При мандат на ДПС от Кюстендил обжалваме резултатите от Турция!

Кметът Паунов: Няма математика, която да направи осмия четвърти
9 окт 2014 16:32, Анисия Иванова
34
При мандат на ДПС от Кюстендил обжалваме резултатите от Турция!
Кметът Петър Паунов Снимка: архив Булфото

Ако се стигне до мандат на ДПС в Кюстендил, ще се обжалват изборните резултати от Турция, каза кметът на града Петър Паунов. Той посочи, че се надява Конституционният съд да отмени изборните резултати в Турция.

Причината е, че заради математическото разпределение на гласовете ДПС вкара депутат от Кюстендилски избирателен район. Заради казуса днес в центъра на града се проведе и протест.

"Няма математика или политика, която да направи осмия четвърти", каза Паунов на сесията на Общинския съвет днес.

Още по темата
Изявлението му беше направено след приетата от съветниците декларация, в която общинарите изразиха недоволството си с "подмяната на вота" на местните хора чрез "назначаването" на Александър Методиев за депутат от Кюстендилския избирателен район.

Според декларацията изборният вот на гражданите на Кюстендилска област се подменя.

В нея се казва още, че една политическа сила получава мандат, без да е заслужила доверието на хората в региона."Нарушава се свещеното право на свободен избор на народни представители. Не може с една несправедлива формула да бъдат прехвърляни гласове на лица от Анадола, които дори не говорят български език", е посочено в текста.

Кюстендилските общински съветници изразяват и несъгласие с "узаконяването на практиката да се неглижира изборът на нашите съграждани".

Според тях подаряването на мандат на ДПС играе ролята на троянски кон и може да доведе до сериозни последствия.

"Във вашите ръце е своевременно да спрете опасността от конфликти с неясни последствия", се казва още в декларацията, която е адресирана до президента Росен Плевнелиев, служебния министър-председател Георги Близнашки, председателя на Върховния административен съд, главния прокурор и до председателя на Централната избирателна комисия.

Местният парламент прие днес и петиция под надслов "Не на подмяната, не на назначаването на депутати", която ще бъде качена на сайта на общината.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БРАВО
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Гърменско от дни витае слух за примамлива оферта на втория в листата Ахмед Башев към изместилия го заради преференции ексгубернатор Муса Палев. Според информацията, която се разпространява сред партийни структури и избиратели, Башев предложил 1 000 000 лева на Палев, за да вземе мястото му в парламента. Голямата му цел била да се сдобие с имунитет.
5
0
 
17
 
! Отговори
Вазов преди 9 години
простотията се ограмотява, но Кирияк Стефчовци и еничарите ...винаги ще си ги има
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименKOI SI TI BE PAUN AGA.
3
0
 
6
 
! Отговори
ПОДАННИК преди 9 години
ПРОСТОТИЯТА НИ МЪЧИ !!!
2
1
 
19
 
! Отговори
Къде си мишка ? преди 9 години
А мене ме дразни онова професорче Мишо Константинов. Искам да ми обясни как при последното преброяване сме 7,1млн, а имащите право на глас са 6,9 млн ?! Къде си бе мишок ?
1
2
 
15
 
! Отговори
АНОНИМНА. преди 9 години
НЕ ПРИ МАЯ, А ПРИ ЛЮТВИ МЕСТАН, КОЙТО ПО- ДОБЪР И ОТ АХМЕД ДОГАН.