Близнашки не се дава на ДКЕВР: Да стоят колкото искат!

Върху мен не се упражнява натиск от която и да е партия, твърд е той
Обновена: 28 авг 2014 16:07 | 28 авг 2014 16:00, Веселина Йорданова
42
Близнашки не се дава на ДКЕВР: Да стоят колкото искат!
Областният управител Димитър Димитров (л) и премиерът Георги Близнашки. Снимка: БТА

Да стоят колкото искат, но обществото отдавна е снело своето доверие. Така премиерът Георги Близнашки коментира в Благоевград отказа на ДКЕВР за оставки, след като вчера служебното правителство настоя трима души от комисията да се разделят с постовете си – председателят Боян Боев и членовете Еленко Божков и Лиляна Младенова.

Още по темата
Според премиера това ще бъде институция, която каквото и да направи оттук нататък, ще предизвиква нови и нови вълни на обществено неодобрение.

“Този състав на ДКЕВР, една независима регулаторна агенция, носи огромна вина за тежкото положение, което се създаде в енергетиката. Към средата на следващата година ще има нарастване на дупката до 3.8 млрд лева.

Тяхната политика или линията, която следваха, се провали напълно”, подчерта Близнашки, според когото създаденият от МС Енергиен борд е до голяма степен алтернативното решение, защото там ще се формират позиции, с които ДКЕВР ще трябва да се съобразява, ако не иска да предизвика обществено недоволство.

Близнашки беше категоричен, че служебното правителство няма никакво намерение да взема страна в предизборната борба и не провежда чистка.

"Груба грешка е на която и да било политическа сила да се обръща срещу служебното правителство, защото ние нямаме никакво намерение да вземаме страна в предизборната борба", коментира той. Близнашки отново декларира, че кабинетът ще смени не повече от половината областни управители.

“Когато казват, че служебното правителство извършва чистка, истината е съвсем друга. Ние лансираме фигури, които са професионалисти, хора, които не са участвали в политическите борби, доколкото е възможно при нашите условия. Търсим свежа кръв за нормалното функциониране на администрацията”, разясни той.

Близнашки подчерта още, че върху него не е упражняван никакъв натиск от която и да било политическа партия.

Служебният премиер заяви, че кабинетът му е измъчван от три групи проблеми и посочи  финансовия недостиг, защото не беше актуализиран бюджетът от предходното Народно събрание. Близнашки даде и пример, че е трябвало да бъдат отделени средства за справяне с болестта „син език“.

По думите му вторият проблем е свързан с банковата криза. Наблюдаваме много внимателно процесите, които се случват в КТБ, наблюдаваме и действията на Управителния съвет на БНБ. Има законови процедури, които трябва да се извървят, преди да се стигне до политическите решения, уточни министър-председателят. Като трети проблем той посочи енергетиката.

Служебният премиер потвърди, че ще оглави Инициативния комитет за честване на 1000-годишнината от битката на цар Самуил при село Ключ. Той обаче уточни, че името на Благоевград няма да бъде сменено на Самуил, без да се вземе предвид мнението на обществеността.

При посещението си в Благоевград днес служебният премиер се срещна с областния управител Димитър Димитров и с кмета на Благоевград Атанас Камбитов.

Премиерът се е запознал с работата на новоназначения областен управител, като подчертал, че администрацията трябва да бъде близо до гражданите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
6
 
7
 
! Отговори
BBisPedal преди 9 години
Рапортувайте профила на Боко Тиквата във фейсбук за да му свалят профила от централата в Пало Алто!Колкото повече хора и по-често го правят, толкова по-бързо ще му изтрият профила! Така няма да слушаме безсмислиците на този ***! Профилът е Boyko Borissov! На профила има бутон Message и многоточие. Натискате многоточието и след това Report и продължавате. Процедурата отнема 30секунди!
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този ДКВР не увеличи тока с една стотинка, кое налага да се смени. Ами зелената енергия на червенобузко и другите крадци. Подкрепени от ЕС, който вче съм убеден, е просто една шайка от чиновници, които служат на задкулисието. Народите са агнец, просто бройки за редуциране.
12
15
 
8
 
! Отговори
Монархист преди 9 години
Близнашки, ти си срам за България! Срам и за научното общество! Срам! Срам! Срам!
11
3
 
10
 
! Отговори
до доизбирател-безпа преди 9 години
А ти предлагаш за бсп да гласуваме, нали? Те поне вдигат непрекъснато заплатите и безработицата намалява, нали? Колкото и да ти плащат за тъпите коментари, много е.
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В този сайт имам чувството, че един и същ човек пише повечето от коментарите...
9
3
 
9
 
! Отговори
до Крум преди 9 години
Имаш доверие в ДКЕВР, въпреки сигналите от Европейския съюз срещу тях, а? И в бсп имаш същото сляпо доверие, нали? Те ще ни орпавят, а?
8
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Протестърите върнаха комунистите на власт ! Върнаха тези хора които и в червата си са комунисти !!!
7
0
 
6
 
! Отговори
енергетик преди 9 години
Е и като останат некадърниците в енергетиката , кой ще страда , Близнашки или народа.
6
13
 
17
 
! Отговори
доизбирател-безпарти преди 9 години
А ти гласувай за боко да ти замрази заплатата още 4 години и да ти увеличи тока с 50%, че да си увеличи милиардите!
5
13
 
19
 
! Отговори
Крум преди 9 години
Близнашки, моля, моля, не говори от името на цялото общество. Аз например имам доверие в настоящия състав на ДКЕВР, в теб нямам доверие, а и не искам да имам. Днес си тук, утре те няма, и не си избран, а си назначен. Така, че за теб ми е все едно.
4
13
 
13
 
! Отговори
избирател-безпартиен преди 9 години
близнашки и цялото правителство , много умно постъпват. Да си стоят всички супер-калинки от БСП-ДПС-ДС. Пука му на служебното правителство , но на народа му пука. С некадърниците от БСП и ДПС просто сме обречени. Това е драги сънародници, всичко е в нашата паница т.е. пари. Айде чао и да гласувате за БСП-ДПС-ДС-Атака-КГБ , че ще има увеличение на пенсиите не с 4.50 , а с 4.80 лв.
3
6
 
5
 
! Отговори
... преди 9 години
EVREITE UBIXA XRISTOS, EVREITE POMAGAT NA USA DA UBIVAT SVETA ! EVREI I USA, GOSPOD VI MRAZI I SVETA VI MRAZI ! VOINATA : SVETA SRESHTU AMERIKA I IZRAEL ZAPOCHVA NA 1/09/2014 GOD ! ESTESTVENNO POBEDITEL SHTE E SVETA I NAI NAKRAQ SHTE SE OTARVEME OT ROBSTVO !
2
6
 
7
 
! Отговори
... преди 9 години
BIN-LADEN E BIL CHAST OT PROGRAMATA NA USA, SAZDADEN OT USA ! VIE PREDSTAVQTE LI SI ZA KAKAV TERORIZAM STAVA NA VAPROS? USA SAMI PRAVQT ATENTATA NA 11/09/2001,ZA DA SAZDADAT PREDPOSTAVKI ZA DALGI VOINI S CEL OGRABVANE NA SVETA, I NAI- INTERESNOTO E CHE UDRQT TRADE CENTAR V KOITO RABOTQT 80% EVROPEICI, TOVA E S CEL DA VKARAT EVROPA KATO SAJUZNIK ZA BADESHTITE IM VOINI I RAZPOLOGIXA BAZI PO CQLA EVROPA ! BOGOVETE MRAZQT USA I EVREITE !
1
7
 
20
 
! Отговори
ЛИЗАШКИ преди 9 години
естествено че не се упражнява натиск. *** е тънка работа