Големият въпрос е как ще се формира правителството!

Избори ще има в обозрим период, убедена е Буруджиева
6 окт 2014 12:53, Анисия Иванова
11
Големият въпрос е как ще се формира правителството!
Снимка: Bulgaria Оn Air

Големият въпрос в момента е как ще се формира правителство. Това заяви политологът Татяна Буруджиева пред телевизия Bulgaria Оn Air. Според нея партиите трябва бързо да уточнят какъв ще е форматът на правителството и да започнат да работят. Проблем ще е кой и как ще подкрепи едно правителство и какво ще бъде то, допълни тя. Буруджиева смята, че тези притеснения са не само за гражданите, а и за външните ни партньори.

Още по темата
„Оттам нататък ще бъде сравнително лесно, защото в един парламент с 8 политически партии те ще намерят начин да се подкрепят по една или друга причина. Винаги политическите решения ще имат възможност да съберат подкрепа и да има основание за тази подкрепа", смята тя.

Според анализа на политолога след получените резултати ГЕРБ е партията, която трябва да предложи разговори, да има отговорността да предложи формат за следващия кабинет. По думите й отново се наблюдава стабилна последователност на избирателите на ДПС, а прогнозите за неуспех на „Атака“ отново са грешни. Най-силно "наказаната" партия е БСП и за това тя трябва да намери пътя към промяна.

Според нея малките партии нямат интерес от избори до дупка, защото те са съставени от политици с опит, които си дават сметка колко трудно следващия път ще мотивират избирателите да гласуват. Голяма ще е грешката на малките партии, ако решат, че тяхната политическа тежест е твърде висока, а от друга страна останалите партии трябва да се съобразят с факта, че за малките партии са гласували доста избиратели и не трябва да ги пренебрегват.

Буруджиева смята, че на тези избори няма печеливши, а има тежки уроци, които трябва да се учат.

Избори ще има в обозрим период, смята политилогът. Тя е скептична, че новият парламент и правителство ще изкарат цял мандат.

Относно лошия резултат на левицата, политологът смята, че в БСП се търси път на промяната. В последните години има стъпки за това, но БСП има да извърви своя път. Няма партия, която последните два месеца да направи промяна в лидерството и това да не доведе до катаклизъм. Никой не очакваше БСП да спечели, те самите го заявяваха, допълни тя.
 

Цялото интервю може да чуете на страницата на Bulgaria Оn Air.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
internetlumpen преди 9 години
НОВИ ИЗБОРИ!? НЕ, МЕРСИ!СВИКВАНЕ НА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ!НОВА КОНСТИТУЦИЯ!Под строгия контрол на цялото гражданско общество!Настоящата конституция е добре замислен капан, влизащ в употреба за управление на примитивно и заблудено общество и вършещ услуга на робовладелците, и способстваща за порочните практики заключени съвсем умишлено в този архаичен документ. Само тогава е възможно привеждане на България от феодално владение в държава с работеща икономика и възход.
8
0
 
7
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
СРИВ,ГОЛЯМ СРИВ В ПОЛИТИКАТА!ТЕЗИ ИЗБОРИ ДОКАЗАХА,ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ РАЗДЕЛЕНИ ИЗАЩО?СКОРО ТУРЦИТЕ ЩЕ НИ ВЛАДЕЯТ.ТАКАВА ЗЛОБА Е НАСАДЕНА,ЧЕ НЯМА ДАНИ ДОВЕДЕ ДО НИЩО ДОБРО.ДАНО ГОСПОД Е БЪЛГАРИН И ДА НИ ПАЗИ ОТ ЗЛОТО.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Татяна, Татяна ... Да си скъсаш дипломата незабавно и да се скриеш на тъмно ... Значи това е ВЪПРОСЪТ - КАК? Ама много голям въпрос те вълнува. Ха ха ха ... Не се става лесно политолог еййй ... Отвътре трябва да ти идва, от душа както се казва ... А и като ти светнат прожекторите насреща, като знаеш, че те дават по телевизията, че ще пишат за теб в сайтовете, мале, мила - развихряш, сипеш клишета и аха, аха да посочиш на света как да открие топлата вода ...
6
1
 
9
 
! Отговори
звп преди 9 години
като я видя тази червена женица и нейната загриженост ми идва да се разплача. Година и два месеца какво направи в Парламента, че сринаха България и партията си, за която се радвам.Сега седнала да плаче на чужди гробища. Как не може да разберете, че хората ви мразят безплатно.
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и да ме триете , това няма да промени образа на танчето, на човек с неясна полова принадлежност
4
3
 
5
 
! Отговори
винкел преди 9 години
Най важно е че БСП скоро ще се закрива а не се тревожете правителството е ясно ГЕРБ Р.Б И Патриотите
3
2
 
7
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Големия въпрос е как ще разпределят новата баница . Като ги гледам 80 % са много алчни и озверели ! Скоро ще се разбере как са се оценили всички
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
започва сезона на тиквите ... затова слагайте тиквите в торбата и да видим колко тежко можете да носите
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма голям въпрос то е ясно и Цвък и Боко го потвърдиха.герб без официална коалиция ще вземе мандата, разчитайки на негласната (но национално отговорна )парламентарна подкрепа на ДПС, РБ и НФСБ+ ББЦ и АБВ евентуално. Така, "правителството на малцинството" ще се окаже правителство на мнозинството. Предупреждението на ЦвъЦвъ към крепителите е: Внимавайте в картинката, не шавайте много, щете -нещете, трябва да покрепите правителство на герб, такава е заръката от горе(от вън ).