При 97% от протоколите: 0,45% делят БСП и ДПС

В чужбина 47,49% от гласовете са за партията на Местан
Обновена: 6 окт 2014 10:14 | 6 окт 2014 09:56,
119
При 97% от протоколите: 0,45% делят БСП и ДПС
Снимка: БТА

Към 8:40 часа са обработени 97,191% от протоколите на секционните и районните избирателни комисии, съобщават от ЦИК.

Според резултатите от обработените протоколи ГЕРБ печели около 32,66% от гласовете. БСП – лява България - 15,34%. ДПС печели 14,79%, а Реформаторският блок - 8,92%.

В Народното събрание влизат и "България без цензура”, за която са гласували 5,69% от упражнили правото си на вот, както и "Атака" с 4,53%. Коалиция АБВ е близо до изборния праг с 4,15%. Останалите участници в изборите към този момент са под 4-процентовата бариера.

Резултатите от гласуването в отделните райони на страната показват, че БСП няма преобладаваща подкрепа в нито един избирателен район.

ДПС печели мнозинството от гласовете в пет района на страната – Кърджали, Търговище, Разград, Шумен, Силистра.

В останалите избирателни райони ГЕРБ е първа политическа сила.

По данни на Министерството на външните работи близо 131 000 българи са гласували зад граница. Обработени са около 93,9% от протоколите за гласуване извън страната. Най-много гласове от чужбина печели ДПС - 47,49%, следвана от ГЕРБ с 25,72% и Реформаторският блок - 10,30%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СуперменФакт, затова гнусните търчоляги стават втора политическа сила. След още 3-4 гласувания ще се поздравяаме ето така "günaydın tüm" и започвайте да си харесвате имена от турските сериалчета. Бездушието на българинът и мързелът му погубват държавата, не парийте.
52
5
 
21
 
! Отговори
дядо преди 9 години
Няма ли кой да каже на говедата политици,че по-малко от половината имащи право на глас са ги избрали и че са абсолютно нелигитимни?!!!
51
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма ли кой да напомни на "богоизбраните" съдии, че етническите партии са НЕЗАКОННИ в Европа? ???????? ???? А лошо, цацаров? ??? Къв го държиш в момента? ???
50
5
 
11
 
! Отговори
До Анонимен 46 преди 9 години
"да гласува само в България и с отседналост,защото иначе не плаща данъци..."Извинявай,не живея в България,мястото на жизнените ми интереси е др.държава,но децата ми живеят в България.Данъци плащам в България,сигурно повече и от теб,и по европейското законодателство за световния доход,плащам данъци в България,декларирам ги и в чужбина,и ако коефициентът в чужб.е по-голям,плащам разликата и там.Така,че спокойно...Има една приказка,на калпав х... вълната му пречела! от горд и гласуващ българин
49
5
 
22
 
! Отговори
Супермен преди 9 години
На БСП нещо им измря контингента.... за жалост *** си гласуват.
48
0
 
9
 
! Отговори
До 56 преди 9 години
И ти какво предлагаш?Путин да ни анексира към Русия и нас ли???
47
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чудя се кой ли е гласувал за Аката след братската им прегръдка с ДПС.
46
1
 
1
 
! Отговори
citizen преди 9 години
патиланчо, доста са ти объркани представите. Може би заради липсата на образование, или поради факта, че живееш на село.
45
1
 
2
 
! Отговори
езичник преди 9 години
Кан Крум президент!
44
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тва не е народ - а *** заслужавате си управниците ако се случи подобно нещо във бяла страна - хората ще стоят със факли, вили, сопи и плакати пред общини, парламент и тн докато стане промяна
43
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дпс - ясно. Ама ббц, батака и абв - нямам обяснение. Това е! Емигрирам. Дописвам си последните неща в CV-то и се махам!
42
4
 
9
 
! Отговори
Патиланчо преди 9 години
До СредногорецДраги ми Смехурко, Високата избирателна активност легитимира политическата мафия. Те казват: Вижте колко много хора гласуват за нас, значи много ни искат. Да продължаваме геноцида и да ги тръскаме като брашнян чувал. На кой разсъждаващ българин не му е ясно, че от 1944 г. са на власт неграмотни престъпници ? Казваш, че като не гласувам легитимирам турците в управлението. Грешка! ДПС е ДС, а не турска партия. Тези отрудени и смачкани от немотия хорица под строй и с омерзение гласуват за ДПС. Етническото противопоставяне налива вода в мелницата на мафията. Още от времет
41
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва да се забрани ДПС. В нито една държава няма подобна партия.
40
4
 
7
 
! Отговори
Евала Доган преди 9 години
Има животинки, като катеричките, които гладни не ходят, защото не папат всичко на веднъж, а и трупат. ДПС успя не само да забогатее, но и да спести, като плати/убеди 44 % от *** да гласуват за тях. Така лакомите други партии не им достига ресурс във важен момент. Така имаме "вечен балансьор"сега с+20%. Така ДПС прави политици сред младите, като ги обучава по света. А иначе реално гласувалите са само 1/3 от избирателите.Преразпределение на мъртви души. Да не се намесим негласувалите !!!
39
0
 
11
 
! Отговори
7 преди 9 години
Новият парламент трябва да спре субсидиите за партиите и купуването на гласове ще секне поне 50%.Но ние ги избираме есни и същи и това няма да стане.За това казват ,че Волен е болен защото вече 2 пъти прави това предложение но никой не го приема.За нас са здравите тези които ни крадат и лъжат.Но най-голяма вина носят българите които ги мързи да направят 10 крачки за да гласуват И после реват.
38
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това беше идеята на БСП и Атака да се забрани на турците и българите да гласуват от чужбина. Който иска да гласува само в Българияс отседналост, защото иначе не плаща данъци и не знае български език.
37
4
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 42 преди 9 години
Приятелю,проблема не е в гласуването!Трябва да се премахне двойното гражданство!"Повечето страни в Централна Европа,на 1-во място Германия,плюс Русия,не допускат дв.гражданство.Това е отправната точка,от която трябва да си отговорим на следния въпрос:защо управляващите в тези страни така са решили и конституц.закрепили?.....не визирам родените от смесени бракове/майка бълг.и баща чужд.или обратното/"откъс от tepavica online....А ти разбирай защо нашите управл.така са решили и конст.закрепили!
36
1
 
7
 
! Отговори
Злетен лъв преди 9 години
Още веднъж да се обяснят публично в любов на ДПС, та да се получи разлика в полза на турците.
35
6
 
6
 
! Отговори
bez преди 9 години
Pozdravyavam vsichki neglasuvali - vie shte dorazsipete BG.
34
1
 
10
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
Николай Колев-Босия:Народа истински гласува с камини и дърве!