Коалиция за България Атанас Мерджанов обяви, че депутатите му утре ще бъдат в залата и ще са готови за работа. Управляващите са включили в дневния ред всички важни закони, по които има консенсус. „Дали ще има кворум зависи от ГЕРБ“, каза Мерджанов.

Още по темата
Зам.-шефката на парламента Мая Манолова уточни, че в дневния ред са включени актуализацията на бюджета на Здравната каса; промените в Наказателния кодекс; в Закона за управление на отпадъците, заради който имаше протести миналата седмица; промени в Закона за собствеността и ползването на земеделски земи и други. „Това са закони, за които има разбирателство с ГЕРБ и ако те са последователни, би трябвало да са в пленарната зала“, каза Манолова. Мерджанов пък уточни, че в деловодството на парламента няма внесени предложения за специални закони.

Миналата седмица ДПС настоя да се продължат разговорите за приемането на отделен закон за ситуацията около КТБ.

БСП и ДПС бяха категорични, че премиерът Пламен Орешарски ще подаде оставката на правителството до края на седмицата. „Очакваме това да стане всеки момент, най-вероятно утре след заседанието на Министерския съвет тя ще бъде депозирана, но кога точно не мога да ви кажа“, обясни Мерджанов.

Колежката му Мая Манолова също изрази убеденост, че оставката ще е факт до дни. „Не е необходимо да питам премиера, сигурна съм, че той ще подаде оставка до края на тази седмица. Вероятно утре или в четвъртък, за да може да бъде гласувана до края на тази седмица“, каза тя.

Манолова беше категорична, че нито правителството, нито парламентът имат интерес от създаване от допълнително напрежение в обществото. „Оставката е окончателна и тя ще стане факт всеки момент“, каза тя.

Зам.-председателят на парламента от ДПС Алиосман Имамов предположи, че Народното събрание ще работи само за оставката на кабинета. „Всеки ден ще идваме, ще констатираме липса на кворум до указа за разпускане на Народното събрание“, каза той. Имамов призна, че не е оптимист в сегашната ситуация. Той припомни, че ГЕРБ, от които зависи кворумът, вече са обявили условията си, при които биха влезли в пленарната зала. През изминалата седмица Борисов поиска отмяна на законите за МВР и Сметната палата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бьогелската пропаганда работи усилено с помощта на медиите. Икономиката е в добро състояние и има растеж за първи път от 2009 г. Колапсът е само в главата на ББ. За КТБ си сменя всеки ден мнението. Хвърля в публичното пространство различни послания и чака да види какви са нагласите на хората и тогава да заеме позиция, която е най близка до мнозинството от хората. Забрави, че неговите "експерти" искаха банкова ваканция, с което щяха да загробят държавата. Никога вече Герб.
45
2
 
38
 
! Отговори
do 55 преди 9 години
Mnoogo vi se iska ,no nqma da IMA radost za vas. DPS I BSP as proklqtietona Bulgaria. Dobre e,che si zaminvat skoro of politikata.
44
8
 
54
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 9 години
До Анонимен49,там,където стъпи ком.крак,трева не никне!С нокти и зъби са се вкопчили във властта,удължавайки агонията на този кабинет.Наясно са,че на следващите избори ще загубят и сега изцеждат каквото могат.А последиците са сташни и са на наш гръб!
43
8
 
65
 
! Отговори
Смях преди 9 години
КЪДЕ СА 250.000 РАБОТНИ МЕСТА, ОБЕЩАНИ ОТ БСП???ЗА 1 ГОДИНА ТРЯБВАШЕ ДА СА ПОНЕ 1/4 ОТ ОБЕЩАНИТЕ ЗА 4. ПЪЛНА ДЕМАГОГИЯ. ЕДНО ОТ НАЙ-СЛАБИТЕ УПРАВЛЕНИЯ!
42
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 48ФАКТИЧЕСКИ - ГЛУПОСТИ МИ ГОВОРИТЕ !!!
41
12
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на БСП, успяха за 4-ти път да фалират държавата като подобриха собствения си рекорд - вместо за 4 години, този път успяха само за 1 година! Успяха, защото ден и нощ не спираха със Стахановски труд сиреч кражби от банки, пари от програми на ЕС, даже изтеглиха 7 милиарда и пак нищо не остана! Ужас, това комунистите пипнат ли власт става страшно за народа, но иначе червените олигарси пак са доволни от добре свършената работа на съпартийците им, които ги сложиха начело на това пишман правителс
40
25
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
фактически Бросисов работи за оставането на Орешарски
39
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 45ДО КОГА БЕ-Е -Е ! СОЛУК НЕ НИ ОСТАНА ВЕЧЕ, да се джандемосват в дън гори телилейсски и сибирски !
38
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 43ТО, ЧЕ ПАДНА - ПАДНА УЖ ПРАВИТЕЛСТВОТО , НО стои и стои-и-и-и-и и няма край на шир и длъж!
37
4
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А, забравих : ТОЗИ КВОРУМ ИЗБРА ПЕЕВСКИ ЗА ШЕФ НА ДАНС, щото иначе правителството щяло да падне - ГЕРБ Е ВИНОВЕН !!!
36
2
 
49
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
Какви преговори за седмицата, за дневния ред, какви програми? То парламент няма, те програми правят? Оставката -точка единствена!Оставката,Майче,това е на дневен ред. Не ви ли е срам вече да се излагата? Защо не викнете Атаката и да се консултирате и провеждате заседанията или им секнаха финикийските и вече не идват на работа?Колко закони трябвало да гласуват днес-за къде си разбързахте сега,къде бяхте цяла година?Кюстендилски ли са законите-по-добре оставете гласуването на следващите.
35
2
 
54
 
! Отговори
сливи за смет преди 9 години
Само да попитам, абе хора знаете ли колко костюмчета сте купили на тая Манолова, и не само на нея, докога ще им плащате сметките на тези '' ***''.Теглете и към терминал 2, не е късно да знаете.
34
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КВОРУМЪТ, той избра правителството на Орешко, той избра Миков да вика "закуех се", той избра Бисеров за ГЛАВЕН ЗЪБОЛЕКАР в парламента, той избра Сидеров за баш-борец срещу корупцията и за парламентарна етика, ама после му я взеха, от кумова срама, но къде я завряха и аз не знам, този КВОРУМ гласува какви ли не малоумия и идиотии, ВСИЧКО ШЕСТ ! И С-а , кво стана ? Нямало КВОРУМ - ясно ГЕРБ Е ВИНОВЕН !
33
0
 
33
 
! Отговори
Дойн преди 9 години
До Анонимен 39Аз съм тук с името си за разлика от теб!А то не е Кольо, сводките си ги прави вкъщи!
32
12
 
38
 
! Отговори
are_kulata преди 9 години
Радио Ереван попитало ГЕРБер:- На какво е алтернатива Борисов?- Единствено и само на Съсела, отговорил ГЕРБерът.
31
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дойн и Кольо са един и същ човек, само за сводка. Така имитират движение, а иначе са само 3-4
30
12
 
38
 
! Отговори
Дойн преди 9 години
В заседания не влизат, на консултации ги няма, абе тея защо не проспят и изборите!?Бате Бойко още се цупи за кафеварката ли?
29
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стискам палци да изберат Мая за лидер. С такъв Лидер БСП ще се стопят като лански сняг. Първанов беше по опасен.
28
18
 
37
 
! Отговори
are_kulata преди 9 години
Няма вече Кутевски тролчета, останаха само Тиквените!!
27
15
 
37
 
! Отговори
Кольо преди 9 години
До мис капризНе ти харесва Майчето, тка ли драга/и? Ами сигурно си мечтаеш Фидоска да се върне. За кака Цецка няма да съжаляваш. А Деса ***, със сигурност ще става за сол таш**ак и в следващия парламент.