Не сме изоставили хората в Мизия, увери Близнашки

Почти всички са получили еднократната си помощ от 325 лв.
Обновена: 27 авг 2014 14:04 | 27 авг 2014 12:40, Веселина Йорданова
67
Не сме изоставили хората в Мизия, увери Близнашки
Снимка: архив, Булфото

Действахме енергично за Мизия, беше категоричен служебният премиер Георги Близнашки в отговор на протестите на местните хора, пострадали от наводнението, че трябва да има по-бързи действия преди зимата.

Близнашки подчерта, че категорично не приема изявления, че бедстващите в Мизия няма да участват в изборите, и ги призова да упражнят правото си на глас и да дадат пример на останалите.

Още по темата
Не сме изоставили тези хора, но това е процес, не можем да решим тези въпроси изведнъж, подчерта Близнашки. Той припомни, че бяха отпуснати авансово 1 млн. лева от МС и че призова за солидарност с пострадалите.

Оценяването на щетите в Мизия се извършва бавно, а без оценката Комисията по бедствия към МС не може да окаже помощ, посочи и вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков. Той заяви, че по информация от местните социални служби почти всички хора, които имат право на еднократната помощ от 325 лв., са я получили.

Единичните случаи, в които помощта не е получена, са на хора, които не живеят постоянно там, но по време на бедствието са се намирали в Мизия. Проверява се дали отговарят на условията за получаване на помощта.

Има проблем с извозването на отпадъците от разрушените къщи. По думите на Христосков МТСП е осигурило работници, но трябва и техника и организация за извозването на отпадъците.

„Другото искане – веднага да бъдат посочени виновниците, с това се занимават прокуратурата и следствието и без приключването на този процес не можем да дадем точен отговор“, допълни вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Почти всички са получили еднократната си помощ от 325 лв."Много пари са това, ще има за къщи, та ще им останат даже.... Бог да им е на помощ на хората, щото само той им остана!И ако някой си беше вършил работата /проверявал язовирите и речните корита/, дотук, че и до Бисер не би се стигнало!!! Ама на държавна служба никой не дири сметка вършил ли си нещо, не си ли.
17
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И както обикновено става, ще се търси, търси виновника за станалото, пък накрая ще се обяви че такъв няма или още по-удобно - ще се мотае разследването, докато случая се позабрави. И така .... до следващия път.
16
3
 
8
 
! Отговори
сталин преди 9 години
къде е сталинка?
15
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Принципно погледнато, в случая помощ трябваше да се чака от застрахователите, ако хората си бяха застраховали имуществото. Само че в България и да си застрахован, няма гаранция, че ще получиш обезщетение, или поне не адекватно на щетата. Лично съм запозната със случаи, когато застрахователя се усуква и измъква с всевъзможни оправдания. Отделно, че самата щета е настъпила в резултат на безхаберието на държавата. Значи е редно да се оставят без заплати, тези, дето са го допуснали.
14
5
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 9 години
..."червената бюлетина като оФци".Като гледам правописа,явно е писал някой,който дъъълго време е гласувал със синята бюлетина(тя е червена,ама кой да мисли) като оВца. Когато в Русия изгоряха цели села,до есента бяха построени...нови!Та държавата е затова,да ни помага,когато имаме нужда,защото си е НАША,нали така?Майната му на ЕС!
13
7
 
7
 
! Отговори
От БялатаД. преди 9 години
Ами тя заплатата ти е толкова пак поради същата причина ....... по-долу обясних за офците!
12
1
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Вервайте на Близашки,той не...лъже,само чака инструкции от Боко,а той още не се е...допитал до...хамериканското посолство.Потърпете малко в Мизия,защото...хамериканският посланик е на курорт,а като се...върне,ще привика Боко и всичко ще си дойде на...мястото.
11
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я МЕ СВТНИ КАК С 400 ЛЕ ЗАПЛАТА ДА СИ ЗАСТРАХОВАМ КЪЩАТА?А ТОКА ТИ ЛИ ЩЕ МИ ПЛАТИШ?
10
13
 
6
 
! Отговори
До 1 От БялатаД. преди 9 години
Виж какво писачо, в белите държави хората си застраховат имотите и тез проблеми ги решават застрахователите а държавата се грижи само за инфраструктурата и за държавните и общински имоти. Друг е въпроса че наща държава и нашите застрахователи са наши врагове точно заради тия хорица дет сега жално реват кат *** пред социалните а по избори ходят за гъби или гласуват с червената бюлетина като офци. Така че кой каквото си направи сам, друг не може да го направи!
9
1
 
18
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Близнашкиии, дано и твоята къща се наводни или събори от природно бедствие, и ти пожелавам тогава нищо да нямаш, и държавата да ти даде 325лв да си възстановиш къщата. Колелото на живота се върти Близнашки, днес си горе, утре може да си на дъното!!!
8
1
 
24
 
! Отговори
Близнашки преди 9 години
Не сме изоставили хората, зае*ахме ги.
7
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
едно голяма сглобяема луксозна къща струма към 100 000лв. Само със субсидите на герб, вместо да си купуват коли за по 250 000 евро можеха да вдигнат цял град, а и за асфалт да остане!
6
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
325 лв? направо нови домове ще дигнат хората с тия пари .Няма такава държава.
5
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Близнашки, какво твърдиш ти не е от значение, ние виждаме че протестират, ако не сте ги изоставили защо са на улицата?
4
2
 
22
 
! Отговори
Иво преди 9 години
"Не сме изоставили хората", каза Б/П/росташки! Само ги зарязахте, нали ренегат?
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само сте ги забравили. Важното е, че докопахте властта!
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do 1 na niakoi etnosti vdignaha be, a i pove4e pari polu4iha, pa i konteineri, 4e da ne sa na uluzata ili pri rodnini.
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
POCHTI vsi4ki????? 325 lw? s tiah toka na pompite nemogat horata da platiat. pak ZIRKOVE s ne6tastieto na naroda.