ГЕРБ може да е партньор на Реформаторите, твърди Кънев

"Конкуренцията е в дясното политическо пространство"
Обновена: 27 авг 2014 13:11 | 25 авг 2014 16:45, Камелия Цветанова
69
ГЕРБ може да е партньор на Реформаторите, твърди Кънев
Радан Кънев. Снимка: БТА

Единственият коалиционен партньор в момента, който поне частично отговаря на очакванията за дясно реформаторско правителство, е ГЕРБ, смята председателят на ДСБ Радан Кънев, въпреки че в началото на месеца обвини, че заради контакти на част от ръководствата на партии от Обединението с ГЕРБ се получава, че лидерството на блока се осъществява от Бойко Борисов.

Още по темата
"За добро или за лошо това показва волята на българските избиратели. Зад ГЕРБ стоят много десни избиратели, много хора с възгледи, които са същите като нашите, при всичките ни често "драматични различия" с ръководството на тази партия и с това, което показа при управлението си, уточни Кънев в Шумен, цитиран от БТА

Коментирайки предстоящите парламентарни избори, той посочи, че "БСП е партия от миналото, тя върви надолу и ще продължава да върви надолу".

За ДПС Кънев каза, че е известна волята на огромна част от българските граждани - партията да бъде извадена "реално" от управлението.

По думите му "конкуренцията в България" е в дясното политическо пространство.

"Конкуренцията е между старото - в лицето на ГЕРБ, което сме видели при управлението на политическата сила, която ни обещава още от същото". От другата страна, стои много смела, амбициозна, нова реформаторска програма за дясно управление, много различно от това, което сме видели през последните години, каза още Кънев.

Той припомни, че програмата на Реформаторския блок предвижда правосъдна реформа, прекратяване на партийната намеса при назначенията в администрацията, подробна програма за електронно управление и за провеждането на обществени поръчки, бързо присъединяване към всички европейски институции, на които България до момента не е член и др.

Кънев определи като "ключова точка" в програмата на Реформаторския блок провеждането на операция "Чисти ръце" - проверка на всички скандални назначения в администрацията; цялостна проверка на кредитните досиета на Корпоративна търговска банка; отстраняване на всички, свързани с тайните служби на комунистическия режим и хората с установени зависимости и конфликт на интереси, работещи в изпълнителната власт.

По думите му за постигането на тези цели БСП и ДПС трябва да са далеч от властта, като не се допуска национал-популистки формации да влияят на правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Недей да повтаряш още веднъж тази фраза, господин Кънев! Какъв партньор може да ви бъде Бойко, ако между теб и него няма разлика от земята до небето, ние, привържениците на РБ, просто ще ви отсвирим завинаги. Имахме надежда, че в името на България, няма да се полакомите за власт и да кажете, че в Герб виждате партньори, но уви... Не издържахте и се обърнахте на другата страна, където са най-върлите ко мунисти. В БСП има много по-стойностни хора отколкото пребоядисаните гербери.
56
2
 
5
 
! Отговори
Крум преди 9 години
Обърна ли пак плаща радане? Поздрави содомитския си чичо в изрел.
55
5
 
5
 
! Отговори
Да повърнем тук преди 9 години
Да смяташ, че Бойко може да ни спаси от комунистите е все едно да смяташ, че Пеевски може да ни спаси от Цецко.
54
1
 
4
 
! Отговори
Винету преди 9 години
До 56. А за кой, бе Ина? Имаш списъка на партиите -хайде чакам разумен отговор.
53
5
 
4
 
! Отговори
бай Петко преди 9 години
Какво си мислите бе ? Като ядем марули не пасем трева. На колко ли дявола слугувате, а се правите на "оргинални". Това, желанието да налапате кокала, макар и пооглозган, ви прави толкова жалки, ама е добре ако можете да се погледнете отстрани какви сте мижитурки. Не случайно НАРОДА е казал...*** *** не хваща... " Той, НАРОДА, ще ви пише присъдата може и по-късно, но ВИНАГИ !
52
2
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Не съм сигурен, какво в нашите условия представляват тези т.н. десни ценности. Според Константин Тренчев българския капиталист инвестира не в производство, а в яхти и бентлита. Така че, да оставиш повече пари за тези, които и без това имат, не е начин да помогнеш нито на държавата, нито на безработните.
51
2
 
4
 
! Отговори
не може.... преди 9 години
...а трябва иначе при БКП.
50
3
 
3
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
До паламудов. Внимавай какво си пожелаваш, защото ще е в друго измерение, ако ме разбираш какво ти казвам.( ама надали ).До Китов. Той Сокола от кога си мечтае за някой дето не се предлага сам, а се дърпа ... Бори се !Ама си мисли, че докато се бориш ще трябва да храниш 2 милиона и половина пенсионери и един милион ***, защото само те няма къде да избягат! Аз бях до тук!А за мен може да си спокоен, че няма да се върна, братовчедите и приятелите ми от години вече емигрираха.Няма за кого да се връщам!
49
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РБ е повече турски бардак с тази турска партия на Касим Дал и Корман Исмаилов, отколкото дясна. Не се заблуждавайте с тези, които по всяка вероятност ще се коалират с ГЕРБ, за да има и за тях парче от пицата. А знаете ли колко са гладни тия лешояди от РБ? Повярвайте ми те няма да останат в опозиция, а ще влязат или в коалиция с ГЕРБ или в коалиция с БСП и ДПС.
48
8
 
13
 
! Отговори
Алек преди 9 години
Реформаторите са просто едни интересчии, които говорят глупости, а иначе са готови да се коалират с всеки, стига да се докопат до някой пост. Писна ми от службогонски партии
47
19
 
8
 
! Отговори
Ина преди 9 години
Не бих гласувала нито за ГЕРБ. нито за РБ - и двете партии са прекалено фалшиви
46
6
 
10
 
! Отговори
Тодор преди 9 години
Докато Кунева е в РБ не виждам какви са им шансовете изобщо да влезнат в парламента
45
13
 
5
 
! Отговори
ха ха преди 9 години
Тези щели да се коалират с алчните от ГЕРБ, които нямат търпение да докопат нови милиарди от нови заеми на наш гръб! Долу ГЕРБ, а с тях всички техни притурки и клончета! Не забравяйте в 41-то НС как ДСБ мълчаха като плюнки почти цял мандат и ГЕРБ си вършееха, каквото си искат без никой нищо да им каже! Същото ще е и сега, ако го позволим!
44
16
 
3
 
! Отговори
Даниела преди 9 години
И РБ и ГЕРБ са имитации на десни партии и не разбирам какво претендират да са такива?
43
10
 
4
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Кънев все повече започна да заприличва на Бойко с тези си изказвания, скоро очаквам да започне да обяснява и за " конграчулейшънс"
42
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов и демокрация??? Че на тоз някой ако му каже нещо на въпреки и позеленява, раздава депутати, като джобни монети, винаги в първо лице говори .......................
41
12
 
6
 
! Отговори
Избирател преди 9 години
Преди да обиждате, по-добре се запознайте с програмите на партиите и тогава критикувайте. ББ нищо няма да промени, трябват ни реформи във много сфери, а ББ какво предлага? РБ заслужават шанс!
40
14
 
8
 
! Отговори
Демократ преди 9 години
Радане, вземи си Мутрата в къщи, но не ни я пробутвай на нас!И престани да обиждаш с изказванията си истинските демократи. Ние никога няма да приемем този популист, мутромилиционер и криптокомунист!Тази подмяна да ни пробутвате *** за десен политик няма да мине!С такива изказвания РБ най-много да вземе 1% и да продължи да се умилква около този мутраген!*** ви обижда всеки ден, а вие му се натискате!Май сте кръгли ***?!
39
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само демократите ще спасят родината ни от червената чума!
38
9
 
5
 
! Отговори
Бай Иван преди 9 години
Ще имаме стабилна коалиция, но антибългарска. Каквото си изберете след това ще му сърбате попарата.