При 97% от протоколите: 0,45% делят БСП и ДПС

В чужбина 47,49% от гласовете са за партията на Местан
Обновена: 6 окт 2014 10:14 | 6 окт 2014 09:56,
119
При 97% от протоколите: 0,45% делят БСП и ДПС
Снимка: БТА

Към 8:40 часа са обработени 97,191% от протоколите на секционните и районните избирателни комисии, съобщават от ЦИК.

Според резултатите от обработените протоколи ГЕРБ печели около 32,66% от гласовете. БСП – лява България - 15,34%. ДПС печели 14,79%, а Реформаторският блок - 8,92%.

В Народното събрание влизат и "България без цензура”, за която са гласували 5,69% от упражнили правото си на вот, както и "Атака" с 4,53%. Коалиция АБВ е близо до изборния праг с 4,15%. Останалите участници в изборите към този момент са под 4-процентовата бариера.

Резултатите от гласуването в отделните райони на страната показват, че БСП няма преобладаваща подкрепа в нито един избирателен район.

ДПС печели мнозинството от гласовете в пет района на страната – Кърджали, Търговище, Разград, Шумен, Силистра.

В останалите избирателни райони ГЕРБ е първа политическа сила.

По данни на Министерството на външните работи близо 131 000 българи са гласували зад граница. Обработени са около 93,9% от протоколите за гласуване извън страната. Най-много гласове от чужбина печели ДПС - 47,49%, следвана от ГЕРБ с 25,72% и Реформаторският блок - 10,30%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
туркиня съмр,вишист,лекар съм...не гласувах за никого...много мислих-няма за кого...не обвинявайте турците-и те не обичат ДПС,просто БСП електоратът измира,*** избуяват,те са новите гласоподаватели на ДПС...и аз съм уплашена...прогнозата е мрачна...кажете ми за кого трябваше да гласувам...аз наистина не знам...но нищо добро не ни чака -българи,български турци...а и паразитът си отивакакво,когато няма върху кого да паразитира...какво ще стане с нас?
92
1
 
2
 
! Отговори
учуден преди 9 години
Аз съм много учуден, че ДПС не можа да стане 2-ра политическа сила след ужасното фиаско на БСП с кабинета Орешарски.
91
1
 
4
 
! Отговори
имигрант преди 9 години
как може да сте такива специалисти коментиралите по долу.КАЖЕТЕ ЗА КОГО НАЙ-МНОГО ГЛАСОВЕ БЯХА КУПЕНИ.може ли да бъде държава това свободно да се купуват гласове,журналистите да вземат функциите на съд,прокуратура,полиция. ЦЯЛА ЕВРОПА НАРЕД С КЮРДИТЕ НИ СЕ СМЕЯТ И КАЗВАТ ЧЕ СМЕ ТУРСКА ПРОВИНЦИЯ.дайте на доган/ДПС/да управлява и всички млъкнете ставате смепници
90
0
 
2
 
! Отговори
Исмаил преди 9 години
Самые смешные шутки, анекдоты
89
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ти си зимай 2000 паунда в Англия или около 5000лв. аз пък тук си зимам 2000лв. е смЕтай кой живее по-ларш ти или аз вие или ние /говорим за подобни доходи/защото ние си живеем в собствени жилища не даваме половината заплата за наем/това винаги се пропуска когато се говори за стандарт у нас и в "белите държави"и както те попита и друг кво ти пука за България,нали там в мъглата и дъжда ти е по-добре....между другото освен като сте в България посещавате ли поне местните пицарии...знаем се
88
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хубава статия, пропуснали сте цяла партия да споменете.
87
4
 
4
 
! Отговори
до 88 преди 9 години
Мишок..мислиш ли че като съм с Англия и взимам 2000 паунда заплата и си плащам данъци и всичко и си живея нормлано..някой може да дойде и да ми купи гласа с жълти стотинки??? Да аз гласувах, няма занчения за кой, но доста БГ-та дори не си мръднаха *** да станат от леглата и сега реват по форумите! Тук никой няма да ти даде пари или да вземе за единия глас, освен *** ест :) .. но такива невидях, защото тук и те работят (повечето)
86
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
смятайте..около 70 000 БГ гражданства са дали на Турци за миналите години...*** ***
85
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нивото на журналистиката пада защото става платена,а този е типичен такъв сайт
84
8
 
14
 
! Отговори
AРХАНГЕЛ преди 9 години
Не са ни виновни турците. ДПС показа, за сетен път, че притежава силна и дисциплинирана структура и електорат. Лошо е, че приобщават ***, което ще се обърне срещу тях. Най-лошо е, че българите не ставаме. Пак над 50 % не излязоха да гласуват. Е - какво да очакваме тогава? *** сме си и *** ще си останем! Лично аз съм доволен, защото съм за Атака, а Волен им натри муцуните на всички трейдъри и останала прозападна либерална ***! Браво на него!
83
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
47,49% DPS ? POZNAITE OTKADE IDVAT ? A NQKOI SE RADVAHA CHE NA TEZI IZBORI NQMALO MNOGO AVTOBUSI OT IUGOISTOCHNATA NI SASEDKA............................
82
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"В чужбина 47,49% от гласовете са за партията на Местан"Защото също толкова проценти от секциите в чужбина бяха в турция...
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 84Пеевски
80
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да живее лидерът -беглец др.Станишев!Благодарим ти СЕРГО!
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До vargДа бе, всички се чудим от къде толкова душевно болно.
78
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
....в чужбина за ДПС почти 50% от гласовете,мдааааа тия са според господа патриотарите емигриралите "2 милиона" "българи" "цветА на нациЯта"хахахаха а и вече патриотарското говорене явно не носи точки ако се видят % на Атака и ББЦ и донякъде на ПФ ,иначе избори до дупка е абсолютна глупост защото и след 3 ,и след 5,и след 10 месеца резултатите ще са подобни дори нещо повече накрая може ДПС да стане първа политическа сила ако т.н. политици не си надвият егото и ината
77
3
 
4
 
! Отговори
Nik преди 9 години
До Анонимен Чисто и просто хората в Англия не са нихилисти като тези дето са останали в България и само коментират как хора които незнаят български гласуват от Турция.
76
0
 
4
 
! Отговори
МладЕж преди 9 години
Не е нужно да знаеш какъвто и да било език, за да виждаш и чувстваш лошото!!!
75
1
 
4
 
! Отговори
55 преди 9 години
Какви са мотивите на родолюбие от една 18 годишно момиче родено в Турция, което не знаеше дума на български и журналистката говори с нея на турски и за съжаление тя не беше единствена. Хора установени от деситилетия , нямащи намерение да се връщат в Родината , едва ли гласуват от сантименталност. Според мен причините са много по-дълбоки, не само финансови и принуда.
74
2
 
13
 
! Отговори
enigma преди 9 години
Защо не сте написали резултатите на ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ НФСБ И ВМРО с 7,30% ??? И пишете "Останалите участници в изборите към този момент са под 4-процентовата бариера."??? *** ли сте или нарочно укривате информация?