ГЕРБ може да е партньор на Реформаторите, твърди Кънев

"Конкуренцията е в дясното политическо пространство"
Обновена: 27 авг 2014 13:11 | 25 авг 2014 16:45, Камелия Цветанова
69
ГЕРБ може да е партньор на Реформаторите, твърди Кънев
Радан Кънев. Снимка: БТА

Единственият коалиционен партньор в момента, който поне частично отговаря на очакванията за дясно реформаторско правителство, е ГЕРБ, смята председателят на ДСБ Радан Кънев, въпреки че в началото на месеца обвини, че заради контакти на част от ръководствата на партии от Обединението с ГЕРБ се получава, че лидерството на блока се осъществява от Бойко Борисов.

Още по темата
"За добро или за лошо това показва волята на българските избиратели. Зад ГЕРБ стоят много десни избиратели, много хора с възгледи, които са същите като нашите, при всичките ни често "драматични различия" с ръководството на тази партия и с това, което показа при управлението си, уточни Кънев в Шумен, цитиран от БТА

Коментирайки предстоящите парламентарни избори, той посочи, че "БСП е партия от миналото, тя върви надолу и ще продължава да върви надолу".

За ДПС Кънев каза, че е известна волята на огромна част от българските граждани - партията да бъде извадена "реално" от управлението.

По думите му "конкуренцията в България" е в дясното политическо пространство.

"Конкуренцията е между старото - в лицето на ГЕРБ, което сме видели при управлението на политическата сила, която ни обещава още от същото". От другата страна, стои много смела, амбициозна, нова реформаторска програма за дясно управление, много различно от това, което сме видели през последните години, каза още Кънев.

Той припомни, че програмата на Реформаторския блок предвижда правосъдна реформа, прекратяване на партийната намеса при назначенията в администрацията, подробна програма за електронно управление и за провеждането на обществени поръчки, бързо присъединяване към всички европейски институции, на които България до момента не е член и др.

Кънев определи като "ключова точка" в програмата на Реформаторския блок провеждането на операция "Чисти ръце" - проверка на всички скандални назначения в администрацията; цялостна проверка на кредитните досиета на Корпоративна търговска банка; отстраняване на всички, свързани с тайните служби на комунистическия режим и хората с установени зависимости и конфликт на интереси, работещи в изпълнителната власт.

По думите му за постигането на тези цели БСП и ДПС трябва да са далеч от властта, като не се допуска национал-популистки формации да влияят на правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОЗИ *** ДА ВЗЕМЕ ДА СЕ СКРИЕ НЯКЪДЕ,,,,,,И ТОЙ ПОДАДЕ НА НАТИСКА НА ТИКВУНА,ПАРИЧКИТЕ И ПОСТОВЕТЕ КОИТО МУ СЕ ОБЕЩАВАТ СА НЕУСТОИМИ,,,ПРОДАДЕ СЕ,,НЯМА ОПРАВИЯ,,,ВСИЧКИ СА ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ,,САМО ИМЕНАТА НА ПАРТИИТЕ СА ИМ РАЗЛИЧНИ,,ВСИЧКИ В БЕЛЕНЕ И СЛЕД ТОВА ИЗБОРИ
36
6
 
1
 
! Отговори
До 44 политолог преди 9 години
Пише се "пултулок", спазвай герберастиката още по-усърдно. Къде си учил, бе ***!
35
13
 
13
 
! Отговори
политолог преди 9 години
За пореден път Б.Борисов показа и доказа, че е най-добрия Държавник в момента. Всички празни приказки кой какъв е се губят в пространството, защото само той говори истината за състоянието на България. Питам, ако Борисов не стане Премиер кой да е ?. Мишето Миков-пиянде и първи ***. Бареков-наркоман и луд за връзване. Радан Кънев-мижитурка и пудел на Костов. Хайде сега си изберете бъдещия Премиер.
34
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кутрето нещо смени тона......
33
12
 
9
 
! Отговори
До 35 преди 9 години
Ти да не си паднал от небето?Не си ли чул за коалиция "бостан"?Не виждаш ли,че ГЕРБ и ДПС са в здрава прегръдка още от сега?Защо ли се учудвам.Манталитета на гержавите е ясен одавна."Аз съм *** и вие сте прости,затова се разбираме".Ха,ха,ха,това са думи на вожда ви,коментара е излишен.
32
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ти луд ли си бе,Кънев?Мислех да гласувам за вас,но с това изказване направо ме отказа.Щом още от сега клекнахте на мутрите и сте готови да им станете *** вървете по дяволите.Съсипахте синята идея.Подай си оставката като нямаш топки да се бориш.Шушумиги не ни трябват.
31
13
 
3
 
! Отговори
Кодош преди 9 години
Реформите на реформаторите нямат никакво значение ! Най-добре е да предоставиме властта на бай Бойко за да ни спаси държавата от фалит. Ако ние , гласоподавателите доброволно не я дадем , то генерал Борисов може сам да си я вземе чрез преврат .
30
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Радане , Радане, никога не е късно да станеш за резил. На иван Костов номерата са толкова плитки, че вече никой не им се връзва. От години т.н. РБ нищо не е казал против БСП това е достатъчно хората да се ориентират.
29
4
 
12
 
! Отговори
Богдан преди 9 години
ГЕРБ МОЖЕ..АМА НЕ ИСКА ВЕЧЕ ДА Е С ТАКИВА КАТО ТЕБ,АЙДЕ У ЛЕВО РАДАНЕ!
28
1
 
9
 
! Отговори
до 22 преди 9 години
А не е ли най-достойно, да не се коалират с никой и на следващите избори да са първи РБ? Много лакоми тия всичките за власт на всяка цена...
27
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой не може да издържи да им е партньор повече от 6 месеца, с изключение на ДПС, които са от връчване на генералския лампаз през удобни "гафове" за порции, "кандидатурата Пеевски, та до блама на Орешара. Само Яне е по-държелив. Ей, много носи на пре.бавки тоя Яне. :-)
26
1
 
16
 
! Отговори
М Е Г И преди 9 години
ОБЕДИНЕНИЕТО - ПРАВИ СИЛАТА!У С П Е Х НА ДЕСНИТЕ!
25
0
 
5
 
! Отговори
паламудов преди 9 години
До Китовбраво Китов...и аз ще се сборя с майка му:)))...
24
2
 
8
 
! Отговори
Китов преди 9 години
До П.Петров - 23Петров, *** си майката и не се връщай. Ние ще се борим вместо теб.
23
2
 
7
 
! Отговори
рамадан рекордоманов преди 9 години
До АнонименБСП ако изчезне на нейно място ще се появи друга лява партия,може да са една,две,три...в света има както леви така и дясно мислещи хора...проблема е друг...лошо е когато политиката и на левите и на десните е дна и съща...това е винаги за сметка на народа !
22
9
 
5
 
! Отговори
До 22 - уж реформато преди 9 години
Ти си един трансформатор, а не реформатор. Да обясняваш, че за ГЕРБ гласуват десни е все едно да кажеш, че Бойко и Цецко са десни демократи, че Лилето Павлова разбира от нещо и че Фидоска не знае какво е коратак-електро-каратист. Вземи се скрий, скрий си и БКП-книжката, която с вожда си кътате още. Няма раалика между ГЕРБ и БСП. Не лъжи хората. Единствената надежа си остава площадът.
21
11
 
6
 
! Отговори
дрифт преди 9 години
радан+ бойко методиев борисов=горчиво,пед*али!
20
15
 
7
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
Ако сте доволни как се живее в Българи, продължавайте да гласувате за ГЕРБ, БСП, ДПС.Аз не считам, че е така, а дълбоко се съмнявам в "патриотизма" на ББЦ и ВМРО, някак не ми се връзва да въртиш кюфтета по скарите из *** махали из цяла България и да се наричаш патриот.Рационалният избор са Реформаторския Блок, но повечето хора в България са твърде прости, за да са рационални и предпочитат щедрите обещания.Затова моят избор е еднопосочен билет за Германия, а на балъците пожелавам приятно чакане на поредният спасител, който да ви "оправи"!
19
9
 
8
 
! Отговори
Реформатор преди 9 години
МНОГО ПРОСТОТИЯ И ПРОВОКАЦИЯ има в писанията на много от форумците.*** ли са или се правят на неразбрали? Колко пъти им го повтори РАДАН - с ГЕРБ ще правим коалиция ЗАЩОТО избирателите им в голямото си мнозинство са десни. Но не и с премиер БОРИСОВ и с министър на вътрешните работи ЦВЕТАНОВ! Не го ли разбирате това бе,нещастници!Или искате,ние от РБ, да обърнем гръб на ГЕРБ и да кажем нека ни управляват отново комунисти,турци,барековци и друга крадлива ***! Това ли предпочитате?
18
3
 
4
 
! Отговори
баба Минка преди 9 години
Ей бай Иван усети на де духа ветеро, а тоя мандат няма да е за изтърване сте е голяма баницата!А и кебабчетата в парламента са много истински и вкусни!баба Минка