Бареков не настоява да е премиер, но не иска и Борисов

"ДПС да излезе в опозиция, БСП да не мисли за управление"
Обновена: 6 окт 2014 15:00 | 6 окт 2014 13:43, Веселина Йорданова
135
Бареков не настоява да е премиер, но не иска и Борисов
Снимка: БТА

Лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков вече не настоява да е премиер, но постави условие за правителство без участието на лидери на партии, в това число и Бойко Борисов.

Правителство трябва да бъде излъчено още с първия мандат – на партия ГЕРБ, каза обаче Бареков, според когото „България няма нерви да чака и да търпи политически пазарлъци“.

Още по темата
„Ние сме за широко проевропейско мнозинство в парламента, с ясно политическа отговорност и подкрепа по групи. Всяка група трябва да реши сама за себе си иска ли да участва в такъв широк формат“, каза той.

Според него такова правителство дори с мандата на ГЕРБ трябва да бъде без политическите лидери, за да го приеме обществото по-спокойно и еднозначно. По думите му в кабинета трябва да участват „кадърни експерти“, които партиите могат да излъчат.

Той настоя да има разписано коалиционно споразумение и да се знае кои са партиите зад правителството.

Бареков смята, че мнозинството в НС трябва да изключва антиевропейските партии, които според него са 2-3.

ДПС трябва да излезе в опозиция, БСП има много по-сериозни вътрешни проблеми и не е време в момента социалистите да мислят за управлението на страната, отсече той.

Лидерът на ББЦ каза още, че България не е Германия и е против коалиция ГЕРБ – БСП.

Той обяви, че работна група на ББЦ ще чака покана за преговори от този, който вземе мандата. Бареков уточни, че не участва в работната група.

„Нашите условия няма да бъдат свързани с постове и кадруване, а с политики – създаване на работни места, подкрепа за българския бизнес, реформи в здравеопазването, образованието, енергетиката“, изреди той.

Дядо Мраз да слезе и да стане министър-председател, това няма да подобри живота на българина по Коледа, коментира още Бареков.

По отношение на представянето на ББЦ той изтъкна, че потенциалът на партията е много по-голям и има известно отстъпление от евровота, но за първи път нова политическа формация и нов политически съюз получава представителство и в ЕП, и в българския парламент за три месеца.

Според Бареков това прави ББЦ незаобиколим фактор.

По думите му за ниската избирателна активност вина има целият политически елит, но най-виновни са тези, които управляваха през последните няколко години. Той смята, че втората характерна черта на предсрочните избори е поляризацията на политическия елит.

Според Бареков е добре, че парламентът е пъстър, защото по думите му са останали само двама непредставени граждани.

Лидерът на ББЦ каза още, че на изборите има големи губещи, като тези, които не взеха 120 мандата, и левите, които се разпаднаха.

По думите му традиционният голям победител е ДПС, а партиите от трето място надолу са малки победители.

След разговори с колегите си Бареков ще реши дали остава евродепутат, или ще бъде народен представител в НС. Със сигурност няма да кандидатствам за министър-председател, премиер, министър, каза Бареков, според когото постът на премиер се дава поне със 110 депутати.

Лидерът на ББЦ предложи закриването на ДКЕВР и тристранен съвет на негово място, по подобие на НСТС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бареков ще тури Радка Пиратка за външен министър
90
1
 
3
 
! Отговори
ИВО преди 9 години
До Нина Стоянова- Моето момиче,ти имаш проблем.Я *** на психиатър !
89
1
 
4
 
! Отговори
CVETA преди 9 години
Тоя пък Бюреков,къде се слага и докога ?
88
1
 
3
 
! Отговори
LILI преди 9 години
Кой беше Бареков ,че има и претенции-що не се скрие някъде!
87
1
 
4
 
! Отговори
Таня преди 9 години
"...Ти, господине мой, тури ме в която щеш околия и ми кажи когото щеш да ти избера. Едно магаре тури за кандидат, и магарето ще ти избера, майка му стара!..." Бай *** прави избори
86
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do Nina Stoyanova -Ama ti seriozno li govorish?
85
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересно, кой гласува за този КЛОУН ????
84
28
 
1
 
! Отговори
нина стоянова преди 9 години
Велик, просто велик!Независимо цялата агресия срещу която трябваше да се бори, независимо мръсните и подли тактики чрез които се опитаха да го маргинализират, той успя. Толкова е силен, уверен и смел...той е наистина човекът от който се нуждае България. Да, резултатът не е отличен, но е добро начало. Този красив мъж ще спаси България.
83
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали до сега искаше бе ***. Защо не. Кой да стане освен теб. Нали спечели с пълно мнозинство изборите.
82
2
 
5
 
! Отговори
АБВ преди 9 години
До ЙонкоДа, и другите партии не са" света вода". Но тези двете са най-нагли.
81
1
 
19
 
! Отговори
КНСБ преди 9 години
Г,син Бареков пак си противоречи - още първите му думи са настоятелни пазарлъци: с тия не искам,другите ги харесвам наполовина,тоя не го искам...Аба,гнусно джудженце,на следващият тур като не набереш необходимите проценти изобщо няма да можеш да кажеш какво искаш и кой не ти харесва.Тогава просто ще си аут от политиката!
80
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До NORMALENda saglasen sam .barecov moge i triabva da bade obedinitel na naciata.da podkrepim barekov-neopetnen ot vlasta,s mladegki duh i s bogiata pomosht napred Balgaria.
79
3
 
2
 
! Отговори
НаКАЗАТеЛиТЕ преди 9 години
Ако никой не гласува няма да има голями пари за субсидии за депутатите помислете и как ще се червят пред камерите ако гласуват само купени и залупените -зомбитата за партиите да са около половин милион ***.СМЯХ
78
5
 
9
 
! Отговори
Патъков преди 9 години
Силно се надявах министър председател да е Бареков , а вътрешен министър Росен Петров , а то... Експертно правителство ръководено задкулисно от партийните централи по почина на Доган . Ще чакаме новия Пеевски . Проблема е, че няма да можем да си задаваме риторичния въпрос "Кой" , защото няма да знаем отговора
77
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички сте е*аси калъфите...Вие наистина вярвате, че чрез избори вие избирате хехехех....Наистина сте наивници, ако мислите че тези откоито зависи, ще ви оставят вие да решавате :)
76
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Jazak,v nego mi beshe nadezdata.
75
2
 
14
 
! Отговори
П преди 9 години
Това не настоявам, онова не искам, кажи все пак какво ИСКАШ. Разрушител мазен! Предаде България на ДПС.
74
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко да съставя кабинет с депесарите и тия, които евентуално го подкрепят и да се започва нещо отнякъде. Тия новоизлюпени депутатчета взеха много да се изживяват.
73
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не харесвам гербавите ченгета, но тия барековци, които като каракачанките са една каруца народ заедно с коня, акъл дават и те. Смешници жалки. Лошо е, че Бойко им се лови на мозъците. Който спечели-управлява, който не-духа супата. Ако не стане-отново избори.
72
1
 
18
 
! Отговори
Кюфтепек-Бюрек преди 9 години
Най-голямото недоразумение !