Ако нямам 121 депутати, оставям БСП и ДПС пак да управляват!

Борисов потвърди, че ГЕРБ ще влезе в НС само за оставката на кабинета
Обновена: 23 юли 2014 14:03 | 23 юли 2014 09:02,
514
Ако нямам 121 депутати, оставям БСП и ДПС пак да управляват!
Бойко Борисов Снимка: архив, Reuters

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ако на предстоящите избори ГЕРБ отново е победител, но няма 121 депутати, отново ще даде на БСП и ДПС да управляват.

„Ако имам 119 депутати, ще оставя ГЕРБ опозиция, за да управляват пак БСП и ДПС. Да видим държавата колко време ще понесе още да й се сриват всичките системи. Ако имам пълно мнозинство, тогава мога да каня други партии, но не могат да ми скачат по главата”, допълни още Бойко Борисов пред Нова телевизия.

Той потвърди намерението депутатите му да влязат в пленарната зала на парламента само за да гласуват оставката на кабинета „Орешарски“.

„Омръзна ми от спекулации. Заявили сме точно и ясно – има ли точка за оставка на кабинета „Орешарски”, всички депутати влизат в пленарна зала. В противен случай не”, отсече той.

„Ако тройната коалиция „Атака”- БСП-ДПС си осигурят кворума, с който управляваха една година, ще влезем в парламента за една точка - оставка на кабинета”, уточни Борисов.

Той направи коментар и за ситуацията около Корпоративна търговска банка (КТБ), като поиска да бъдат отстранени незабавно управителят и подуправителят на БНБ и да бъдат назначени хора, които могат да поемат отговорност.

Според Борисов едва сега БНБ прави това, което трябваше да направи още преди месец – да говори с инвеститорите в КТБ и да бъдат направени опити за оздравяване на банката от тях, а не "да лъжат обществото, че банката ще отвори врати на 21 юли".

„Парите обичат тишината и спокойствието”, коментира още бившият премиер в отговор на въпрос защо неговото правителство е предложило Иван Искров на поста управител на БНБ. "Трябваше да има спокойствие и приемственост", допълни още Борисов.

"Имахме в нашето управление проблем с банки, но се справихме много професионално и хората дори не разбраха”, заяви още той. По думите му въпреки кризата българската банкова система е сочена като една от най-стабилните в Европа.

Лидерът на ГЕРБ беше категоричен, че нито той, нито семейството му имат пари в КТБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


514
Още по темата: Бойко Борисовизбори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
352
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искам мажоритарни избори.Искам да избера личност на която да повярвам и да и търся отговорност.Не искам партии и назначени дебелаци и ***.Калинки и калинчовци ,парашутисти и парашутки.
351
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нито един мой познат не гласува нито за герб, нито за бсп, нито за дпс (предполагам е имало някакви за сдс, атака, светльо хиподилския дори и т.н.). ама като казвам никой, означава наистина никой. не знам и познат на познат, който да го е направил. и как точно събраха толкова гласове тези партии? май онези ***, дето крадат Джиелезу, наистина са повечко отколкото излизат на преброяванията.
350
0
 
9
 
! Отговори
стига преди 9 години
Спрете да избирате между кока кола и пепси кола. С това мислене винаги ще си редуваме Герб и БСП. Разберете че и двете не стават, докога ще избираме между две ***. Бойко е абсолютна проста мутра и ме е срам че беше премиер и кмет. БКП не са по стока (поне не са толко прости). До кога ще въртим едни и същи доказани некадърници? Пак ли Пинокио ще реже лентички и ще се тупа в гърдите колко е велик?
349
0
 
9
 
! Отговори
аз преди 9 години
Щях да се успокоя, че тоя няма да управлява, но като знам, че си мени мнението и позицията по три-четири пъти на ден ще изчакам вечерното му изказване, в което ще твърди че трябва да се коалира и с дявола само и само да е на власт.
348
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в една нормална държава, обикновено има голяма дясна партия, която управлява с по-малка националистическа партия и обикновено, са леко анти-европейски настроени. обикновено ги замества лява партия в коалиция с по-малка либерална и започват интернационални и про-европейски политики. у нас всичко е обърнато - 'социалистите' са олигарси, които се мръщят на Европа, а 'десните' са бивши комунисти, разпродаващи страната ни. 'либералите' са бивши терористи, а националистите - русофили? Уникално,а? :)
347
0
 
14
 
! Отговори
A....не преди 9 години
АААААА.....НЕ, научи се да управляваш ако трябва в коалиция. Най-лесно е да се бяга от отговорност когато нямаш пълната власт, а такава иска само този, който желае да прави далавери и друг да не ги разбира. Той се казва диктатор. Заради една счупена глава сдаде властта, вместо да се напънете и оправите проблема, сега пак такива приказки. Ако не ставате бягайте от политиката.
346
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама ти няма да имаш и 100, да не говорим за 121!
345
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на някои българи очевидно им харесва да преядат с тиква, ама хубаво да се нама'ат до пръсване, после да се насе'рат и да се омажат до ушите. и след това почват да викат: ох, колко ми е тежко, малиии, гледай колко съм ***.факт! феноменът е описан и от български писател, ако си спомняте уроците от училище..
344
1
 
15
 
! Отговори
лумпен преди 9 години
До 123ти си прав 123..тези ,които гласуват за герб не са престъпници..те са най-обикновена ***
343
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мазен нагляр.Съвремения Пиночет. Този направи българите да се мразят по-между си.
342
0
 
21
 
! Отговори
@ преди 9 години
Нормалните политици поумняват в опозиция, Боко оглупя.
341
4
 
17
 
! Отговори
123 преди 9 години
Някъде четох, че гласуването за герб е престъпление. Нищо добро не я очаква държава със 600000 прастъпници на свобода/колкото баха гласувалите за герб на последните избори/.
340
2
 
16
 
! Отговори
Митко преди 9 години
Ти никога няма да имаш сам 121депутата,никога.За какво да правим избори,по-добре да дадем на пенсионерите по един бонус,отколкото да ги хвърлим за плакати.Предполагам,че и 88 няма да събереш.
339
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 395Е как да го махнат,като половината медии работят за него :)) !
338
1
 
17
 
! Отговори
ген.Луков преди 9 години
БРЕ, ТОЯ ЩЕ ПОЧНЕ И ДА ИЗНУДВА."ВЪЛКЪТ КОЗИНАТА СИ МЕНИ-НРАВА НЕ."ЕЕЕХ...БОКО, РАПОНА, БУДА ВСЕ ОТБОР ЮНАЦИ, ОБЕДИНЕНИ В ЕДНО ГОЛЕМО, КРЪГЛО И ТВЪРДО С ОРАНЖЕВ ЦВЯТ. ЩО Е ТО?
337
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе, махнете го тоя най-накрая от медиите
336
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мнозина сте забравили, но аз помня една 'особена' реплика на боко по време на тази прословута 'оставка': 'не искам да гледам кръв по улиците, които аз съм строил'. Беше нещо като 'не ми пука за хората, но ме е яд за килимчето'. дотогава търпях и конгречулейшънс, и пържолите за кучето, и 'аутцоцването', и мишо бирата, и бистришките тигри, и багерите с трупове, дрямките в европ. парламент, заплахите, че ще пусне нарочно добив на шистов газ, но след февруари, ПОНЕ МОЯТА ЧАША ПРЕЛЯ. този е отписан!
335
3
 
15
 
! Отговори
авицена преди 9 години
тия некроманти от герб ми се струва че използват мъртвите души в тяхна полза...как го правят не знам...но няма как след като всички те мразят ти да печелиш избори...бат боко
334
2
 
16
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 9 години
ГРОБ ще имат около стотина дупетати. Бас ловя тогава, че Боцко хем ще реве, че по право трябва да му се даде да управлява, защото е спечелил изборите, хем ще прати Цуцьо да прави метани на Доганя и Местаня, че да управляват заедно.И разбира се никой няма да го пита за тези му думи, както и самия той няма да ги помни.
333
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
както казва моят съсед: 'досега при бсп-то подготвях плавна емиграция, ако *** спечели, ще има евакуация'..