Борисов готов да даде министри, даже и на БСП и Кунева

Лидерът на ГЕРБ ще води лично преговорите с останалите партии
Обновена: 7 окт 2014 14:04 | 7 окт 2014 11:20,
185
Борисов готов да даде министри, даже и на БСП и Кунева
Снимка: архив Булфото

Бойко Борисов е готов да даде министри на други партии в кабинета си, стига те да споделят отговорността за дадени политики. Това обяви самият той пред вестник „Преса“.

Още по темата
„Например, ако в БСП имат разумни виждания в областта на отбраната, защо да не им дам възможност да предложат свой министър в кабинета на ГЕРБ. Или пък ако хората на Кунева са готови да се ангажират с решаването на проблемите в образованието, бих приел техния вариант за министър в този сектор“, каза Борисов. Според него възможността за широка коалиция от типа на германската е угаснала в нощта на изборите заради катастрофалния резултат на БСП.

В понеделник ГЕРБ обяви, че ще прави правителство на малцинството и ще търси широка подкрепа за секторни политики от партиите в Народното събрание.

„Преса“ цитира Борисов, че е готов на разумни компромиси, за да осигури парламентарна подкрепа за кабинета си, но не би приел априори да му се поставят условия за постове.  Изхожда от фак­та, че на вота партията му е запазила влиянието си в страната и е получила подкрепата на 1,1 милиона избиратели. „Големите партии правят малки компромиси, малките - големи“, обясни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ ще води лично преговорите с ръководствата на парламентарните формации. Той нямало да бърза да „се предлага“, за да не бъде „рекетиран“. Борисов споделя част от позициите на Патриотичния фронт, а за останалите партии очаква да осъзнаят тежката оценка на избирателя.

Според изданието правителство може да се очаква след 24-25 октомври, когато приключва периодът на ретроградния Меркурий.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Той и дупето си дава само да управлява!
144
3
 
4
 
! Отговори
сова преди 9 години
Какво толкова се перчи ГЕРБ след като 52% които не гласуваха са против него.
143
16
 
5
 
! Отговори
американецо преди 9 години
Браво бате Бойко! Само напред и поведи нашата изстрадала България към по-добри времена! Бог да те пази!
142
6
 
9
 
! Отговори
мунчо преди 9 години
на тиквата от снимката мястото му е в затвора , лека му нощ на мишо бирата
141
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя освен торба с калинки и лъжи друго няма
140
5
 
18
 
! Отговори
Kit Chelin преди 9 години
Няма такава държава, както пее Слави. Българите са като зомбирани. Гласуваха за Герб, при чието управление всичко "растеше" както се изрази ББ-безработицата, възрастта за пенсиониране,Цените на хр. продукти, лекарства, ток. Замразени бяха само доходите. Заради герберите бяха спрени парите по еврофондовете, а сега лъжат и манипулират, че при Орешарски са били спрени. Сега др. Борисов раздава министри като на пазар. Пак иска да купува без програма. Уникат. Дано партиите не си направят харакири.
139
10
 
11
 
! Отговори
някой преди 9 години
като е лош бойко,нека да изберем бсп и дпс пак,май няма алтернатива,или правителство или нищо,колкото и да е лош според написаното на по голямата част тук....
138
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква програма може да има в тъпата и проста глава на ченгетата и *** от ГЕРБ??? Програма за тотален геноцид и продажба на България. Преди 3.5 почти осъществиха програмата си, сега ще я довършат, ако им позволим!
137
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов е мутра интригант. Работи само с мутренски методи - шашми, рекет и подкупи. Очаквам в скоро време да разбие реформаторите и някои други и да си напазарува депутати. За кокошкарство го бива, за нищо друго!
136
3
 
4
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
Браво на Боко! Великодушен е. Дава на враговете си най-важните министерства в държавата. Боко, дай ми и на мен едно министерство, кое и да е.
135
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До МАЙНАНе разбрах на буда ли викате МУТРЪ.
134
4
 
23
 
! Отговори
в следващата серия преди 9 години
В следващата серия пожарникарят (агент Буда) отново ще вдигне кръвното и мюфтията пак ще ходи на свиждане при него.
133
7
 
4
 
! Отговори
Даже знам преди 9 години
как ще се казват министерствата-Министерство на балъците от БСП, без портфейл, Министерство на балъците на Кунева, тоже без портфейл, нещо като досегашното МИП, ама без портфейлите! И така за всички желаещи да си играят на пясъчника.
132
5
 
10
 
! Отговори
Българиноооооо преди 9 години
няма отърване от БКП и РОЯЦИТЕ И.Ще ти дерат кожата, ще те взривяват / много бързо се забрави трагедията с 15-те взривени /, между другото ще те е............ на смени.Простете за израза, но така ми е накипяло...............
131
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тоя и с гяволо че се съюзи само и само да не изпусне кокала..мръсни политици , крадци на човешки души ...ГОРКИЯТ НАРОД!
130
4
 
16
 
! Отговори
до 153 преди 9 години
Нежелая да ви оспорвам! Надявям се, че имате глава на раменете си и освен памет можете да сумирате фактите! Борисов вдява единствено от бухалки и маркучи! Управление, организация, системи, закони, .... са твърде непонятни неща за примата Ви ББ! Селският тарикат несамо че непробва да подобри нещата в страната, но ги и влоши! Просто неразбира от материята и голите му приказки Аз, АЗ са нищо! Поне трябваше да натисне копчето за изкл. на машината която превръща всичко до което се докосне в пусош!
129
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И коя програма ще изпълняват? Или само да са на власт? ГОРКИЯТ НАРОД!
128
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как така нбикой не харесва Борисов пък ГЕРБ имат 35 %...има някаква измама май?!
127
3
 
21
 
! Отговори
Въй преди 9 години
Боко се мени на акъл всеки час -е кой да му вярва?
126
1
 
17
 
! Отговори
БКП-БКП!! преди 9 години
Другара Бойко Тодоров Живков върви бодро по стъпките на своя патрон! Само че сега вместо да лиже д-то на СССР-то се пробва с другарката Меркел - стига да му върже некой конграчулейшън, де!