"Близнашки, иди си", викна БСП заради скъпия ток

Протестът поиска среща с премиера, но той не се отзова
30 сеп 2014 13:12,
163
"Близнашки, иди си", викна БСП заради скъпия ток
Снимка: БТА

БСП вдигна протест срещу кабинета на Георги Близнашки и ДКЕВР заради планираното поскъпване на тока с 10 процента.

Столичната структура на социалистите събра десетки пред прозорците на Комисията и на Министерския съвет, за да изрази несъгласието си по-високите цени. Начело на недоволството застанаха водачът на листата на БСП в 23 МИР София Жельо Бойчев и председателят на Градския съвет на БСП-София Калоян Паргов.

Още по темата
Протестиращите социалисти скандираха „Правителство Близнашки, постъпвате просташки“ и „Не грабете от нас, идете си у вас“, предаде „Фокус“.

От БСП-София внесоха и декларация в Министерския съвет, адресирана до премиера, в която също обявиха протеста си срещу поскъпването на електроенергията. Въпреки желанието им да се видят с премиера обаче това не стана.

Служител на специализираните полицейски сили уведоми протестиращите социалисти, че проф. Близнашки не е в сградата и няма да се появи при тях. Недоволните приеха това като знак на неуважение към българския народ. Преди да се разотидат, те се зарекоха протестите им да продължат.

В началото на акцията се събраха около стотина социалисти пред сградата на ДКЕВР. По-късно те се преместиха пред Министерски съвет и дори за кратко блокираха движението на площад „Независимост“. „ДКЕВР – оставка”, „Близнашки предател”, „Изчезвайте”, викаха протестиращите. 

„Има различни начини за премахване на дефицитите в енергийния сектор във времето и този начин не е свързан с рязкото поскъпване на тока“, коментира Калоян Паргов.

Той предупреди, че в момента се извършват престъпления в енергетиката, защото хора, които нямат мандат, вземат сериозни решения и подготвят почвата за следващото управление. „Това не трябва да бъде допускано по никакъв начин”, обяви и Жельо Бойчев.

Паргов пък предупреди, че решението за увеличението на цената на тока преди 5 октомври обслужва политически интереси и че ДКЕВР и служебното правителство са много удобни за някой, който се готви да дойде на власт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
9
 
29
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Боко се среща с шефовете на Световната банка. Каква политика ще правите дон Боко? Ми каквато ми кажете!Долу гейберастията!Революцияяяя!
46
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой не се замисля, че във ВЕИ сектора са заети над 15000 души и още толкова в свързани с това дейности. Напълно вярно е, че енергията от ВЕИ е по-скъпа и държавата търпи загуби при изкупуването на тази енергия. Годишното производство на ВЕИ сектора е около 85 гигаватчаса и загубите при изкупуване на електроенергията от тях вземйки за база цената от ТЕЦ Марица-2 е 12 млн.лева годишно. За сравнение, една социална програма за наемане на 10000 души за една година струва 45млн.лв.
45
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
всеки гласувал за чуждоземната партия БКП е национален предател и чужденец!
44
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
комуниста страда от същото объркано мислене като нео-нацистите ...когато ги убиждаш задалжително за тях си Американец ! Да ви светна малко долни масови убийци. Да го духа Америка същите масови убийци и терористи като вас са ! Аз съм БЪЛГАРИН не ме Америка , не ги харесвам! Мразя комуниститческите масови убийци и американските дебели теорирсти ..държа си на БЪЛГАРСКОТО то не е Американско нито Руско за да ме преиначавате към едните или другите! Българин, ясен ли съм ти червена продажна слива?
43
2
 
19
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
15/15 бе преврат срещу укрото Сатанишев и червените прашки, това бе ювелирен преврат срещу един враг на българите! Нова левица и победа над мракобесните олигарси!
42
7
 
24
 
! Отговори
xb преди 9 години
"Червените кхмери" българско-селски, отново доказаха липсата на всякъкъв интелект!! Простаците, които лъгаха обществото за реалното положение в енергетиката, сега реват като посрани!Гадовете взеха с подмолни машинации и с преврат властта и само за година оставиха 12 млрд. лв дълга, съсипан енергиен сектор с дълг 3 млрд., но куп фирми свързани с БСП и ДПС се облажиха с милиарди левове, които ще екат от "Южен поток" -заради който всъщност бе цялата борба!Осигуриха хранилката и сега пискат недоеб
41
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до един от тази снимка , майките им са с чин лейтенант а бащите им са с чин полковник и на всеки от тази снимка майка му и баща му са виновни най - малко за 1000 смърти ! най - малко за 10.000 предателства и със сигурност имат най - малко по един член на семейството който те самите са предали на ДС и е убит собственоръчно от тях самите! Това виждам на снимката, незнам за вас!
40
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То бива безочливост ама това на нищо не бива.Точно "Младежкото БСП" да протестира (партийна структура).При положение че намалиха изкуствено цената на тока, и едва не фалираха НЕК. Миньорите оставиха без заплати заради тъпия им популизъм.Точно те да протестират е пълен цирк.
39
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на площада в града , комунист рита в главата невинно малко момиченце а донея лежи безпречинно разстреляния и баща. Комуниста рита и се гаври с кеф го прави. Разтрелва и малкото дете а около него най - малко 1000 човека го гледат и един го пита , защо го направи ? Комуниста отговаря - не бях аз ! Това е в натурата на комунистическия уруд.. да убива и унищожава и да вини някой друг за това ..би убил десетки милиони за да докаже , че не е той ! Уруди сте вие мръсни гадове!
38
12
 
22
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
до 46Човекоооо, та ти пишеш за комсомолския ви президент Рустамчо! Вие гейберягите сте сбъркани бе, вие сте откачени бе, вие сте най- тъпите сред тъпите бе, нямам думи да изразя възмущението си от липсата ви на разум и възможността за размишление и критичен анализ! Вие сте кръгли ***,пфу!
37
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Близнашки си отива на 05.10.2014, а червените кратуни кога ще свършат?
36
2
 
19
 
! Отговори
Цоков преди 9 години
До BGNНищо не си разбрал, човече. Договорите, на базата на които всички, които желаят да имат ВЕИ-та, със съответните клаузи в тях, са от 2008г. Там е указано за какъв срок могат да бъдат, с какви печалби и т.н. А през 2012г договорите са с конкретните собственици,които искат разрешение да имат ВЕИ-та. Май има разлика, нали?
35
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
масовите убийци и изключително изпечените терористи от БКП учили в КГБ Москва пак искат да превземат държавата с лъжи и измами - типично по комунистически ...
34
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Енерегетиката и преди 1989 и след това си беше фалирала - откакто се помня, повече от половин век, все си имаше режим на тока.
33
4
 
25
 
! Отговори
Цоков преди 9 години
До АнонименСъгласен съм да повишат тока, защото до там ни докараха тези, дето днес протестират. Но да повишат и доходите ни, за да си плащаме сметките. И всички виновни за състоянието на енергетиката - на съд, а тези, които подписаха престъпните договори - в затвора. Точка!
32
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
който гласува за БКП е национално неотговорен човек, дете на партиини секретари и масови убийци ! Който гласува за тази чуждоземна партия няма никакво право да нарича себе си българин ! Ама никакво!
31
9
 
19
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Вчера Лилето в шоуто нa дългия си призна, че се гордее с дядо си партизанина и баща си комуниста, а вие гейберяги, вие сте най- тъпите от този велик народ български!
30
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
всеки договор слючен от БКП от 1944 до 2014 година е национално предателски договор ..нито една друга партия , дори и Костов, не е сключвал такива антинационални договори ! БКП е мръснишка партия създадена от затворници, убийци, еврей и изнасилвачи ...в целия свят са известни с урудщината си , извращенията си ...целта на комуниста е да разрушава и да краде за собствено благо като казва, че го прави за хората... няма такъв филм ..това са долни национални предатели отговорни за геноцид към народа!
29
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
немога да разбера едно - БКП вика оставка ...чакай малко бе станишеф , нали ти направи така, че сега тока да поскъпне с твойте спекули като държахте цената на тока ! Немога да разбера още ли ни смятате за някви агнета безмозъчни? Хората , особедно младите, вече виждат и знаят ...няма как да ни лъжите така долно и мазно и да си мислите , че ние сме бабите и дядовците ни кадето от село не са излизали ! Младите виждаме и виждаме през вашите безочливи очи колкото сте долни и мършави , предатели !
28
0
 
24
 
! Отговори
Цоков преди 9 години
До BGNЗащото договорите са така сключени през 2008 г. и забележи - от БСП, а не от ГЕРБ, че нямаше как да не се отмени това решение. Изясних ли ти проблема?