Не всички партийни ръководства са смели като избирателите си!

Кънев оттегли кандидатурата си за лидер на РБ, изборът ще е ноември
Обновена: 14 сеп 2014 15:48 | 14 сеп 2014 13:33, Анисия Иванова
124
Не всички партийни ръководства са смели като избирателите си!
Реформаторският блок открива кампанията си. Снимка БТА

Не всички партийни ръководства са смели, колкото избирателите си, смята Радан Кънев, а според Божидар Лукарски не е постигнат консенсус по правилата за избор на председател на РБ. Така лидерите на ДСБ и на СДС коментираха пред журналисти защо предварително планираният за днес избор на общ лидер на Реформаторския блок /РБ/, който трябваше да стане на конгрес на обединението, в крайна сметка се отложи и събитието се трансформира единствено в официален старт на предизборната кампания на Блока.

Още по темата
По предложение на "Движение България на гражданите" и на СДС следващата дата за конгрес е емблематичният 10 ноември.

Според Кънев избирателят на 5 октомври ще реши за победата и бъдещето на Блока. Така той отговори на въпрос дали няма опасност съюзът на партиите от РБ да се разпадне. „В крайна сметка победата на Реформаторския блок е над всички. Никакви лични амбиции нямат значение", убеден е той. 

Блокът няма да предаде избирателите си, заяви лидерът на ДСБ, който преди да си направи отвод пред участниците в откриването на кампанията, беше един от двамата основни претенденти да оглавят Блока. Другият е председателят на СДС Божидар Лукарски.

Кънев припомни, че политиката на реформаторите за коалиция е заложена в предизборната декларация. По думите му е нужен кратък мандат за управление, ясна реформа в управлението, край на партийните назначения, избори за Велико Народно събрание, за да се изрежат язвите в прокуратурата, правителство с нови лица начело.

Дали реформаторите ще влязат в правителство с ГЕРБ, избирателите ще решат на 5 октомври, обяви на свой лидерът на СДС Божидар Лукарски.

Той отрече "сините" и хората на Меглена Кунева в последния момент днес да са се отказали да се състои конгрес и обясни, че причината сега да не бъде гласувано за председател на Блока, е липсата на консенсус по правилата за избора му.

Освен това, коментира той, няма да предизвикаме "сбивания на партийните ни ядра, независимо кой би победил при избора на председател на Блока". Абсолютно твърди сме и постигнахме разбирателство с колегите да направим този избор, когато сме по-подготвени с правилата, кворумите и електоралният баланс няма да бъде нарушен, заяви Божидар Лукарски, цитиран от БТА.

Днес на откриването на предизборната кампания в столицата присъстваха лидерите на политическите сили Радан Кънев /ДСБ/, Меглена Кунева /ДБГ/, Борислав Лукарски /СДС/, Корман Исмаилов /НПСД/, Николай Ненчев /БЗНС/.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
88. Ти къде живееш бе човек ?ЕС те прие след 10 годишно унищожение на промишлеността . Та забогатяха много *** !Тези производства отидоха във Чехия, Финландия, Германия ...Взеха на България всички пазари.ЕС ни определи селско стопанство и туризъм . И ако това е наливане на пари .. Нито една държава не би могла да процъфти , защото се съкращават постъпленията в бюджета . Сега вземат заеми за да го !запълнят
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо тази Сороска медия dnes.bg не е отразила срещата на СИКаджията Боко Тиквата с феодалите на ДПС и неговия авер и господар-шефът на Лукойл-ЗлатановБоку-бей и Лютви местан ще разботят за БОСТАН под шапката на Ердоган
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
87.Та каква е разликата ? Че след 1989Продават наркотици и на българските деца .
25
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Очевидно е, че сега живеем зле, защото още преди 89та година БПК и Политбюто създадоха мафията и каналите за наркотици и проституция а след 89та година другарите от БКП се преименуваха на БСП и пак подхванаха мафията, а ЕС искат само да ни помагат и внасят милиони и милиарди в съсипаната от комунистите икономика.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
81. На всички управляващи в България е плащано отвън , за да унищожат всичко !нама значение че си в ЕС , планът е да си най-бедния !Все пак , българина се държи , пази си собсвеността , въпреки че децата нямат работа и напускат България !Ще видим крайният резултат , населението като стане 4 мил. Какво ще е съотношението ..
23
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кънев да стане лидер на Деформаторите е все едно лидер да им стане Иван Костов! Дано не минат 4 % бариера, иначе ще почнат да извиват ръцете на Борисов за всякакви държавни постове! Тия са гладни за власт и сега ще се присламчат към ГЕРБ, но бат Бойко трябва да ги отсвири иначе рискува доверието към ГЕРБ да се срине до под 5 %! Ако направи коалиция с тия мошеници повече няма да гласувам за ГЕРБ, нито ще ги подкрепям в нета, сигурен съм че много други мислят като мен!
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 80,Мофията бе създаден от ДС. В БГ преходът е диражиран от старите червени партийци. Те въобще не са си тръгвали, носталгията е безсмислена. Същите хора управляват и след 89та.
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защото тази държава се превърна в държава на мафията на беззаконието на всичко което е отрицателно.---До 89 година нямаше мафия!
20
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички партии са марионетки на Москва, ЕС ни мисли само доброто. Хората там плащат 50% данъци за ни издържат нас, ЕС налива милиона за да възстановяват икономиакта ни която беше съсипана от СССР през годините на комунизма когато СССР изнасяше националните ни богатства. Нашите истински приятели са ЕС.
19
4
 
1
 
! Отговори
AAA преди 9 години
Всички партии уравляващи перз последните години са или марионетки получаващи финансиране от Москва (БСП, АТАКА, ДПС) или зле прикрито лижат подметката на Путин, пак за да докопат руски енергийни пари (Борисов). Проблемът не е в ЕС. Проблемът е, че ЕС пречи на управляващите да крадат и предават народа си на руснаците. Според мен не пречи достатъчно. За да си равноправен в ЕС е нужно първо да имаш гръбнак.
18
0
 
4
 
! Отговори
Вижте Бат Бойко вчер преди 9 години
Огромен събор с конни надбягвания и народни борби за обрязването на двамата си внуци Берту и Симар организира общинският лидер на ДПС във Венец и председател на местния парламент в община Венец Бейзат Яхя. Специален личен гост на Яхя за събитието беше лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.Хаирли олсун (хаирлия да е) така познати и непознати поздравяваха щастливото семейство на Бейзат Яха. За честванията сияещият дядо беше организирал конни кушии и народни борби с общ награден фонд близо 23 хиляди лева. Най-голямата награда беше в петата гара, където победителят получи 1000 лева и 500-килограмово тел
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен до 51- Явно не си осведомен което е нормално ,защото всички дейности които предприема партия атака,умишлено се крият от продажните медии,иначе щеше да знаеш,че партия Атака инициира подписка отскоро за свикване на референдум за излизане на България от НАТО и за прекратяване членството ни в ЕС...Може и така да е. Но е много удобно, Атака и Сидеров са толкова очернени, че сега всеки който отвори дума за излизане от ЕС и ще има - ауууу, черен дявол, ката Атака, като Сидеров
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На тия колко им платиха , за. Да се разпаднат ?Сега ще е : - Ердоган- ДПС - ГЕРБСпоред плана на САЩ , какво ни чака !
15
2
 
2
 
! Отговори
Бай Иван преди 9 години
Как е малкото ДПС, разпада ли се? Ердоган и Турция ви финансира, а вие ще се изпокарате в целия РБ и накрая няма да влезете в парламента.
14
3
 
5
 
! Отговори
Нов бардак със стари преди 9 години
РБ е нов бардак със стари ку*ви със син цвят и турци с червен цвят като знамето на Турция, които едва се търпят, но са се събрали, за да влязат в парламента и да станат коалиционна патерица независимо дали на ГЕРБ или БСП и съответно и за тях да има къшей от откраднатото.
13
2
 
1
 
! Отговори
lozan преди 9 години
Reformatori? Nov moral? Kasil Dal???????? Korman????????? kogo lajete DEFORMAtori !! V dynoto ste!!!!!!!!!!
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Уважаеми реформатори,Вие не можете да си организирате организацията, а искате да организирате държавата.?Не можете да си изберете лидер, а какво ли ще е ако ви се налижи да избирате премиер ами министри и тн. Много ми се иска да ви повярвам, но немога.
11
5
 
5
 
! Отговори
Нели преди 9 години
Аз и моето семейство направихме своя избор - твърдо за Реформаторския блок!
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След 5 октомври РБ ще се разпадне!
9
0
 
4
 
! Отговори
Смех на наш гръб преди 9 години
"Не всички партийни ръководства са смели, като избирателите си!"Всички партийни ръководства са/се смели. Или поне се смели над улавите си избиратели, които като овци още отивали да гласуват. Смех баце на гърба на народа. Хахаха Хохохо. Чат пат се появяват по медиите да ни се присмиват публично.