"Близнашки, иди си", викна БСП заради скъпия ток

Протестът поиска среща с премиера, но той не се отзова
30 сеп 2014 13:12,
163
"Близнашки, иди си", викна БСП заради скъпия ток
Снимка: БТА

БСП вдигна протест срещу кабинета на Георги Близнашки и ДКЕВР заради планираното поскъпване на тока с 10 процента.

Столичната структура на социалистите събра десетки пред прозорците на Комисията и на Министерския съвет, за да изрази несъгласието си по-високите цени. Начело на недоволството застанаха водачът на листата на БСП в 23 МИР София Жельо Бойчев и председателят на Градския съвет на БСП-София Калоян Паргов.

Още по темата
Протестиращите социалисти скандираха „Правителство Близнашки, постъпвате просташки“ и „Не грабете от нас, идете си у вас“, предаде „Фокус“.

От БСП-София внесоха и декларация в Министерския съвет, адресирана до премиера, в която също обявиха протеста си срещу поскъпването на електроенергията. Въпреки желанието им да се видят с премиера обаче това не стана.

Служител на специализираните полицейски сили уведоми протестиращите социалисти, че проф. Близнашки не е в сградата и няма да се появи при тях. Недоволните приеха това като знак на неуважение към българския народ. Преди да се разотидат, те се зарекоха протестите им да продължат.

В началото на акцията се събраха около стотина социалисти пред сградата на ДКЕВР. По-късно те се преместиха пред Министерски съвет и дори за кратко блокираха движението на площад „Независимост“. „ДКЕВР – оставка”, „Близнашки предател”, „Изчезвайте”, викаха протестиращите. 

„Има различни начини за премахване на дефицитите в енергийния сектор във времето и този начин не е свързан с рязкото поскъпване на тока“, коментира Калоян Паргов.

Той предупреди, че в момента се извършват престъпления в енергетиката, защото хора, които нямат мандат, вземат сериозни решения и подготвят почвата за следващото управление. „Това не трябва да бъде допускано по никакъв начин”, обяви и Жельо Бойчев.

Паргов пък предупреди, че решението за увеличението на цената на тока преди 5 октомври обслужва политически интереси и че ДКЕВР и служебното правителство са много удобни за някой, който се готви да дойде на власт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Без мишо-шамареско и нина-брадавицата протест не става, не разбрахте ли?
26
12
 
24
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Долу марионетките на Боко Тиквата! Долу2 Боко Тиквата!
25
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименАко си млад, няма да знаеш, но по-старите знаят каква енергетика имаше преди 25 г. - един час светло, два -тъмно. Ето до това ще ни докарат днешните БКП/БСП. Ясно ли ти е?
24
2
 
36
 
! Отговори
111 преди 9 години
Пожелавам на БСП на 05.10 за тях да гласуват толкова много десетки , колкото са и на този протест
23
2
 
27
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
Не грабете от нас,идете си у вас-това пък какво е?Другари,без ваше участие тези нямаше да дойдат у нас!Само десетки ли успяхте да съберете за протеста-и те са ви много!Близнашки проявил знак на неуважение?Подкрепяният от вас Орешарски се изнизваше през задни входове!"Манолова пред стотици на протест:ГЕРБ стои зад увеличението на цената на тока"-29.09.14 Кюстендил"ЕК към кабинета"Орешарски":Подкопавате стабилността на държавата"-писмотона Йотингер до Стойнев от 4.04 т.г.за решенията на ДКВЕР
22
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До -ВАМЕ ЛИ ОЩЕ КРАЖБИ, преди да плюеш, що не вземеш да почетеш малко и да разбереш чия е причината за високите цени на тока? Тогава щеше да знаеш кой подписа договор с двете Марици, кой и кога подписа договора за ВЕИ-та, кой е виновен за фалита на НЕК и големия й дълг. И ако малко поне имаш мозък, щеше да разбереш дали Борисов е виновен или не. Днес много лесно е да обвиниш Борисов и за ланския сняг, дето го нямаше, ***.
21
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Komunistite razprodadoha ikonomikata na BG
20
10
 
25
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Шефовете на ЕРП- тата вземат космически заплати и бонуси от гърба на мизерстващите българи, а Боко Тиквата ги защитава, пфу! Ако дуелите бяха разрешени, веднага предизвиквам Биби, пфу!
19
10
 
26
 
! Отговори
Nobi преди 9 години
До Горубляне - Абе какъв генерал е тоя *** бе ? Мутра пожарникар, направили го главен секретар. И продължавате да му се радвате, ***
18
6
 
36
 
! Отговори
Цоков преди 9 години
Абе, наглеци, за чий интерес служите - за вашия или за народа? Точно вие, които докарахте енергетиката до този хал, използвате хората за протести? И какво - като свалите служебното правителство, на какво разчитате? На пълна анархия, държава без управление ли? *** гадни. Защо не се възстановят лагерите от времето на Тато, че да ви тикнем вас там, дето опропастихте държавата ни.
17
8
 
27
 
! Отговори
Близнашки преди 9 години
" "Близнашки, *** си", викна БСП заради скъпия ток"Идвам си. Да ви оправям л*йната на БСП-то дето вашите вождове ги наръсиха.
16
3
 
28
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Вдигай се народе, докато още имаш сили, после ще е късно, късноооо! Нека паднем в борбата, да им робуват кюрдите дето вече са над 100000, да видят кон боб яде ли!
15
2
 
29
 
! Отговори
стоян петров преди 9 години
Или вдигайте цената на тока или НЕК фалира. Вие какво избирате? Никой не се сеща, че заплатите в енергетиката са прекалено високи ни обричат всички на на скъпотия. Ако в България имаше инфлация, тя щеше да изяде високите доходи и да реши проблема. Но понеже много здраво сте се вързали към еврото, сега ще се давите.
14
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предизборен протест, а. Троловете се оляха :DDDDDD
13
2
 
22
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Тия гейове от НПО-тата не могат да спрат устрема на трудещите се работници и селяни за достоен живот! По- добре ужасен край, отколкото ужаси без край! Пфу!
12
5
 
26
 
! Отговори
Мая Манолова преди 9 години
СПЕШНО!!! Моля ви товарищи немедлено организирайте една дарителска кампания, че парите нещо свършиха, а имаме да плащаме на 25 души по 7 лева от протеста днес срещу Близнашки!
11
9
 
31
 
! Отговори
-ВАМЕ ЛИ ОЩЕ КРАЖБИ преди 9 години
НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА, КОГАТО СЕ НАКЪРНЯВАТ ПРАВА И ИНТЕРЕСИ, ХОРАТА СЕ ВДИГАТ, ЗА ДА ГИ ЗАЩИТЯТ. САМО В БЪЛГАРИЯ *** КАТО ТУК ПИШЕЩИТЕ ПЛАТЕНИ, ОТЧАЯНИ ПРИВЪРЖЕНИЦИ НА МУТРАТА И ПАРТИЯТА МУ СЕ РАДВАТ, КОГАТО ПАРТИЯТА ЛЮБИМА ИМ ВДИГА ЦЕНАТА НА ТОКА.ЗАЩОТО БЛИЗАШКИ Е ТУРЕН ДА СВЪРШИ МРЪСНАТА РАБОТА НА МУТРАТА БОРИСОВ, И ПЛЮЕ ПРОТИВ ТОЗИ КОЙТО ИМ ЗАЩИТАВА ИНТЕРЕСА.МУТРТА Е ВИНОВЕН И ЗА ВИСОКАТА ЦЕНА НА ТОКА, ЗАРАДИ ЛИЧНИТЕ МУ ИНТЕРЕСИ В ЕНЕРГЕТИКАТА,КАКТО И ЗА КТБ,ЗА ЗДРАВНАТА КАСА И ДА ИЗБРОЯ
10
5
 
29
 
! Отговори
тъй е в БСП преди 9 години
"Служител на специализираните полицейски сили уведоми протестиращите социалисти, че проф. Близнашки не е в сградата и няма да се появи при тях. НЕДОВОЛНИТЕ ПРИЕХА ТОВА КАТО ЗНАК НА НЕУВАЖЕНИЕ КЪМ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД"Младежките *** от БСП-то си мислят, че са "Българския народ". Наивно млади друзя. Неуважението към вас било неуважение към българския народ. Абе вие ли сте народа бе недорасли комунистчета и фенчета на Станишев ?Ама Станишев ги напусна и сега реват из цяла България сополанковците
9
7
 
24
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Ще печеме тиква!
8
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей къде изчезна Мишо-Шамана да организира 20-те червени бабички и старци спомням си какъв революционер беше по време на контрапротестите.