Плевнелиев зове за справедливо разпределяне на тежестта от имиграцията

"Трябва да решим въпросите, които превръщат хората в бежанци"
23
Плевнелиев зове за справедливо разпределяне на тежестта от имиграцията
Росен Плевнелиев. Снимка: архив, БТА

Никога досега не е имало толкова много застъпващи се кризи, с които ЕС трябва да се справя, е общата оценка на президентите на деветте страни от ЕС, участващи на заседанието на групата „Арайолуш“.

Съюзът трябва да се отнася хуманно към тези, които са стигнали до общите граници, в съответствие с европейските и световните стандарти. Същевременно трябва да се пристъпи към решаването на въпросите, предизвикващи бежанските вълни, е позицията на държавните глави.

Необходим е интегриран европейски подход за справяне с  тези проблеми, посочи президентът Росен Плевнелиев, цитиран от прессекретариата на държавния глава.

Само през последната година тероризмът е прогонил от домовете им милиони хора, които се отправят към границите на ЕС и затова споделяме разбирането, че само заедно, в рамките на една широка коалиция, можем да решим проблема с терористични организации, заяви президентът.

Справянето с бежанските потоци изисква повишеното внимание от страна на европейските институции и обща европейска политика, отбеляза българският държавен глава.

„Надеждата е, че в новата Европейска комисия има комисар със завиден опит в сферата на имиграцията, а именно представителят на Гърция. Няма да бъде лесно, защото кризите не могат да бъдат решени от днес за утре“, посочи още Росен Плевнелиев. 

По време на форума държавният глава отново апелира за справедливо разпределяне на тежестта от имиграционната вълна, за засилване на европейските институции, на „Фронтекс“ и преди всичко на превенцията.

„За да можем да бъдем ефективни трябва да обърнем внимание и да работим и в Сирия, и в Либия, и в Ливан, и в Украйна, за да може тези хора да живеят в собствените си страни, а не да се превръщат в бежанци, заяви президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: Росен Плевнелиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
4
 
! Отговори
муспи преди 9 години
По бежанския проблем президенто, предишниот, Боко *** и Станишеффска имат еднакъв подкод - класов, унищожаващ България, според взетото от синедрона секретно решение преди четвърт век.
15
0
 
5
 
! Отговори
Гери преди 9 години
И без това сме в криза, вместо да угнетява народа с тези изявления, защо президента ни не вземе да си подаде оставката и така да зарадва обществото, което видно не го желае и не го възприема?
14
0
 
5
 
! Отговори
Боби преди 9 години
Тези брътвежи сега лично на президента ли са или на началника му Бойко?
13
0
 
3
 
! Отговори
Деси преди 9 години
Откакто избрахме Плевнелиев даже и природата се скапа. Явно и Господ е недоволен, че сме си избрали толкова смешен президент
12
0
 
4
 
! Отговори
Илия преди 9 години
Мистър Бийн пак актува и разсмива западняците. Попринцип човек трябва да е горд с президента на страната си, а не да се изчервява от срам, като го види, както се случва с всички българи
11
0
 
3
 
! Отговори
Лора преди 9 години
Докато хора като вас господин Плевнелиев са начело на държавата, няма как държавата ни да не е в криза
10
0
 
3
 
! Отговори
Росен преди 9 години
Срамно е, че подобен човек ни е президент
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голям умник е нашия Плювньо, няма що !
8
0
 
4
 
! Отговори
ядосан преди 9 години
НА БЕСИЛОТО АМЕРИКАНСКА ***, ВЪН ОТ РОДИНАТА НИ И ОТИВАЙ ДА СЕ НАВЕЖДАШ КЪДЕТО СИ ИСКАШ. СКОРО ЩЕ БЪДЕШ ИЗГОНЕН С ШУТОВЕ И ШАМАРИ ДИРЕКТНО ОТ ПРЕЗИДЕНСТВОТО.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как пък тази мижитурка я направихме Президент. Ето едно разумно мнение от друг сайт, с който сме наясно всички българи с изключение на продажните политици. Бойко Ноев: Крайно време е армията да подкрепи опазването на границата30 Септември 2014 | 12:01 | Агенция "Фокус"
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това същество на снимката е най-слабия президент на България от времето на хан Аспарух, ФАКТ.
5
0
 
17
 
! Отговори
### преди 9 години
Плевнята е говорителка на посолството на САЩ !!!
4
0
 
18
 
! Отговори
ломпурдю преди 9 години
той плевнюгъзлю да вземе да оправи нещата така че българите да не бягат от българия , а дори да започнат да се завръщат , а той се заел да оправя европата и близкият изток , да отвори бежански център в президенството , като толкова го боли ,току виж европа последвала примера му , бая място има там в президенството му , и тока е без пари ,
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дайте да даем, трябва да решим, интегриран европейски подход, "ЕС трябва да се справя, е общата оценка на президентите"...Как мислите, евро сульовците като този от снимката ще направят нещо по въпроса или както досега ще оставят редовия човек с данъците си да хрантути емигранти,докато господарите на пастирката водят военни кампании.Горните цитати са достатъчно красноречиви, що за импотенти са ръководители на ЕС.Ако е обаче за малцинства и 3ти полове, инцести, хомо бракове стават доста активни
2
0
 
20
 
! Отговори
Homer преди 9 години
***!
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
No horata mnogo poveche bjagat ot bombite, koito se sipjat ot nebeto, otkolkoto ot terorizma, za kojto, za shtastie, znaem samo kolkoto DOZIRANO ni kazvat. Nalaga se izvodut - dva prichinitelja gonjat horata, no te ne otivat nito pri edinija nito pri drugija, a pri nas. Izliza - DVAMA PECHELJAT - TRETI GUPI. Za smetka na svoite detsa, TATE!