Постовете в ЕС вече са разпределени, смята Борисов

Българските социалисти искаха да уредят себе си, твърди лидерът на ГЕРБ
Обновена: 30 авг 2014 11:33 | 30 авг 2014 11:20,
205
Постовете в ЕС вече са разпределени, смята Борисов
Снимка: архив, БТА

Постовете в ЕС вече са разпределени, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред Дарик от Брюксел.
„Заради това, че в България имаше разнобой месеци наред за това кой да бъде комисар, пропуснахме златно време да настояваме за по-добър пост и България да издигне своята кандидатура. Българските социалисти искаха да уредят себе си и този вариант вече не стои", добави той.

Според него постовете за председател на Европейския съвет и Върховен представител по въпросите на външните работи и политиката за сигурност вече са разпределени след консултации. Най-вероятно това ще бъдат полският премиер Доналд Туск и италианският външен министър Федерика Могерини.

Все пак нека не предизвестяваме кой ще стане председател на Европейския съвет и върховен представител на ЕС за външната политика и сигурността, допълни той и потвърди: „Ние ще продължим да настояваме Кристалина Георгиева да поеме вицепрезидентски пост с добър ресор. Като под добър ресор разбирам екология, енергетика, транспорт, бюджет. Това са темите, по които винаги е могла да се счита за добър успех".

Днес следобед в Брюксел държавните и правителствени ръководители на 28-те страни членки ще се съберат на извънредна среща на върха, на която се очаква да бъде взето решение кой ще наследи белгиеца Херман ван Ромпой на поста председател на Европейския съвет и британката Катрин Ащън на позицията върховен представител на ЕС за външната политика и сигурността.

„Когато се избират подобни постове, се гледа личностните качества", каза Борисов. Той обеща, че при управление на ГЕРБ, ще бъде подкрепена Ирина Бокова за генерален секретар на ООН.

Още по темата
По повод кризата в Украйна и санкциите срещу Русия Борисов заяви, че България търпи огромни загуби на всички нива:

„Аз съм убеден, че когато има такива загуби, трябва да бъдат компенсирани държавите, които търпят загуби заради тези санкции. Ако има санкции, трябва да има компенсации. На час по лъжичка санкции не вършат работа. Нашата позиция на срещата днес на Европейската народна партия ще бъде да се прекрати инвазията на Русия и да се седне на масата на преговорите, за да се реши проблемът с Украйна час по-скоро. От тази война там всички са губещи", коментира Бойко Борисов.

Той прогнозира през ноември-декември тежка газова криза. По думите му енергийната ни система е в колапс.

„Похарчени са всички пари от заемите, които взеха предишното правителство и „Булгаргаз" няма пари, за да си купи газ. Чирен също трябва да се напълни, за да може при криза, да имаме газ", каза Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
2
 
18
 
! Отговори
Въжраждане преди 9 години
ГЕРБ : - Възраждането на мутрите.П.П.През 90-те мутрите всяваха страх с побои ща: бой-бой-бой ..... и пак бой.Сега мутрите станаха вече " ДЕМОКРАТИЧНИ МУТРИ ". Леееко неглеже, леееко брадясали, но простака си е *** ако ще и ТЪМНО ЧЕРВЕНА риза да нахули.
110
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ооо, божеството на *** пак е заляло титулните страници на всички сайтове.Повече от година ни натрапват, че без него Слънцето няма да изгрее.А после някой друг бил Задкулисието.
109
3
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Отново ***.В ЕС под добър ресор се разбира -ДОБРА ЗАПЛАТА....
108
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз съм герберче и тиква проста мене е родила, в изобилие на тикви крепне партията мила.Аз съм герберче. Обичам наште тиквички зелени, по избори да ги избирам- първа радост е за мене.Аз съм герберче без мозък, в свят измислен аз живея, всичко казано от вожда любя, тача и милея.Аз съм герберче и расна в дни велики, в славно време, че затриваме страната хич, изобщо НЕ МИ ДРЕМЕ!
107
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хубавец, с поглед на пребозало теле.
106
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цъ цъ цъ! Аааааааааа! Ах ах ах!
105
2
 
23
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Този няма ли веднаж да каже нещо смислено ,този няма ли веднаж да не излъже ? Ега ти демагога.
104
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Познавам Бойко от 1993-те, когато пазеше паркинга на Маргините пред Замъка Хранков в Драгалевци - вдигаше бариерата и се радваше, когато му давах по десетачка. Не се е променил особено от тогава (нямаше ме в БГ последните 12 години), прибрах се миналия месец. Не се и учудвам, че сънародниците ми са го избрали за премиер. Ама никак даже.
103
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Borisov ne prilicha na sebe si s tazi brada. Ako niama mozak pone da ima brada
102
0
 
22
 
! Отговори
doc преди 9 години
Момчето на Големия брат пак се изпусна.Фотоволтаици, ВЕИ-та, американски ТЕЦ-ве, Митниците, Постни пици, 6 милиарда нови задължения, американски ракети в България... Какво Му плащаш? Само гласуваш за Този и получаваш сметки с ново измерение!
101
1
 
17
 
! Отговори
BBisPedal преди 9 години
Рапортувайте профила на Боко Тиквата във фейсбук за да му свалят профила от централата в Пало Алто!Колкото повече хора и по-често го правят, толкова по-бързо ще му изтрият профила! Така няма да слушаме безсмислиците на този ***! Профилът е Boyko Borissov! На профила има бутон Message и многоточие. Натискате многоточието и след това Report и продължавате. Процедурата отнема 30секунди!
100
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За пореден път Боко *** на дребно. Той много добре знае, че поста Външен министър е обещан на ПЕС. Тоест, няма как Сталинка, която е от страната на ЕНП да го получи. И Боко много добре знае, че Станишев няма вина за това. Но не му пречи да плюе предизборно.
99
1
 
24
 
! Отговори
Няма как ! преди 9 години
Само у нас 4-5 лешпера си мислиха, че Сталинка може да стане външен министър на ЕС. Имам предвид Пиздю, Будю, Пурко и Цецо-ухото. В ЕС никой не си е представял, че нашата убавица ще им бъде първи дипломат. Те я познават по добре от нас. Тя не е свършила за два лева работа. Най добре е да ходи при Румяна Желева и да стане теляк в селската баня на с. Загорци, като нея. Будю да не се търкаля тук по телевизиите, а да ходи в Брюксел. Там ще го ползват за товаро-разтоварни работи, макар да е полиглот.
98
0
 
10
 
! Отговори
тихо преди 9 години
Мълчете и спете бг политиците мислят преди всичко за вас.Вие сте щастливци!
97
0
 
9
 
! Отговори
jan преди 9 години
Аз съм българче.....
96
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как да отговориш, на ***, нормално? Еиииииииииииииииииии!
95
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ах-ах-ах-ах!Ееееееееее!Хммммммммм!Ааааааааааа!
94
0
 
15
 
! Отговори
Ц! Ц! Ц! преди 9 години
язък! няма да има пост за мене в ЕСвсичко се раздаде.свършии!
93
3
 
20
 
! Отговори
ЕС преди 9 години
КриСталинка е кръгла нула,най-голямата *** на чичо сам.Само изказването и за генофонда и ''голямата " и помощ при бедствията могат да дадат представа що за отвратителна личност е.А тиквата не заслужава да се споменава,щото е отрицателна стойност.
92
3
 
23
 
! Отговори
сс преди 9 години
Асфалт Паша пак се изпусна ...... вонииииии........