60 млн. лв. е дефицитът в земеделското министерство

Ваксини срещу "син език" ще слагат след зимата
25
60 млн. лв. е дефицитът в земеделското министерство
Снимка: архив, БТА

60 млн. лева е дефицитът в бюджета на Министерството на земеделието и храните, обяви земеделският министър Васил Грудев.

По думите му служителите в „Напоителни системи“ не са получавали заплати от юни тази година въпреки поетите ангажименти от предишните управляващи към тях.

Още по темата

Грудев обеща да намери ресурс поне за изплащането на забавените възнаграждения в рамките на следващия месец. По думите му за покриването на дължимите заплати са необходими около 3.5 млн. лв.

Министърът каза, че МЗХ е сключвало редица споразумения с всеки от отделните браншове през последната година и общата сума на поетия ангажимент е 365 млн. лв. - за национални доплащания в различните сектори при заложена сума за това в бюджета от 260 млн. лева.

Получава се една шизофрения от това как подписваме задължения с отделните сектори, изтъкна той.

На редовно заседание днес правителството одобри и допълнителни разходи от близо 1.9 млн. лв. за ограничаване и ликвидиране на болестта „син език” на територията на 22 области.

Грудев заяви, че кабинетът ще обезщети животновъдите и няма да ги изостави в тази ситуация. По думите му повсеместна ваксинация ще се извършва след края на зимния период, защото частична в момента не е препоръчителна.

До момента умрелите животни са 6500, най-вече овце. Министърът индиректно обвини предишните управляващи, че не са взели мерки навреме.

Грудев заяви, че с днешна дата оценява риска от загуба на средства по ПРСР на 78 млн. евро към края на годината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Агнета има в гръцко ходи и си вземи , ама мойше и той гладен ходи , хай сектир .
12
0
 
3
 
! Отговори
мин.Греков: преди 9 години
От комунист--икономика и от.....керемида масло!
11
0
 
2
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
Министър Греков започна с уволнения,но на специалисти и ги подмени с кадри на ДПС.Какво стана с агнетата за Катар,имаше оставен депозит,срока беше изтекъл,проекта чак сега ще стартира.Забавяне от има-няма две години!На китайци щяхме нещо да продаваме,до Виетнам ходиха на екскурзия..Продажба на земя във Варненско за Южен поток,разписано лично от мин.Греков!Лъжата,че няма прелели язовири във Врачанско!Този министър няма никакви притеснения!И пари за заплати в напоителни системи,системно няма!
10
1
 
1
 
! Отговори
до балъците преди 9 години
На редовно заседание днес правителството одобри и допълнителни разходи от близо 1.9 млн. лв. за ограничаване и ликвидиране на болестта син език на територията на 22 области.е нали няма пари бееееее? Как при Ореха имаше, а 1 месец по-късно все дупки в бюджета и все се вадят милиони от тайноблизнашко място и се плаща.
9
1
 
1
 
! Отговори
хахаха преди 9 години
До 12 Софиянец-пенсионерпохвално е че го постваш всеки ден, навсякъде и без причина, но си провери знанията, че има написани градове с кметове не от БСП, а от твоите - отворените.
8
1
 
2
 
! Отговори
вет. доктор преди 9 години
Каква вакина ,бе ....какви глупости?ОВЦЕТЕ ТРЯБВА ДА СЕ КЪПЯТ СЛЕД СТРИЖБА ПРОТИВ КЪРЛЕЖИ И ДРУГИ ИНСЕКТИ ВСЯКО ЛЯТО!ВАКСИНАЦИЯТА ПРЕЗ ЗИМАТА Е ПЪЛНА ГЛУПОСТ!ЯВНО ИСКАТА САМО ДА СЕ ВЗЕМАТ ПАРИТЕ НА ХОРАТА И ДА СЕ ГУШНАТ ПАРИ ОТ БЮДЖЕТА!ЕТО ВИ ОТНОВО ДАЛАВЕРА ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ.
7
0
 
2
 
! Отговори
5ков преди 9 години
Милиарди им дадоха в ръцете от ЕС и пак гладни ходят... значи са некадърни до един да почнат с уволненията от чистачките до министрите...
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лудия за пенсия , разбрахме че софиянци сте западно германци . Полза нямам....
5
6
 
3
 
! Отговори
Софиянец-пенсионер преди 9 години
Всички градове където кметовете са от ГЕРБ се развиват. Вижте София , метро, спортни зали, естакади, мостове, паркове, училища, детски градини и т.н. все добри решения за хората. А сега вижте северозападналия район, Видин, Лом, Монтана, Мизия и т.н. само мизерия и глад. Хората реват и си гласуват за БСП-то. Тогава ще продължавате да гладувате и мизерувате. Айде чао и да не забравите да гласувате за нашите, че ще повишат пенсиите не с 4.50 лв., а с 4.80 лв.
4
1
 
2
 
! Отговори
инфлацията преди 9 години
Да се хващат за мотиките и на къра ,министри много селяни малко , москофчани гладни , цирка пълен , парите окрадени.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украинския евреин Станишко видя накъде отиват работите и се покри в Брюксел. Сега балъците от БСП се опитват да кажат нещо , ама не знаят какво и по цял ден псуват Б.Борисов. Дръжте фронта другари, ако не можете организирайте един партизански отряд и давайте. Ама не ви стиска, тука по форумите е много по лесно. Сега за това ще си мизерувате и ще псувате.
2
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще оцелеят ли служителите на Напоителни системи до края на месец септември без заплати?Кой ще поеме отговорността?
1
3
 
6
 
! Отговори
За чугунените глави преди 9 години
Другари от БСП и ДПС , боли ли , боли ли като ви вадят зъбките. Ако не знаете отговора попитайте Мая Манолова и Христо Бисеров , те ги разбират тези работи. "Каквото повикало такова се обадило".