Провал на преговорите в НС, всички чакат оставката

ГЕРБ не отидоха на разговори с БСП и ДПС при Миков
Обновена: 22 юли 2014 14:25 | 22 юли 2014 14:22,
92
Провал на преговорите в НС, всички чакат оставката
Мая Манолова Снимка: архив, Булфото

Преговорите за работата на парламента през тази седмица се провалиха. Те бяха насрочени от председателя на Народното събрание Михаил Миков, но в кабинета му се отзоваха само управляващите от БСП и ДПС. Въпреки очакванията ГЕРБ да се включат в обсъждането на дневния ред на депутатите това не стана.

След половинчасово чакане БСП и ДПС си тръгнаха. Шефът на групата на Коалиция за България Атанас Мерджанов обяви, че депутатите му утре ще бъдат в залата и ще са готови за работа. Управляващите са включили в дневния ред всички важни закони, по които има консенсус. „Дали ще има кворум зависи от ГЕРБ“, каза Мерджанов.

Още по темата
Зам.-шефката на парламента Мая Манолова уточни, че в дневния ред са включени актуализацията на бюджета на Здравната каса; промените в Наказателния кодекс; в Закона за управление на отпадъците, заради който имаше протести миналата седмица; промени в Закона за собствеността и ползването на земеделски земи и други. „Това са закони, за които има разбирателство с ГЕРБ и ако те са последователни, би трябвало да са в пленарната зала“, каза Манолова. Мерджанов пък уточни, че в деловодството на парламента няма внесени предложения за специални закони.

Миналата седмица ДПС настоя да се продължат разговорите за приемането на отделен закон за ситуацията около КТБ.

БСП и ДПС бяха категорични, че премиерът Пламен Орешарски ще подаде оставката на правителството до края на седмицата. „Очакваме това да стане всеки момент, най-вероятно утре след заседанието на Министерския съвет тя ще бъде депозирана, но кога точно не мога да ви кажа“, обясни Мерджанов.

Колежката му Мая Манолова също изрази убеденост, че оставката ще е факт до дни. „Не е необходимо да питам премиера, сигурна съм, че той ще подаде оставка до края на тази седмица. Вероятно утре или в четвъртък, за да може да бъде гласувана до края на тази седмица“, каза тя.

Манолова беше категорична, че нито правителството, нито парламентът имат интерес от създаване от допълнително напрежение в обществото. „Оставката е окончателна и тя ще стане факт всеки момент“, каза тя.

Зам.-председателят на парламента от ДПС Алиосман Имамов предположи, че Народното събрание ще работи само за оставката на кабинета. „Всеки ден ще идваме, ще констатираме липса на кворум до указа за разпускане на Народното събрание“, каза той. Имамов призна, че не е оптимист в сегашната ситуация. Той припомни, че ГЕРБ, от които зависи кворумът, вече са обявили условията си, при които биха влезли в пленарната зала. През изминалата седмица Борисов поиска отмяна на законите за МВР и Сметната палата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
40
 
! Отговори
шопето преди 9 години
Айде, Орешарски, знаем, че желаеш да си подадеш оставката. Обаче си много свенлив и някой трябва да те подбутне. Също както кърлежите, като се впият, ги е срам да се пуснат и трябва пинсета. Както 1997 с къде си вярна, ти любов народна в изпълнение на Клара Маринова. А сега сигурно кавъра ще го чуем от Мая Манолова...
25
7
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Га ядаха кифтетата не реваха, а сега реват, че няма кворум. Нали без ГЕРБ избраха правителството, нали без ГЕРБ избраха ръководство на Парламента и още каквото се сетиха. Нали без ГЕРБ избраха Мая Костинбродска за зам. на Парламента. Сега защо им е ГЕРБ. Кога комунистите са искрени- преди или сега, когато държавата се срутва в кракака им и искат някой друг да сподели отговорността. Не, друг виновен няма. Винаги кагото БСП е на власт, докарва държавата да катастрофа. Дано преди изборите народът н
24
14
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На ГЕРБ и Боко изобщо не им пука за нас, ако им пукаше щяха да влезнат в парламента и да гласуват, защото парите за здравеопазването са ЖИВОТО важни, но те нямат търпение да се докопат до властта.Боко е способен и през трупове да минава, само и само пак да дърпа конците.
23
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Дечева 17Не си губете времето с "Алфа", гледайте си направо московска телевизия !
22
4
 
43
 
! Отговори
optimist преди 9 години
Вече не ни трябва оставка, трябва ни спасение!
21
6
 
33
 
! Отговори
до КОШМАРА преди 9 години
Помня снимката в вестника на комунистите Дума! На нея се виждаше как група младежи със сини ленти с надписи "СДС" бият *** и 4-5 от тях за заградили Бойко тиквата и единия се опитва да му смъкне панталона и му късат значката на която пише "БКП" На друга снимка младеж плюе по някакъв дъртак комунист и текста на снимката в Дума е "Седесар плюе по невинен гражданин след митингите на СДС и нашата партия БКП"
20
13
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДечеваГ-жо Дечева, нещо сте се объркала. На сидер ага ТВто е може би най-манипулативната и селективна медия в СВЕТА, дори по БНТ при бай тошо по някога казваха нещо истско, обикновено кога е нова година...........................:)
19
8
 
36
 
! Отговори
КОШМАРА преди 9 години
ПРОДЪЛЖАВАМ:В-к Дума"Седесарите оплюха празника на труда""Агресивно настроени младежи от СДС влязоха в остър конфликт с наши възрастни членове и 31- годишния верен наш член Бойко Методиев Борисов. Г-н Борисов като доблестен комунист напусна милицията и пожарната за да запази членството си в нашата партия. Това е пример и апотеоз на доблестен човек и истински комунист който влезе в ръкопашна схватка за да защити възрастните комунисти до него" Има и снимка към статията с него по време на боя!
18
4
 
47
 
! Отговори
dan преди 9 години
Кворума на това НС ви го правеше Атака и вие си правехте каквото искахте
17
8
 
36
 
! Отговори
КОШМАРА преди 9 години
На 1-ви май 1990 г. СДС и КТ"ПОДКРЕПА" организират грандиозен над 200 хил. митинг. В същото време и БКП организира митинг пред паметника на Съветската армия на който присъстват около 10 хил. ортодоксални комунисти. След митингите се сблъскват двете групи в който куминистите начело с Буда ядат здрав пердах:В-к Дума "Седесарите оплюха празника на труда""Агресивно настроени младежи от СДС влязоха в остър конфликт с наши възрастни членове и 31-годишния верен наш член Бойко Методиев Борисов"
16
19
 
56
 
! Отговори
Дечева преди 9 години
До ВикторВсяка вечер гледам Алфа ТВ и наистина отразяват много вярно и с факти.
15
7
 
58
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Мая Костинбродска, Бареков и прокуратурата сътвориха най мръсната изборна измама на века.Те си мислеха, че ще унищожат другите партии, но по ирония на съдбата БСП и Атака се самоунищожиха.А сега поредната народна поговорка: КОЙТО НОЖ ВАДИ,ОТ НОЖ УМИРА.
14
2
 
48
 
! Отговори
bigbadboy преди 9 години
още някой ден за оставка и няма я вече Майчица Българияя брееейййй Идиотиииии
13
4
 
39
 
! Отговори
are_kulata преди 9 години
Наордът иска достоен начин на съществуване, в хармония с морал, ценности и обединяващи ни цели:1. Нормални доходи- да се започне с лекари и чуители, стожери на обществото!2. Спасителна доктрина за демокрафската и етническата катастрофа!3. Просветление на крабежите на прехода и търсене на отговорност от деятелите им!Това да стане като се:1. Одържавят ЕРП-тата и другите естествени монополи, както е навсякъде в нормалните дръжави!2. Да бъдат смачкани враговете на дръжавата, външни и вътрешни!
12
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма кворум ? Е, как една година имаше ?
11
15
 
39
 
! Отговори
Маршал Будю преди 9 години
Очаквам всички простаци да гласуват за мен на 5-ти октомври. Поздравявам ги с любимата си песен "Три танкиста" !
10
2
 
50
 
! Отговори
до Виктор преди 9 години
По интернет, свободно и с много добро качество
9
5
 
36
 
! Отговори
$$$ ГЕРБСП %%% преди 9 години
Орешарски, аре стават финансов монитър при ГЕРБ бееее, айде, тамън ти казаха, че неможеш да смяташ, тамън си за калинките!!!Лошото за вас комсомлци, е че всяко следващи правитеслтво ще бъде обилно полято с камъни и народен гняв, подобен видян само поведението в притиснат на тясно голям раздразнен лъв !!
8
11
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КВОРУМА НЕ ЗАВИСИ ОТ ГЕРБ . КАК БЕ СЪЗДАДЕНО ПРАВИТЕЛСТВОТО---КАК КАК БЕ ИЗБРАН МИКОВ,МАЯ И МАФИОЗО БИСЕРОВ КАК СЕ ГЛАСУВАХА КОМИСИИ КАК ЕДНИ ГОСПОДА ТИЧАХА В ПАРЛАМЕНТА И НА ВЪПРОСИ ОТГОВАРЯХА БЪРЗАМЕ ЗА ЗАСЕДАНИЕ КАК КАК ИОЩЕ МНОГО КАК. ТЕЗИ ОТ КОЙТО ЗАВИСИ КВОРУМА ПРИЕХА ИСЛЯМА ПРЕДАДОХА БГ.ВЗЕХА СИ ПАЯ И СЕГА ИСКАТ ДА ПРЕХВЪРЛЯТ ВСИЧКО НА ГЕРБ ЧЕ ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ ТЯХ НЕ ЗАВИСИ ОТ СИДЕРУЛУГУ,ЧУКУЛУ АГА И КОМПАНИЯ.
7
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ще му кажа аз октомври на дедовия той да отиде да ви гласува........