Държавата не е удобното извинение за бездействие

Плевнелиев: Правилата не са лоши, изпълнението е лошо
47
Държавата не е удобното извинение за бездействие
Президентът Росен Плевнелиев и служебният премиер Георги Близнашки присъстваха на заупокойна служба за загиналите, която отслужи патриарх Неофит в столичния храм "Св. Неделя". Снимка: БТА

Държавата не е удобното извинение за бездействието и за нарушаването на правилата от фирми, работодатели и личности, убеден е президентът Росен Плевнелиев, който присъства на заупокойната молитва в катедралния храм „Света Неделя” за загиналите при взира в завода за боеприпаси в село Горни Лом.

Още по темата
„Не бива в този труден момент за нацията да се прехвърля вината от един на друг, необходимо е колективно усилие. Вярвам, че българските институции ще стигнат до края на тази трагедия и в разнищването какво я е причинило. Вярвам, че българската държава ще покаже своята солидарност към близките, към семействата и ще бъде с тях в този труден момент“,  заяви той.

Държавният глава припомни, че МВР се е опитало два пъти да вземе лиценза на фабриката в Горни Лом.

„Крайно време е да посочваме фактите такива, каквито са, както и причините такива, каквито са. Затова вярвам в институциите, вярвам в правосъдието и също така апелирам към всички български граждани и те да имат малко повече вяра в собствената си държава и в нейните институции. Защото държавата, това сме ние”, коментира Росен Плевнелиев.

Според него много често се оказва, че правилата не са лоши, а  изпълнението, и за това не само държавата има вина.

„Крайно време е да разберем, апелирам  - нека имаме уважение към държавата и институциите си, по този начин уважаваме и себе си“, заключи той и още веднъж изрази съболезнованията си към близките на 15-те загинали при взрива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След Борисов си мислех че няма да има по *** премиер, Близнашки ме опроверга.
37
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Belobradata "zelena muha",narechena ptriarh i idolopoklonnicite.Tezi hora(zhertvite ot Gorni Lom) mozheha da zhiveyat ako nyamashe predi vsichko licemeri,zashtoto podlostta se dopuska ot licemeri !
36
2
 
33
 
! Отговори
GERBVINOVNI преди 9 години
*** *** Е ТОЗИ ПЛЕВЕЛ!
35
1
 
37
 
! Отговори
NOVA ERA преди 9 години
STE NACTAPI.BLAGODARENIE NA OPASNITE MUCUNI NA ROSEN BOK I ZVAKI GERB STE IZGUBI IZBORITE.
34
0
 
38
 
! Отговори
Боже-боже преди 9 години
Ба ти артистите!
33
1
 
40
 
! Отговори
Мдаааа преди 9 години
Отпадъчния продукт от яденето на прочелия Винету пак разиграва театро.
32
1
 
36
 
! Отговори
250 преди 9 години
250 лева заплата!?, къде е оня синдикален шеф, който е шеф по-дълго от тодор живков. що мълчи? а за ония които Сорос им е виновен, да се сетят за някой, който е спонсорирарл и една милионна част в сравнение с него. ааа и да ми отговорят: защо цената на нефта пада с 15 % а зареждаме с 0,01% по-евтино? А?
31
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименколега на твоите въпроси не очаквай някой *** да ти даде разумен отговор,защото те са като кучетата на Павлов които скачали по команда за единия кокал,щом са им казали на соросовите тролчета от соросовите НПО-та така да пишат ,значи така ще пишат,пък и за това си драскане по форумите ,нали получават добри хонорари.
30
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 34- *** Атака ли гласува изборите да са на 5 октомври деня в които мюсюлманите честват рамазан байрам,Атака ли гласува или мутрите от герб ,Волен Сидеров или мутрата ББ пиеше турски кафета с Местан ,в Атака ли има хора на Ердоган,или в Реформаторския блок дето са точно хората на Анкара-Касим Дал и Корман Исмаилов Доган на Сидеров ли,или на мутрата ББ му издейства генералските лампази ,отговори соросоидно манипулаторче на тези въпроси, Явно Атака пак яко ви обърква игричките а?!
29
4
 
44
 
! Отговори
gogo преди 9 години
Това ли е най тъпия президент от 1990 г. до сега?ДА +НЕ
28
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
позор е за патриарха да приема в храма тези *** *** ,продажници и слуги на племето на дявола-евреите .
27
0
 
39
 
! Отговори
Веселин преди 9 години
ООХХХ трагедия,не ми се коментира,но .....Всички сме виновни,докато стоим, си пишем и говорим по работните места и във вкъщи за това от какво сме недоволни няма да се вкараме в правият път.......След като държавниците не могат да разберат как да се грижат за НАС,трябва масово да излизаме и да им показваме,че тука живеят и работят ХОРА А НЕ ЖИВОТНИ....ТРЯБВА ДА ИЗЛИЗАМЕ НА УЛИЦИТЕ И ДА ИМ ТЪРСИМ ОТГОВОРНОСТ. КОЙ СЪДИЯ Е ОТМЕНИЛ ВСИЧКО ОКОЛО ТЕЗИ ТАМ,НЕКА ДА СЕ СЪБЕРЕМ 50 000 ЧОВЕКА ПРЕД ДОМА МУ
26
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И КОЙ Е ДОСТОЙНИЯТ ДО ЛИЦЕМЕРИТЕ В КОСТЮМИ - ПАТРИАРХА ЛИ, КОЙТО ОТИДЕ НА КРАКА НА МУТРАТА, КОЯТО СЕ СКРИ В БОЛНИЦА И ГО ПОСРЕЩНА ПО ПИЖАМА. УЖ ВДИГАЙКИ КРЪВНО, А В СЪЩОСТ ДА СЕ СКРИЕ ОТ "НАРОДНАТА ЛЮБОВ" И ГНЯВ.
25
2
 
46
 
! Отговори
Въшльо преди 9 години
Разбира се, че вярваш в институциите! Нали те са тези, които прикриват далаверите ти, нали те те покровителстват и вместо да те набутат в дрънголника те те правят министър и президент. По бай Тошово време щеше да изгниеш там, където ти е мястото. И не само ти .............
24
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този на какви наркотици е ?Забелязал съм, че всичките му приказки са неадеквати !
23
2
 
49
 
! Отговори
невена преди 9 години
Няма държава и народ, които да търпят такова нагло човече като този ***. Просто нямам думи, нямам нерви да му чета глупостите. А от муцуната му, направо ми се повръща. Как ще го изтраем до следващите избори, направо не знам. Може би ако се отърколи Тиквата, този също ще изчезне подире му? А дано, ама едва ли!
22
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Към тия от снимката:КАК НЕ ВИ Е СРАМ!!! Всички вие сте виновни,много сте виновни!Заедно с прокуратурата,ДАНС и поидопечните ви ведомства.Липсата на адекватен контрол и строги санкции доведоха да тази трагедия.Не палете свещи в храмовете с извикани журналисти и фотографи да ви снимат колко сте съпричастни.Толкова е гнусно.Повръща ми се от вас.
21
2
 
44
 
! Отговори
роско халкидикито преди 9 години
Аз съм като ветропоказател. Накъдето духа гербавия вятър, натам се насочвам. След изборите ще гепя големия залък за санирането и кой като мен? А баламите нека теглят кредити, имат шанс. Мятат се от петия етаж или си теглят клечката кибрит. При нужда, ще им раздаваме безплатно. Калимера, калистера! !!!
20
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еи, говориш само за уважение на институциите, а институциите защо не уважават държавата и народа? Ти като президентска институция трябва да раздадеш орден Стара планина на всички, които са останали в България да ви понасят мизериите, а не на тоя Расмусен, който дойде да довърши и това що е останало!
19
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 16Естествено,че държавните органи.Но когато заплатата на работник е 300 лв. и платената глоба е стигала до 300 лв.,какво да ни замига?Колко струва животът ни?Тези хора работели в ЕДИНСТВЕНОТО предприятие в района.Безизходица,отчаяние,подчинение..." Вярвам, че българската държава..."-такава НЯМА !