БСП отива на преговори с ГЕРБ, но не иска да е във властта

Ако Борисов го няма на разговорите, и Миков няма да отиде
Обновена: 7 окт 2014 17:16 | 7 окт 2014 17:04,
68
БСП отива на преговори с ГЕРБ, но не иска да е във властта
Снимка: БСП

БСП ще отиде на разговори с ГЕРБ за бъдещото управление на страната. Това обяви говорителят на червените Атанас Мерджанов след заседание на Изпълнителното бюро на партията.

Още по темата
По-рано днес  ГЕРБ съобщиха, че от понеделник започват преговори с всички партии в новия парламент. Разговорите ще се водят от Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова, а лидерът им Борисов ще се включи на по-късен етап.

Въпреки че обяви готовност за участие в преговори за управлението на страната, БСП даде да се разбере, че няма да влезе във властта. На въпрос, ако има ясно коалиционно споразумение, в което да са разписани част от приоритетите на БСП, ще се включи ли партията в управлението, Мерджанов бе категоричен, че не е възможна такава ситуация.

Според него фактът, че на тези разговори първоначално няма да присъства лидерът на ГЕРБ, означава, че те не гледат достатъчно сериозно и отговорно на тях.

От думите на Мерджанов стана ясно, че ако Борисов не отиде на срещата с БСП, в нея няма да участва и соцлидерът Михаил Миков. „Все още не сме определили формата на участващите в тези разговори, тъй като не е ясно от отсрещната страна какъв ще бъде той”, каза говорителят на червените.

Мерджанов коментира и думите на Борисов пред в. „Преса“, че е готов да даде министерски кресла на БСП и на „хората на Кунева“, ако споделят отговорността на управлението. „Подобни подхвърляния за подаване, отстъпване на едно или друго министерство е несериозно отношение към всичките проблеми и по отношението на състоянието на страната. Ние неведнъж сме заявявали, че няма да се отделим от нашите 12 червени линии, които бяха посочени в предизборната платформа“, каза говорителят на БСП.

Той допълни и че именно около тях ще бъде построена окончателната позиция на социалистите за преговорите.

БСП започва анализ на изборната си загуба, стана ясно още от думите на Мерджанов след заседанието на червеното ръководство. Изпълнителното бюро на партията ще продължи разговора и в петък. Тогава се очаква и заседание на Националния съвет на БСП.

„Обсъждат се сериозни организационни мерки по областни, общински партийни организации, включително за приноса и за участието на всеки един, както и по-дълбоките причини, довели до тази тежка загуба на БСП на тези парламентарни избори”, каза още говорителят на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: кабинетГЕРБМерджанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
3
 
! Отговори
ДО 58 преди 9 години
СерГей вече е ЕвроГей!
53
0
 
3
 
! Отговори
БКП преди 9 години
До аз Абсолютно си прав за това тези компрометирали се хора на отговорните постове в Партията трябва да си отидат- видяхме какво и колко могат и да не ни заплашват по места, че видите ли вие в низовите организации не извадихте хората да гласуват за нас!Кой от тези олигарси или апаратчици го интересува че чичо на село няма пари за хляб или не си е платил тока?
52
3
 
3
 
! Отговори
Д.Х. преди 9 години
Мишо,къде е серГей сега бе?Къде е и неговия ФРОНТ-меен орешако(ония със здравите плочки)?
51
10
 
12
 
! Отговори
Спончи преди 9 години
БСП излязоха най-големите предатели на народните интереси и с това ще влязат в историята. То бива невежество и алчност, ама такова нещо няма второ в Европа само в Африка.
50
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е как ще искат да се върнат във власта ? Те такава воня и смрад оставиха след себе си , че нормално да не искат.
49
7
 
7
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 9 години
До АнализМного се надявам,че не е само естественото изчезване на скапаният им електорат.Надявам се,че и младите хора взеха да проглеждат
48
4
 
5
 
! Отговори
Мишо Миков преди 9 години
Сергей е Гей с главна буква. Ясно е. Но не само това. Избягал е от военнaта служба, като е заебал Бг паспорт, издействал си e Украински паспорт и e станал Украински гражданин. През 90-те пак си връща Бг паспорт, тъй като тогава казармата вече не е задължителна, не го грози военна служба и се надява на политическа кариера, подпомогната от връзките на баща му Димитър Станишев (виден член на ЦК БКП и близък на диктаторът Тодор Живков). Постът на Станишев в ПЕС е благодарение на шефът на газпром, ко
47
9
 
4
 
! Отговори
Д.Х. преди 9 години
Мерджанов,реципрочно вота за бсп е като за капитан!НЕ Е ПРИЕТО капитана ДА ПРЕГОВАРЯ С ГЕНЕРАЛ!!!
46
7
 
8
 
! Отговори
Анализ преди 9 години
Анализът за трагичните резултати на БСП е ясен - взеха да измират червените бабички...
45
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Нов конспиративен скандал при РеформаторитеКандидат-депутатът Нестимир Ананиев регистрирал марката "Реформаторски блок" като физическо лице"Ха-Ха-ХаЦървулите още не влезли в политиката и започват с ДАЛАВЕРИТЕ.Предсавям си после какво ще е .Това са рИфУрмЪтУритИ......
44
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Миков е ясен - отдавна е под масата...
43
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 43Дундьо, каво точно не разбра бе ,***??"Собственикът на цеха в Горни Лом: Взривът е следствие на външна намеса"
42
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ТапунгериAZ SAM GLASUVAL ZA BCP I AKO BCP OTIDE NA PREGOVORITE S TEZI OTPADAZI NA DRUGITE IZBORI SHTE GLASUVAM ZA DPC,NE SAMO SHTE GLASUVAM AMI I BEZPLATNO SHTE AGITIRAM ZA DPC.
41
2
 
11
 
! Отговори
Тапунгери преди 9 години
Баси смешно-трагичните политици имаме. Нон стоп рИвЪт и мрънкат като някакви ученички и все някой им е виновен и само оправдания....... Най добре да отидат всичките в американското посолство и да връчат мандата за правителство на САЩ и Брюксел. И без това те дърпат конците ами поне да се прекрати тоя цирк с който заблуждават народа.
40
11
 
5
 
! Отговори
bh преди 9 години
БСП отива на преговори а РБ си сяда на посрарния *** ... Честито! Само да не ми заобясняват че имат принципна позиция да не допуснат Бойко премиер , инак Бойко чиято патртия безапелационно спечели изборите ... Като стойте извън власта драги реформатори ( дори на тая о супер принципна антибойковска позиция... ха-ха! ) не работите за избирятелите си и те ще ви забравят до следващите избори ... честиото ***! че и за много умни се имат!? ха-ха!
39
4
 
13
 
! Отговори
за народа и люлката преди 9 години
Избори до дупка, както обичаха да казват едни вече отвеяни от историята "демократи".Избори, докато разберат, че с шикалкавене не става. Докато не свършат парите. Докато не обеднеят като нас. Докато простите българи не разберат, че от тях зависи и 50 лева за четири години не ги устройват.Бесепето продада и предаде идеята и осребри както можа прехода. СЕГА МОЖЕ ЗАВИНАГИ ДА ПРЕМИНЕ В ОПОЗИЦИЯ. То такава явно е била целта. Крадците да се покрият...
38
15
 
9
 
! Отговори
Денислав преди 9 години
Тия *** от БСП не че не трябва да са във властта, а в затвора. За една година съсипаха държавата. Дано Борисов им потърси сметка за изминалата година.
37
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП си отива ясно и това е добре. Но не мога да разбера 1 мил. българи, дали нямат психични отклонения! Може ли нормален човек да излезе пред българския народ и да каже , че взрива в Горни лом е умишлен, заради ГЕРБ да не спечелят мнозинство. Това може да го изрече само болен мозък и това е човека , за който са гласували тези хора. Ние сме болно общество!
36
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бсп ги оставете да си умрат спокойно! Те за пореден път доказаха че са непригодни за съвременната политическа битка.
35
3
 
10
 
! Отговори
Бургас преди 9 години
И какво излезе пак...няма Бойко няма пари.Повечето ще подкрепят Бойко,иначе нема субсидийка.А за да еполучат трябва да я гласуват в новия бюджет.***!