Николина Чакърдъкова поведе листата на АБВ в Благоевград

Калфин и Михов ще са водачи на по две листи, Първанов на нито една
Обновена: 15 авг 2014 14:47 | 15 авг 2014 12:29, Камелия Цветанова
44
Николина Чакърдъкова поведе листата на АБВ в Благоевград
Николина Чакърдъкова и Георги Първанов. Снимка: БТА

Народната певица Николина Чакърдъкова ще е на първо място в листата с кандидати за депутати на АБВ в благоевградски регион.

Още по темата
„За мен тя е символ на съвременния български патриотизъм”, обяви при представянето на водачите на листите лидерът на политическата сила Георги Първанов.

Самият той не е в нито една листа, защото по думите му  "не приляга на един държавен глава да заема такива постове", но обеща, че ще е силно ангажиран политически, без да се обвързва с конкретни постове.

Няколко души ще водят по две листи. Това са Ивайло Калфин, който е нареден на първо място в София и Варна, Борислав Борисов - също в софийски избирателен район, но и в Пловдив, ген. Михо Михов - в Бургас и Ямбол.

За Кирил Цочев, който ще води листата на АБВ в Ловеч, Първанов припомни, че е бил министър и е „човек, изкушен в проблемите на управлението на икономиката, енергетиката, международен консултант в сферата на финансите“.

Пламен Тонов ще е водач на листата в Разград. Според Първанов  той е добър мениджър, човек, който  се е доказал в сферата на икономиката.

„Това е листа, в която има и доказани управленци, политици, доказали своята почтеност и професионализъм, но и хора, които сега се докосват до политиката”, обяви лидерът на АБВ.

Той коментира, че партията му е първата, която обявява водачите си.

„По-важното е, че сме с две обиколки, когато става дума за идеите. АБВ е единствената формация, която е обявила проекта на своята предизборна платформа”, допълни Първанов.

Той посочи, че от АБВ провеждат допитване, свързано с идеите на партията за възраждане на държавността и досега са получили 47 000 отговора.

Най-висока подкрепа сред анкетираните срещат предложенията, свързани с регулирането на въпроса за финансиране на политическите партии.

След това се нарежда визията на АБВ за реформа в съдебна система, както и идея за независима агенция за борба с корупцията.

На следващо място са смесената избирателна система и идеята за референдум за нова Конституция, включително и смяната на парламентарна с президентска република.

„Никой досега не е заявил политика по отношение на доходите, в това число въвеждане на минимално заплащане на труда по 4 лв. на час. Всичко това при нас е комплекс от идеи. Предложенията са оформени от една система, защото виждам как Бойко Борисов на час по лъжичка подхвърля по една идея – закриване на малките общини, ново административно-териториално устройство. При нас има идеи за такава промяна, но са разгърнати като цялостна визия”, каза още Георги Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
4
 
! Отговори
тя преди 9 години
Политиката е професия и в нея трябва да влизат хора със съответни знания , а за това се учи , а в България всеки става политик , защото там е келепира и затова сме "цъфнали , та вързали".
38
0
 
4
 
! Отговори
симпатизант на АБВ преди 9 години
ужас, Кунето ще води листа в родният си град, че кой ли я обича,за да я подкрепи................. възмутена съм от решението на АБВ
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аааа ще ме ядосат и ще гласувам за Атакааа
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе няма ли млади хора завършили межународни отношения да вземат бе да свършат малко работа в тая държава
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а Веско Маринов ще води листата на Герб в Полски тръмбеш
34
0
 
12
 
! Отговори
ЦВЕТА преди 9 години
Точно заради нея се отказвам да гласувам да АБВ.Та нали тя,немного отдавна,заедно с Въргала и неколцина други,скочиха по телевизиите да защитават Цветан Василев и мафиотската му банка !
33
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Факт е, че Първанов беше 20 години във властта и не направи нищо
32
0
 
7
 
! Отговори
Ирак преди 9 години
Изчерпан политически субект е агента КОце
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е това е, певици и муфлони навсякъде
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И то на дърти години!
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добра певица, пък се излага така грандиозно
28
1
 
5
 
! Отговори
emily.georgieva1 преди 9 години
Абе , не че мрънкам, ама чак Чакардъкова да започне да се разпява с "Aаа, бее, веее", нещо не ми се нрави.
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
21-ви Век е,а в България гнусните комунисти НЕ слизат от властта...Съсипаха родината ни...АБВ Е ПОРЕДНИЯ ПРОЕКТ НА ДС,КГБ!ОТВРАТ!
26
0
 
11
 
! Отговори
Моляяяя преди 9 години
Жалко и за нея
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Попитали радио Ереван:-Има ли разлика м/у АБВ на агент Гоце седефа и БКП/дс,кгб????Отговор:-Няма абсольтно НИКАКВА разлика!
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До зелен- жалко влечуго!
23
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хахахахахахаххахаха Господиииии! Какво разбира тази народна певица от управление на държава? Това е несериозно, моля ви се! По-смешно и нелепо нещо не знам дали ще прочета скоро...
22
1
 
7
 
! Отговори
DeDe преди 9 години
До 23Сега това е новото име в чест на Николинчето,или в чест на журналистката.АВБ ха ха ха ха
21
2
 
13
 
! Отговори
центурион преди 9 години
леле брадчетката на зорка цъфна в помощ на гоце архарски очакваите помашки напъни за власт с хор помашка песен ха дано ги позкрепите гласувам си минусче
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АВБ ли - неб еше ли АБВ? оправеет си заглавието