Постовете в ЕС вече са разпределени, смята Борисов

Българските социалисти искаха да уредят себе си, твърди лидерът на ГЕРБ
Обновена: 30 авг 2014 11:33 | 30 авг 2014 11:20,
205
Постовете в ЕС вече са разпределени, смята Борисов
Снимка: архив, БТА

Постовете в ЕС вече са разпределени, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред Дарик от Брюксел.
„Заради това, че в България имаше разнобой месеци наред за това кой да бъде комисар, пропуснахме златно време да настояваме за по-добър пост и България да издигне своята кандидатура. Българските социалисти искаха да уредят себе си и този вариант вече не стои", добави той.

Според него постовете за председател на Европейския съвет и Върховен представител по въпросите на външните работи и политиката за сигурност вече са разпределени след консултации. Най-вероятно това ще бъдат полският премиер Доналд Туск и италианският външен министър Федерика Могерини.

Все пак нека не предизвестяваме кой ще стане председател на Европейския съвет и върховен представител на ЕС за външната политика и сигурността, допълни той и потвърди: „Ние ще продължим да настояваме Кристалина Георгиева да поеме вицепрезидентски пост с добър ресор. Като под добър ресор разбирам екология, енергетика, транспорт, бюджет. Това са темите, по които винаги е могла да се счита за добър успех".

Днес следобед в Брюксел държавните и правителствени ръководители на 28-те страни членки ще се съберат на извънредна среща на върха, на която се очаква да бъде взето решение кой ще наследи белгиеца Херман ван Ромпой на поста председател на Европейския съвет и британката Катрин Ащън на позицията върховен представител на ЕС за външната политика и сигурността.

„Когато се избират подобни постове, се гледа личностните качества", каза Борисов. Той обеща, че при управление на ГЕРБ, ще бъде подкрепена Ирина Бокова за генерален секретар на ООН.

Още по темата
По повод кризата в Украйна и санкциите срещу Русия Борисов заяви, че България търпи огромни загуби на всички нива:

„Аз съм убеден, че когато има такива загуби, трябва да бъдат компенсирани държавите, които търпят загуби заради тези санкции. Ако има санкции, трябва да има компенсации. На час по лъжичка санкции не вършат работа. Нашата позиция на срещата днес на Европейската народна партия ще бъде да се прекрати инвазията на Русия и да се седне на масата на преговорите, за да се реши проблемът с Украйна час по-скоро. От тази война там всички са губещи", коментира Бойко Борисов.

Той прогнозира през ноември-декември тежка газова криза. По думите му енергийната ни система е в колапс.

„Похарчени са всички пари от заемите, които взеха предишното правителство и „Булгаргаз" няма пари, за да си купи газ. Чирен също трябва да се напълни, за да може при криза, да имаме газ", каза Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тоя *** пак ли е бил на море.що не си остана там.
90
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искам да ви попитам как се казва човек които предава интересите на собствената си държава на чужда . Каква е разликата между комунистите които са продали интересите на България на СССР и вие сегашните които предавате интересите ни на НАТО,ЕС ,УСА,УК, ГЕРМАНИЯ и т.н . Вие сериозно ли мислите че на тия и пука за Българският народ. Те утре ще направят така че да пренесят воината във Украина тук .Толкова ли сте прости и заблудени, ВИЕ СТЕ СЪЩИТЕ ПРЕДАТЕЛИ .
89
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НА Баце му пазят място за портиер в Брюксел,може и да го оставят да паркира колите на евробюрократите ако слуша(да не се сбие с някой,все пак е мутра)
88
3
 
21
 
! Отговори
Бойко - Паша Бозук преди 9 години
Този разчита на турските гласове, ще видите Паша Бозука Бойко как ви предава в ръцете на мюсюлманите от Турция. Партията на Ердоган ще стане коалиционна патерица на Паша Бозук чрез РБ.
87
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Маските в българската политика падат, когато стане въпрос за интересите на Русия. Има ли още някой, който да вярва че ГЕРБ са про-европейска, дясна партия? Кумирът на Борисов е комунистическия диктатор Тодор Живков, а не демократична Европа.
86
0
 
13
 
! Отговори
СОФ преди 9 години
Постовете и в България вече са разпределени,ама чакат само да минат формално датата и изборите!
85
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БОЙКО ДА НЕ СЕ ПРАВИ НА ГЛАМАВ. НА НЕГО МНОГО ЯСНО МУ БЕШЕ КАЗАНО, ЧЕ ТОЗИ ПОСТ ЩЕ СЕ ДАДЕ НА ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ СОЦИАЛИСТИ, КАКВАТО НЕ Е КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА. ТАКА, ЧЕ Е ДОЛНО ДА ПРАВИШ ПОЛИТИЧЕСКИ РЕЙТИНГ С ТАКЪВ РОД ЛЪЖА.
84
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи ли това разпределение на постовете в ЕС,че и там се работи задкулисно,или че това е рутинна политическа дейност между политическите субекти.Защото у нас това е тежко морално и политическо прегрешение,особено ако се прави от политическите противници.По въпросите за Украйна и компенсациите дали е съгласувал това си виждане с Плевнелиев(дали онзи знае какво мисли по въпроса ББ),защото има съществени различия.
83
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Десният" Борисов... Мухахаха, невероятно *** мат' рял живее и вегетира тук, бих казал - галактически тъпотия е завладяла територията, наречена България! Една славна и горда някога страна, от която е останало само името... Срам ме е, че герберастите тук се наричат мои сънародници- аз нямам нищо общо с вас, комунисти и милиционери гадни, дори и непребоядисани! БСП са много по- достойни от вас, поне не крият какви са и на кой служат... Десните герб, член на ЕНП... Майко мила...
82
5
 
17
 
! Отговори
валентина преди 9 години
Бойко,да ти е сладко яденето,което имаш,да са ти сладки сънищата в леглото,дето имаш,да ти е честита и банята,която имаш..а хорицата в Мизия,ти и другите като теб ги оставихте да мрът.БОЙКОТ НА ИЗБОРИТЕ за всички
81
1
 
10
 
! Отговори
NORMALEN преди 9 години
TOIA PA SAMO RAZPREDELIA POSTOVE REGE LENTICKI I PRIBIRA KOMISIONNI.GRABI BOIKO SEGA TI E PADNALO,A PAK NIE NIAMA DA GLASUVAME ZA TEBE.
80
1
 
21
 
! Отговори
бесен преди 9 години
Ми той Боко мисли,че там като тук-като нямаш огромни провали,значи си успешен>та Сталинка,с какво блесна???
79
1
 
18
 
! Отговори
ни съ знай преди 9 години
Още в началото на представянето на кандидатурите простакът заяви, че тя ще бъде сменена от служебното правителство.И ни натрапва един средняк за еврокомисар.Срамувам се от това предложение!
78
1
 
23
 
! Отговори
Дойн преди 9 години
Е нали до вчера ни убеждаваше как я искали Кристалина за външен, колко я харесвали и само предложение от правителството за нея и я назначавали?Екология, транспорт... то както ни помогна с бедствията ако се докопа до тея ресори може и фондовете да спре?
77
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тия грешни пари за изборите ви,можеха да подобрят живота на много хора,как не ви е грях,..незнам
76
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе кой подаряваше кученца на Путин и се хилеше около него като долнопробна умнитутка.КОЙ, КОЙ, КОЙ, че нещо не мога да се сетя.
75
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бочко, успокой се! Твоята КриСТАЛИНа все пак ще стане комисар. За нея е учреден нов пост в Еврокомисията - комисар по НИЩОНЕПРАВЕНЕТО!
74
1
 
9
 
! Отговори
66, 82.КаквоОчаквате преди 9 години
БАН-ският институт,"бранещ" бълг.интереси по етническите въпроси,се състои от потомци на средния ешалон на червената номенклатура.Преди 10.11.1989 г. пишеха това,което им наредят "отгоре".После чедата на някогашните партийни шефове се писаха първи демократи - поощряват това,което БХК прави за ***,подкрепят претенциите на една общност,чиито задгранични кокорбашии претендират за цяла Източна Бг и др.общност,която иска почти цяла Северна Бг,мълчат гузно пред сръбските претенции за Западна Бг
73
1
 
20
 
! Отговори
апчих преди 9 години
ай,стига,ва Боко.Ко ша прайм сега?Да вземем да и дадем пост у нас-по възможност да не работи,само да приказва и да помага на черни и жълти.Щото не признава нас,европейците.
72
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Той обеща, че при управление на ГЕРБ, ще бъде подкрепена Ирина Бокова за генерален секретар на ООН..!!!?? .................... Според него все пак Русия не е заплаха за България. ..!!??? ................. Ето я остарялата мутра ..)) Посоката му на "мислене" ..) Милиционерската , слугинска на русия и бкп - партия ..)