Двама зам.-министри на Орешарски и при Близнашки

Музикантът Виктор Стоянов става втори човек в културата
Обновена: 14 авг 2014 14:03 | 14 авг 2014 13:21,
3
Двама зам.-министри на Орешарски и при Близнашки
Снимка: архив Булфото

Двама зам.-министри от управлението на БСП и ДПС остават да работят и за служебното правителство. Това стана ясно, след като премиерът Георги Близнашки назначи нови осем заместник-министри.

Георги Тодоров, който беше заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията до 6 август т. г., поема същия пост и при служебното правителство, съобщиха от правителствената пресслужба. Тодоров е завършил  право в УНСС.

Още по темата

В служебното правителство като зам.-министър на икономиката и енергетиката остава и Бранимир Ботев. Във ведомството на Драгомир Стойнев на него беше поверен ресор "Туризъм".

Зам.-министър на икономиката става и експертът в областта на енергетиката Антон Павлов. До момента той е главен енергетик и ръководител „Енергийно управление” на „Лукойл България” ЕООД. Дълги години е работил в „ЧЕЗ Разпределение България” и „ЧЕЗ – България”, в НЕК, в Държавната агенция по енергетиката и енергийни ресурси и в Комитета по енергетика.

Премиерът назначи Владимир Дончев за зам. -министър на околната среда и водите. Той е завършил хидробиология в Софийския университет и е дългогодишен служител на МОСВ. От 2008 г. е главен експертен сътрудник в Комисията по околна среда и води в парламента.

В здравното министерство е назначен още един заместник - д-р Любомир Бакаливанов. Той е заместник-директор по лечебно-диагностичната дейност на Националната кардиологична болница. Завършил е медицина и има придобита специалност „Анестезиология и интензивно лечение”.

Заместник-министри на културата стават директорът на Драматично-кукления театър „Иван Димов” в Хасково Боил Банов – режисьор, и музикантът Виктор Стоянов, който е магистър по философия от СУ „Св. Климент Охридски”.

Третият назначен заместник-министър на образованието и науката е проф. Валери Младенов, заместник-ректор на Техническия университет в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Г.Тодоров - племенник на Дора Янкова - *** при *** отива!
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как така са се задържали при ГОЛЯМАТА ЧИСТКА, която се извършва?